Lanţul "Hilton Hotels", preluat de "Blackstone Group"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iulie 2007

Lanţul "Hilton Hotels", preluat de "Blackstone Group"

Valoarea tranzacţiei se ridică la 20 de miliarde de dolari

"Hilton Hotels" Corp., al doi­lea lanţ hotelier din SUA, va fi preluat de firma privată de investiţii "Blackstone Group" LP, în schimbul sumei de 20 de miliarde de dolari. Dacă sunt luate în calcul şi datoriile pe care şi le asumă cumpărătorul, valoarea tranzacţiei este de 26 de miliarde de dolari. "Blackstone", deţinătorului lanţului "La Quinta", se numără printre fondurile private de investiţii care cumpără hoteluri ca să obţină profituri din numerarul ce intră în aceste unităţi, dar şi din deţinerile imobiliare.

"Blackstone" va plăti 47,50 de dolari pentru fiecare acţiune "Hilton", cu 32% mai mult decât preţul de închidere al titlurilor lanţului hotelier la data de 3 iulie. Barron Hilton, fiul fondatorului "Hilton Hotels", Conrad Hilton, şi co-preşedinte al grupului cu sediul în Beverly Hills, California, va primi 990 de milioa­ne de dolari pentru cele 20,8 milioane de acţiuni pe care le are în proprietate.

Achiziţia este una record în industria hotelieră. "Hilton", lanţul hotelier care urmează ca mărime grupului "Marriott International" Inc., operează peste 2.800 de hoteluri.

"Hilton" nu a primit oferte şi de la alte părţi interesate de achiziţie, a precizat directorul executiv al companiei, Stephen Bollenbach, care intenţionează să părăsească această funcţie în 2007, rămânând co-preşedinte până în 2010.

"Hilton" are peste 480.000 de camere de hotel la nivel internaţional, printre mărcile sub care operează unităţile sale numărându-se Waldorf-Astoria şi Doubletree.

Afacerea "Hilton" îşi are rădăcinile în 1919, într-o proprietate din Cisco, Texas. Aceasta s-a transformat într-o "dinastie hotelieră", care îi include pe unii dintre cei mai mari bogătaşi din SUA. Revista "Forbes", care alcătuieşte topul celor mai bogaţi oameni din lume, a estimat averea lui Barron Hilton la 1,3 miliarde de dolari.

Primul hotel cu numele "Hilton" a fost inaugurat în 1925, în Dallas. Compania a vândut acţiuni către public în 1946 şi a cumpărat hotelul de lux Waldorf-Astoria din New York în anul 1949. În 1964, din companie s-a des­prins "Hilton International", care, anul trecut, s-a reunificat cu "Hilton Group" Plc din Marea Britanie. Valoarea tranzacţiei a fost de 5,71 miliarde de dolari.

În 2006, "Hilton" a realizat un profit net de 572 milioane de dolari, în creştere cu 24% faţă de 2005, la vânzări de 8,16 miliarde de dolari.

Achiziţia anunţată, ieri, de "Blackstone" o eclipsează pe cea prin care "Starwood Hotels & Resorts Trust" a preluat ITT Corp., plătind în schimb 14,6 miliarde de dolari. Suma cuprinde şi datoriile asumate, iar achiziţia a avut loc în 1998.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb