Klaus Iohannis: "Să nu îşi imagineze cineva că din cauza războiului în România lucrurile merg prost"

I.A.
Politică / 25 aprilie 2023

Klaus Iohannis: "Să nu îşi imagineze cineva că din cauza războiului în România lucrurile merg prost"

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că a discutat cu omologul argentinian Alberto Fernandez despre intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, pentru că ţara noastră prezintă oportunităţi enorme pentru investitori, potrivit news.ro.

Şeful statului a adăugat: "Să nu îşi imagineze cineva că din cauza războiului în România lucrurile merg prost. Nu, în România lucrurile merg foarte bine. Pot să vă spun că România este una dintre economiile care, cu toate că este lângă război, creşte. Creşte în fiecare an".

Într-o conferinţă de presă susţinută cu omologul argentinian Alberto Fernandez, astăzi la Palatul Prezidenţial Casa Rosada din Buenos Aires, Klaus Iohannis a afirmat: "Problema are soluţii aparent simple, în realitate foarte complicate. Noi dorim o intensificare a schimburilor comerciale, dar pentru asta trebuie să existe o cunoaştere reciprocă mult mai bună şi cred că în acest moment în care ne aflăm, din istorie acum, întâlnirea dintre noi doi poate să dea exact impulsul necesar şi să încurajeze mediul economic, investitorii să se intereseze reciproc despre ţările noastre, despre oportunităţile economice şi de exemplu în România oportunităţile sunt enorme. Să nu îşi imagineze cineva că din cauza războiului în România lucrurile merg prost. Nu, în România lucrurile merg foarte bine. Pot să vă spun că România este una dintre economiile care, cu toate că este lângă război, creşte. Creşte în fiecare an. Avem investiţii foarte multe şi domnului preşedinte i-am transmis că îi invităm pe investitorii argentinieni în primă fază să ne cunoască. Să vină, să vadă, să cerceteze piaţa şi să facă investiţii. Acelaşi lucru este adevărat şi invers. Peste tot în lume există oportunităţi şi părerea mea şi a domnului preşedinte Fernandez este să fructificăm aceste oportunităţi, în primul rând între ţări prietene, unde lucrurile pot funcţiona foarte bine".

Şeful statului a adăugat că războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei este o problemă globală, nu doar europeană, aşa cum susţin unii în mod eronat, pentru că efectele se resimt la scară largă.

Preşedintele Iohannis a concluzionat: "Iar în ce priveşte războiul din Ucraina, război pornit de Rusia împotriva Ucrainei, am discutat cred că din 60 de minute cât am stat împreună jumătate despre război. Suntem amândoi foarte îngrijoraţi şi amândoi condamnăm războiul de agresiune, dar trebuie să căutăm şi capătul celălalt, să găsim o soluţie pentru a convinge părţile beligerante să se aşeze şi să înceapă negocieri de pace. Impactul economic al acestui război este semnificativ, foarte mare în UE, dar efectele şi valurile de şoc merg peste tot. Se simt şi în economia argentiniană şi în celelalte state latino-americane în care am fost mi-a fost relatat că se simte impactul acestui război. Deci cu atât mai mult este o problemă globală. Nu este cum spun unii eronat o problemă europeană. Este o problemă globală şi trebuie rezolvată prin diplomaţie, în cadrul arhitecturii internaţionale recunoscute".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu ne imaginam stim sigur ca ne jecmaniti si ne saraciti ca sa sustineti razboiul din Ucraina.

    sigur ca nu asta este motivul , ci tu impreuna cu toti politicienii vanduti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb