La Provincia, brand al Grupului Carmistin, îşi diversifică portofoliul de produse, lansând prima gamă de ouă - La Provincia, ouă de la găini vegetariene, arată un comunicat de presă remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, ouăle La Provincia provin de la păsări crescute la sol, după metoda tradiţională, având o alimentaţie formată preponderent din porumb, lucru care conferă gălbenuşului culoarea intensă, naturală, specifică păsărilor crescute în gospodării.
Prin achiziţionarea fermei de la Colceag, judeţul Prahova, Grupul Carmistin a demarat producţia de ouă provenind de la păsări crescute în condiţii maxime de bunăstare. Ne dorim să promovăm conceptul de fermă tradiţională şi să susţinem comunitatea, prin locurile de muncă pe care le creăm, a declarat Andrei Brumaru, director executiv Carmistin.
Pentru a asigura clienţilor mărcii La Provincia alimente cât mai sănătoase, cerealele pentru hrana păsărilor sunt cultivate pe terenurile deţinute de companie în zona Horezu, recunoscută şi apreciată pentru aerul curat şi solurile nepoluate.
Ouăle de la găini vegetariene La Provincia sunt disponibile începând de astăzi în reţeaua magazinelor Kaufland, la caserolă de 10 bucăţi. Ouăle sunt ambalate manual, astfel încât fiecare cutie să fie livrată la cele mai înalte standarde de calitate.
Brandul La Provincia cuprinde gamele Pui Vegetarian crescut cu legume şi cereale, Pui crescut la sol şi Pui bio, La Provincia fiind singurul brand românesc cu două abatoare adaptate exclusiv alimentaţiei BIO.
Carmistin a intrat pe piaţa creşterii păsărilor în anul 2008, prin înfiinţarea companiei Avicarvil, odată cu preluarea platformei Oltchim, platformă avicolă cu o experienţă de peste trei decenii în creşterea şi producţia de carne de pasăre, mai arată sursa citată.