KLAUS IOHANNIS: Comisia guvernamentală româno-germană este unul dintre factorii care au contribuit la consolidarea cooperării bilaterale cu Germania

G.B
Politică / 7 iulie 2021

Comisia guvernamentală româno-germană este unul dintre factorii care au contribuit la consolidarea cooperării bilaterale cu Germania

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj Comisiei mixte guvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România, potrivit Agerpres.

"Comisia guvernamentală româno-germană dedicată etnicilor germani din România este unul dintre factorii care au contribuit la consolidarea cooperării bilaterale cu Republica Federală Germania. Relaţia dintre cele două state este una extrem de importantă, de natură strategică, fiind definită de o colaborare politică foarte bună, de legături istorice şi sociale puternice şi de o bogată cooperare economică", spune şeful statului în mesajul prezentat, la Braşov, în cadrul celei de a XXIV-a sesiuni a Comisiei guvernamentale româno-germane dedicate etnicilor germani din România, de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor.

Preşedintele Iohannis arată că, în pofida dificultăţilor generate de pandemia de COVID-19, relaţiile româno-germane s-au menţinut la un nivel foarte ridicat şi a apreciat performanţele înregistrate de Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene, în al doilea semestru al anului trecut, şi eforturile în avansarea agendei europene în contextul dificil generat de criza pandemică.

El a evocat şi influenţa pozitivă a minorităţii germane în dezvoltarea societăţii româneşti şi a relaţiilor economice bilaterale, Germania fiind prezentă în fiecare an pe primele locuri în topul investitorilor străini din România.

Şeful statului a apreciat şi cooperarea în domeniul educaţiei, în special împărtăşirea experienţei germane în ceea ce priveşte învăţământul dual.

"Continuarea proiectelor şi iniţiativelor în acest domeniu contribuie la sinergia dintre educaţie şi economie, cu beneficii pe termen lung, inclusiv în ceea ce priveşte relaţiile economice bilaterale. Din această perspectivă, am salutat recent aniversarea a 25 de ani de existenţă şi dezvoltare a liniei în limba germană a Universităţii Babeş - Bolyai, un exemplu despre cum limba germană poate să contribuie la competitivitatea învăţământului superior şi la creşterea contribuţiei sale la schimburile economice", afirmă Iohannis.

Şeful statului subliniază şi că politica ţării noastre în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale constituie un sistem-model de abordare a problematicii minorităţilor, iar minoritatea germană din România şi comunitatea românească din Germania sunt punţi solide între cele două state.

"Proiectele concrete iniţiate datorită cadrului general oferit de această Comisie mixtă au contribuit, în mod esenţial, la conservarea identităţii şi la dezvoltarea economico-socială atât a comunităţii etnicilor germani din România, cât şi a colectivităţilor din care fac parte", spune Iohannis, mulţumind pentru sprijinul acordat de Bundestag cadrelor didactice din România care îşi desfăşoară activitatea în şcolile cu predare în limba germană ca limbă maternă.

Potrivit şefului statului, continuitatea în funcţionarea instituţiilor de învăţământ şi cultură ale minorităţilor asigură nu doar păstrarea diversităţii, a bogăţiei culturale şi lingvistice multiseculare a României, dar aduce şi beneficii pentru dezvoltarea socială şi economică a ţării.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Comisia guvernamentală româno-germană este unul dintre factorii care au contribuit la consolidarea hotiilor practicate de Germania in tara noastră.

    De fapt, acea Comisie antiromaneasca este unul dintre factorii care au contribuit la consolidarea sclaviei totale fatza de Germania! Bineinteles, garantata de catre Plavan!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb