Lakis şi Drăgoi mai bagă o fisă la SIF Oltenia. SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia retrimit convocatorul pentru demiterea administratorilor

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2020

Lakis şi Drăgoi mai bagă o fisă la SIF Oltenia. SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia retrimit convocatorul pentru demiterea administratorilor

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) au trimis la SIF Oltenia (SIF5) o nouă solicitare de convocare a acţionarilor ce priveşte demiterea administratorilor, iar convocatorul este aproape identic cu cel trimis în luna iunie, reiese din raportul remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Noua solicitare vine după ce conducerea SIF Oltenia a aprobat cererea din iunie însă cu condiţia clarificării prealabile a unor litigii în care sunt implicate societăţile de investiţii financiare.

Practic, "noul" convocator vine cu un singur punct suplimentar pentru ordinea de zi propusă, respectiv unul privind "constatarea încetării de drept a mandatului administratorilor provizorii ai societăţii începând cu data întrunirii adunării generale ordinare a acţionarilor societăţii".

Amintim că la mijlocul acestei luni conducerea SIF Oltenia argumenta în privinţa aprobării ţinerii AGA cu condiţia clarificării litigiilor (dosarele nr. 6001/63/2019, 3608/63/2019, 2634/63/2020) că acest lucru are menirea să evite convocarea unei AGOA care poate rămâne fără obiect, în acest sens fiind adusă în discuţie posibila bulversare a acţionarilor şi riscurile juridice.

În iunie, SIF Banat-Crişana împreună cu SIF Muntenia au cerut convocarea acţionarilor SIF-ului din Craiova pentru aprobarea revocării administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatelor acestora.

De asemenea, s-a cerut constatarea încetării, la data aprobării, a mandatului de director general al societăţii, deţinut de Tudor Ciurezu. Totodată, s-a solicitat alegerea a şase administratori pentru un mandat în Consiliul SIF-ului cu o durată egală de la alegerea acestora şi până la 21 aprilie 2021, precum şi aprobarea remuneraţiei fixe lunare a celor aleşi la 10.000 lei net.

Mai amintim că în data de 28 aprilie, la Craiova, au avut loc două adunări generale ale acţionarilor, cu hotărâri contrare, în condiţiile în care o serie de investitori ai SIF-ului - între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest, care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea a patru administratori ai SIF5 în frunte cu Tudor Ciurezu -, nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

Ulterior, Radu Hanga şi Ana Barbara Bobircă şi-au dat demisia din poziţiile de administratori ai societăţii din Craiova.

În acest context, luna trecută, Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a aprobat cooptarea lui Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi vicepreşedintele BVB) şi a lui Lucică Vizitiu (vicepreşedinte al Patronatului Detectivilor Particulari din România), în board-ul societăţii, în calitate de administratori provizorii. Ulterior, Vizitiu şi-a dat demisia din CA.

Pentru a începe să-şi exercite atribuţiile de administrator, Dan Paul are nevoie de aviz din partea ASF şi să fie înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului.

Rectificare: Ultimele două paragrafe au fost modificate pentru a nota demisia lui Lucică Vizitiu din CA al SIF Oltenia şi pentru a reflecta în mod corect situaţia cooptărilor în CA.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Ulterior, Radu Hanga şi Ana Barbara Bobircă şi-au dat demisia din poziţiile de administratori ai societăţii din Craiova. .......................ambii vor reveni in CA la SIF5. ca in politica, doar ca acolo sunt pusi de partide, aici de Ciorcila, Bilteanu, Pogonaru. nu-i greu de priceput.

    Se pare că singurul scop in viata asta pentru Drăgoi este să-l dea jos pe Ciurezu! Pot fi două explicații: fie Sif1 si Sif4 sunt în faliment datorită furturilor (iar creșterea cu 50mil € într-o singură tranzacție la SIFI nu impresionează) și are nevoie disperată de banii de la Sif5, fie omul e bolnav! Nu poți, că om de afaceri să te ocupi tot timpul de ceva unde ai 5% ,acel ceva îți dă si dividende si tu vrei să-l distrugi!

    1. AVETI DREPTATE , DOMNULE !!! CUM ZICEA SHAKESPEARE : CEVA E PUTRED , IN DANEMARCA !!!

      SIF1 are cash, 114 mil lei depozite bancare dar in rest portofoliu aproape nelichid, pierdere 365 mii lei

      SIF 4 cash putin portofoliu foarte subtire si pierderi 16 milioane la semestru....normal ca le trebuie portofoliul lichid al SIF5, terenurile din Bucuresti  

      Împrumut o noțiune din domeniul învățământului cu analfabetii si spun că Sif1 și Sif4 sunt în faliment "functional" adică au o brumă de bani, dar profit si dividende mai greu!

      Mai bolnav decat Dragoi este ASF-ul care pastoreste cu obedienta toata mizera asta!

    De acord cu opiniile de mai înainte. Toți vedem acest lucru, doar ASF nu. Oare de ce? SIF-ul cu cel mai consistent activ este vânat de Bogdan Drăgoi, iar Grădinescu și Dascălu dorm în păpușoi. Bravo.

    1. Sa lase ASF-ul legea 31 deoparte si sa spuna ca decat atunci cand isi doreste conducerea poate convoca AGA si nu cand vor actionarii?!?! AGA reprezinta vointa actionarilor si tocmai de asta se numeste Adunarea Generala a Actionarilor si nu a administratorilor! E asa greu de priceput?

    De acord cu opiniile de mai înainte. Toți vedem acest lucru, doar ASF nu. Oare de ce? SIF-ul cu cel mai consistent activ este vânat de Bogdan Drăgoi, iar Grădinescu și Dascălu dorm în păpușoi. Bravo.

    O întrebare pentru Drăgoi: care din societățile tale ,dar unde să se vadă propria contribuție ti-a adus procentual dividende mai mari decât cele de la Sif5?

    1. sunt mai multe - sunt publice - daca vrei sa le vezi ...dar cred ca nu te intereseaza .... esti platit pentru un singur job ... sa postezi .... asa ca ... posteaza in continuare

      Am citit postarea ta si am rugamintea sa imi prezinti aici societatile respective impreuna cu dividendele acordate (si poti incepe chiar cu SIF1) pentru ca eu stau prost cu vederea si nu reusesc sa le vad.

      Băi baiatu esti cumva într-un Blue Air si vezi realitatea în roz? Cifrele se văd altfel din avion! Cu creșteri!

    Am vazut ca toata discutia se reduce la faptul ca presedintele SIF 1 vrea sa il revoce pe presedintele Sif5. Actionarii institutionali, fondurile de investitii si fondurile de pensii care au incasat dividende de la SIF 5 cum se raporteaza la problema asta? Daca se anuleaza AGOA in care s-a aprobat plata dividendelor ce fac, restituie sumele incasate? Nu ar fi mai corect sa adopte o pozitie oficiala si sa sesizeze ASF ca acest comportament al SIF 1 si SIF 5 are potentialul de a prejudicia toti actionarii?

    Make, vezi ca Vizitiu și-a dat demisia din CA. Toți care și-au exprimat opiniile , poate ca au dreptate, dar conf. L31/1090R, anumite hotărârii le poate lua decât AGA. Dacă n-ai nici o problema de ce te pui pe “călcâi” și nu convoca AGA?. Ca actionar după ce studiez materialele votez așa cum cred eu de cuvinte. Nu vin , bag p groaza de bani in acțiuni iar cei pe care i-am ales nu mai vor acum sa-mi asculte vocea!. Convoacă AGA și da mergem la vot!.

    1. Te rog mult nu te chinui. Te rog eu. Te rog mult, sigur ai lucruri de făcut, probleme de rezolvat, job, treabă, etc. Nu-ți irosi timpul sau energia explicând aici lucruri elementare, nu are rost, nici sens, nici finalitate. Lasă lumea să scrie ce vrea, nu convingi pe nimeni de nimic aici, nu e genul acela de "dialog".

      Care e “genul de dialog”? Cine nu lasa lumea sa scrie ce vrea? Mai “ciocoflendere” matale cunosti legea? Si acum am scris ce am vrut! Wake up!!

    Am Sif1 si Sif4, Sif5 va fii doar o victorie de etapă, următorul obiectiv Sif2 si apoi visul, usa deschisa spre TLV! ( așa sa-mi ajute Allah-Lakis).

    1. E bine ca ii stii obiectivele! Si daca tot stii ca sunt profitabile de ce nu faci si tu la fel?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb