''România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare''

KLAUS IOHANNIS: ''România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare''

G.U.
Politică #Adevărul - prima victimă / 24 februarie 2022

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina.

"Încă din 26 ianuarie, în şedinţa CSAT, am analizat toate scenariile posibile şi am luat măsurile necesare pentru a fi pregătiţi indiferent de evoluţia situaţiei. Am discutat şi acum în cadrul şedinţei de astăzi a CSAT despre ultimele evoluţii şi măsurile care trebuie luate urgent pentru a răspunde acestei situaţii de criză majoră. România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat astăzi că Federaţia Rusă a ales calea reprobabilă a violenţei armate masive împotriva unui stat suveran, a ales forţa tancurilor în detrimentul vieţilor cetăţenilor, iar România condamnă ferm această agresiune.

''Din păcate, în această dimineaţă, Federaţia Rusă a ales calea reprobabilă şi complet ilegală a violenţei armate masive împotriva unui stat independent şi suveran. Astăzi, la eforturile comunităţii internaţionale pentru menţinerea păcii şi dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc oraşele şi obiectivele militare ucrainene. Astăzi, Federaţia Rusă a ales forţa tancurilor în detrimentul vieţilor cetăţenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul, şi întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală şi neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieţi omeneşti. În ultimele săptămâni, Statele Unite ale Americii, NATO, Uniunea Europeană şi întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul ca diplomaţia să prevaleze. România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat şi european şi a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situaţiei de la graniţele Ucrainei. Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea raţiunii să învingă. Singura soluţie de a depăşi cu bine această gravă criză este cea diplomatică'', a declarat şeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina iar românii nu trebuie să se teamă pentru siguranţa lor.

"Dragi români, ştiu că sunteţi îngrijoraţi de conflictul care are loc nu departe de graniţele ţării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale", a afirmat şeful statului.

Astfel, în acest sens, a evocat apartenenţa României la NATO.

"Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina", a asigurat Klaus Iohannis.

În opinia sa, în acest context tensionat, se impune fără doar şi poate consolidarea consistentă a Flancului Estic.

"Forţa noastră este în primul rând aceasta: suntem uniţi, suntem fără teamă şi rămânem neclintiţi, împreună, în faţa unui agresor care ameninţă, prin acţiunile sale, pacea întregii planete! În aceste momente tragice, gândurile noastre se îndreaptă către poporul ucrainean, către toate femeile, bărbaţii şi copiii ucraineni, obligaţi să trăiască în teroare, victime inocente şi colaterale ale unui război pe care nu îl înţeleg şi nu şi l-au dorit. Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizionişti ai istoriei trebuie să ştie că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult. Noi, naţiunile democratice, suntem aici şi nu facem niciun pas înapoi pentru a ne proteja valorile şi tot ce am construit până acum", a conchis Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. DOMNULE PRESEDINTE KLAUS WERNER IOHANNIS. Este timpul sa aratati ca IUBITI ROMANIA si pe ROMANI. ISTORIA ne arata ca PUTIN,procedeaza cu UCRAINA cum a procedat HITLER cu CEHIA si alte Tari.Cred ca la ora actuala,PUTIN este dezechilibrat PSIHIC si nu se v-a opri pana nu v-a DISTRUDE UCRAINA.Chiar daca suntem in NATO,dumneavoastra,luati in calcul ca,ROMANIA poate fi si ea pusa in dificultate de catre acest PSIHOPAT,care iata ca nu numai ca foloseste toate armele conventionale impotriva UCRAINEI ci,in NEBUNIAS lui,a transmis un comunicat in care ameninta cu folosirea ARMELOR NUCLEARE in situatia in care orice TARA v-a ajuta UCRAINA. Ce va cer acum,sper sa fie inteles ca o poasibila incercare a dumneavoastra de a opri DISTRUGEREA UCRAINEI si a uciderii a mii de civili nevinovati.Facand parte din NATO,si ROMANIA fiind in proxima vecinatate a RAZBOIULUI,puteti sale cereti celorlalte TARI din NATO,sa dea dovada de RATIUNE,sa ceara intrevederi cu TARUL NEBUN si sa ii promita ca asa cum a cerut el,UCRAINA nu v-a intra niciodata in NATO. Prin aceasta INITIATIVA a dumneavoastra ati da dovada de multa INTELEPCIUNE, oprirea DISTRUGEREA unei TARI vecina cu ROMANIA,si evitarea multor mii de cetateni care pot fi ucisi . ORICUM,este clar ca NEBUNUL,nu v-a accepta niciodata ca UCRAINA sa fie primita in NATO. Va rog sa imi scuzati INDRAZNEALA de a va cere acest lucru,in felul acesta fiind si ROMANIA sigura ca in NEBUNIA lui PUTIN v-a opri acest MACEL. Un ROMAN,care isi iubeste TARA.!

    "Oricaror consecinte economice si umanitare"? Really? Glumesti neicusorule...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb