Legea carantinei şi izolării a trecut de Parlament.Votul a fost majoritar in favoarea modificărilor aduse de PSD

G.M
Politică / 16 iulie 2020

Legea carantinei şi izolării a trecut de Parlament.Votul a fost majoritar in favoarea modificărilor aduse de PSD

Proiectul a fost votat cu toate modificările propuse de PSD

Legea a trecut de Senat cu 115 voturi pentru, 8 împotrivă şi 3 abţineri

Controversata lege privind carantinarea şi izolarea persoanelor în caz de epidemie sau risc biologic a trecut de votul Senatului, majoritatea parlamentarilor votând pentru modificările aduse proiectului în Comisia Juridică.

Au votat impotrivă Arcan Emilia (PSD), Corlatean Titus (PSD), Les Gabriel (PSD), Moga Nicolae (PSD), Călin Popescu Tariceanu (ALDE), Emanoil Savin (PSD), Eugen Teodorovici (PSD) şi Adrian Ţuţuianu (Pro Romania).

S-au abţinut: Ion Hadârcă (fost ALDE, în prezent neafiliat), Lungu Vasile (PMP), Teodor Melescanu (PPU)

Pentru că Senatul este for decizional, legea va fi înaintată spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis, dacă în următoarele două zile nu va fi atacată la Curtea Constituţională. Proiectul de act normativ a fost iniţiat în 6 iulie de guvernul Orban după decizia CCR de la sfârşitul lunii iunie care stabilea că izolarea şi carantina nu pot fi dispuse prin ordinul ministrului sănătăţii, ci doar prin lege. În urmă cu o săptămână iniţiativa legislativă a trecut de Camera Deputaţilor, dar la Senat, majoritatea constituită din parlamentarii PSD au dorit o dezbatere amplă a acestui proiect de act normativ, dezbatere care a dus la modificarea în mare parte a proiectului iniţiat de Guvern. După zile întregi de dezbateri, senatorii jurişti au stabilit următoarele reguli : izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen chiar dacă acestea nu prezintă semne şi simptome sugestive.Lista bolilor pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la o locaţie declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare, precum şi lista unităţilor sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Măsura izolării trebuie să fie dispusă pe durata limitată, în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia pe care o determină. Trebuie să aibă ca scop prevenirea răspândirii unei boli periculoase pentru siguranţa persoanei şi sănătatea publică. În plus, izolarea trebuie să fie pe o durată limitată, care protejează interesul public şi să nu determine un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătăţii publice şi imperativul respectării libertăţii persoanei.Prima etapă este de 48 de ore, exclusiv în vederea efectuării examinărilor clinice, paraclinice şi a evaluărilor biologice, atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară. Apoi, dacă se menţine riscul transmiterii bolii cu risc de transmitere comunitară, medicul recomandă prelungirea măsurii izolării, într-o unitate sanitară sau într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, ori, după caz, la domiciliul persoanei sau la locaţia declarată de aceasta.

Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată nu poate fi dispusă în situaţiile în care informaţiile oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere şi rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv în unităţile sanitare stabilite prin Hotărâre a Guvernului", au mai decis senatorii jurişti.În cazul în care o persoană nu respectă măsura izolării la domiciliu sau la locaţia declarată pe durata acesteia, deşi a consimţit-o anterior, medicul sau, după caz, organele de control informează de îndată Direcţia de Sănătate Publică judeţeană sau a Municipiului Bucureşti, care poate confirma sau infirma măsura izolării recomandată de medic, în unitatea sanitară, printr-o decizie cu caracter individual.

Cei care nu respectă regulile de izolare ar urma să fie sancţionaţi. La fel şi cei care nu respectă regulile de carantinare. Cei care se întorc din ţările "roşii" trebuie să stea în carantină la domiciliu, iar, dacă nu au posibilitatea, vor fi plasaţi în spaţii ale statului. La fel şi persoanele care au intrat în contact direct cu persoane confirmate a fi infectate. Din proiectul iniţiat de Guvern au fost eliminate toate referirile la carantinarea bunurilor suspecte de a fi contaminate cu un agent înalt patogen.

În plus, au stablit şi ce se întâmplă cu copiii ai căror părinţi se îmbolnăvesc de coronavirus şi nu au rude apropiate care să aibă grijă de ei. Părinţii, medicul sau Direcţia de Sănătate Publică (DSP) vor anunţa serviciul de asistenţă socială care va monitoriza situaţia şi, dacă e necesar, va lua măsuri pentru ca acei copii să fie îngrijiţi temporar.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Fara contact cu parintii! Ce lege, cine stie ce experimente se fac pe ei!!! Sub pretextul Covid-19! In plus, ”risc iminent epidemiologic” e ceva vag!!!! ARESTATI, ARESTATI, ARESTATI, TOVARASI!!!! IAR ROMANII SUNT CARPE, ACCEPTA ORICE!!! UNANIMITATE APROAPE!!!

    1. Nu se stie ce se va intampla cu ei! De obicei, persoanele internate nu scapa! CE LEGE NAZISTA!!! Se va spune e COVID-ul de vina! Sau orice alta boala! Inventata sau nu!

      Pana erau luati de DSP, POLITIA POLITICA SANITARA!!! E UN ”RISC IMINENT PENTRU TRANSMITEREA COMUNITARA”, SE VA SPUNE DE CATRE AGENTI!

      - Infectatii naibii, vor spune FRICOSII IN FATA NOII POLITII POLITICE!! ”SA ARESTAM, SA ARESTAM, SA ARESTAMI PE SUSPECTI!”, ce delir in mintea lor si a adeptilor! SA VEDEM DACA CINEVA ARE VREO REACTIE!!! ”UN NOU VIRUS S-A IVIT LA ORIZONT, SA ARESTAM SI SA CARANTINAM!!!”... Altii erau trimisi in NOILE LAGARE DE CONCENTRARE!!! BIG BROTHER NE-O CERE!!! ”BOMBELE BIOLOGICE” SE PLIMBA PRINTRE NOI!!! VA MAI SPUNE PROPAGANDA!!!

      de cancer la sanatate! Au dreptul de a muri de cancer, nu de Covid, spunea el... Folosea toate sofismele pe care le invatase in laboratoarele propagandei!

      gen ”Moartea pasiunii”, vorbea de un politician care trecuse de la un partid la altul! Pe cine interesa? Pe cine va mai vota populatia daca toti votasera o LEGE PROASTA???

      E nevoie de plângeri penale pe motivul că prin această lege se impune săvârșirea unor infracțiuni. Lipsirea de libertate fără existența unei hotărâri judecătorești, constituie infracțiune (art. 205 Cod penal).

      Eu am convingerea că avocații nu-i vor lăsa. 

      Avocații, care se implică în rezolvarea acestei situații, au nevoie și de ajutorul cetățenilor.

      Mai vizitați pagina! 

    DACA ACESTA LEGE APUCA SA FIE APLICATA SITUATIA ESTE LITERALMENTE DEOSEBIT DE GRAVA!

    1. Nu ,,literalmente" ci realmente va fi extrem de gravă.

      Primul proiect trimis de Guvern prevedea și carantinarea bunurilor (adică impunea infracțiunea de tâlhărie și de distrugere ). 

      Acum se impune doar săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate sancționată de art.205 Cod penal.

    sa recapitulam: avem politie, avem sri, avem justitie politica, toate comforme cu Constitutia (din parti) si acum se adauga politia sanitara in frunte cu cine altcineva decar MARELE ARAFAT!!

    Mai lipseste ceva? da: Infiintarea lagarelor (desi cele de campanie au facut deja primul pas)

    BRAVOS NATIUNE, TE SALUT 

    1. si eu

    Toți cei care ați comentat până aici sunteți minti bolnave!!! La nivel de vârf nici PNL nici PSD nu se gandesc la răul populației, la carantină inutilă sau la "lagăre "

    E doar o sicanare politică, inutilă, câteodată prostească de-a dreptul, care poate face rău dar atât!

    Voi care ați comentat duceti-vă dracu repede la doctor! 

    1. Proababil esti cu Armagnac-ul in fata! Nu e asa ca ai scapat de undeva? Si asa, parlamentarii care au votat vor avea soarta lui Portocala dupa ce ies din mandat! De ce nu s-a procedat ca in Lumea Civilizata, nu ca la Colonie (sa reamintim ca in spitale pacientii putrezesc de vii, cazul Victor Laslea), dupa care suspectii pozitivi de Covid-19 raman acasa daca nu sunt in stare grava? Nu poti sa decizi privarea de libertate in spital a cuiva si sa scapi fara ca nimeni sa te urmareasca penal!!! Va luati dupa expertul de renume mondial, ”geniul nu al Carpatilor”? PS: legea asta nu exista nicaieri pe glob, iar in Finlanda si Irlanda unde exista ceva asemanator nu au fost internati cu forta in spitale pacientii!!! Aplicand alte masuri medicale, cetatenii Civilizatiei au scapat de cazuri multe! La voi, legea este pentru internarea cu forta a ”suspectilor” de orice (precis apare alt microb)!!! Cine decide ”riscul iminent”? In fond, un doctor are nevoie de pacienti pentru ca primeste bani, deci te va declara ”suspect”!!!

      Hei, ,,inteligentule" sau ,,inteligento" , dacă partidele NU doresc răul populației de ce au adoptat asemenea lege?

      Dacă eșți așa deștept, nu știi că orice lege se și aplică? 

      Dacă ,,face rău" nu face rău? 

      Ar trebui să te dezmeticești puțin .

      Nu, nu are cum să existe undeva pe glob. Este o lege nazistă și nu spun aceasta sub formă de bârfă sau de stigmatizare a acestei legi.

      Orice jurist îți va spune același lucru.

    Este o lege nazistă care impune constituirea unor grupuri infracționale organizate în vederea săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate prevăzută de art 205 cod penal.

    Bineînțeles că adoptarea acestei legi se bazează pe încălcarea gravă a ordinii constituționale. 

    Restrânger ea dreptului la libertatea individuală se poate face doar pentru cauză penală, adică doar dacă persoana a săvârșit o infracțiune. 

    Vinovăția persoanei o stabilește puterea judecătorească. Lipsirea de libertate se dispune doar prin hotărâre judecătorească de către o instanță de judecată. 

    În concluzie, punerea în aplicare a acestei legi prin reținerea persoanelor ,,posibil contaminate" și chiar și a celor contaminați, constituie infracțiunea de lipsire de libertate. 

    Adoptarea acestei legi constituie instigare la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate. 

    Cu cât acești oameni vor merge mai departe, cu atât vor avea mai multă pedeapsă de executat. 

    Nu mai merge cu imunitatea, cu discursurile insidioase. 

    S-a terminat! 

    Practic aceste ,, autorități" sunt în război cu poporul. 

    Prin această lege vor să azmută niște indivizi să prindă cetățenii și sa-i sechestreze, exact cum a făcut Dincă Gheorghe de la Caracal, cu Luiza și Alexandra. 

    Este real ce vă spun, pentru că reținerea de 48 de ore prevăzută în lege nu se va dispune în baza unei hotărâri judecătorești ci pur și simplu. 

    De fapt vom vedea ambulanțe care vor vâna oameni de pe străzi și nu numai pentru Covid, ci pentru orice. 

    Discuțiile astea se puteau face in fața ambasadei Rusiei nu la Bursa. Va simțiți amenințați așa, în treabă, vajnici luptători fara cauză.

    1. Vom vedea daca va fi sau nu cauză.

      Te simți protejat de acea lege? 

      Ma simt protejat folosind mască in spatii publice,ma spăl pe mâini ,păstrez distanțarea socială, lucruri simple. În plus nu fac pe eroul!

    pentru cei care "stie" ei , un exemplu despre ce "stie" ei:

    " Multi se intreaba cum e sa fii cadru medical in perioada Covid, asa ca o sa va zic cum decurge o zi din viata mea: 

    6:00 - Ma trezesc. Numar banii. Primesc cate 100 euro pentru fiecare om cipat urmarit de Bill Gates. 

    6:30 - Iau micul dejun, numai spirulina, clorofila, si alte bunataturi de la Green World ca sa traiesc vesnic. Evit lipide, glucide, proteine si tot ce se vinde la magazin. 

    7:00 - Ma duc la munca și arunc toate maștile nenorocite ce le găsesc pe acolo 

    8:00 - Incep sa vina pacienții cărora le dau doar medicamente indicate de Big Pharma și celor care vor sa se facă bine le dau uleiuri esențiale 

    9:30 - Il sun pe Bill Gates sa vad cum decurge constructia de antene 5G, si speram la pacienti noi de Coronavirus odata ce e gata. 

    10:00 - Un pacient imi zice ca el stie adevarul despre Coronavirus. Repede ii administrez un vaccin. Devine autist pe loc in fata ochilor mei. Nu o sa vorbeasca prostii de acum incolo. 

    11:00 - Ma duc la depozitul secret al farmaciei si aduc niste turmalina, cristale de sare de Himalaya si alte leacuri doar pentru pacientii bogati si importanti. 

    12:30 - Imi iau banii primiti de la masoni pentru ca am dat multe vaccinuri. 

    13:00 - Conferinta cu doctori de la laboratoare din China si America unde se fabrica virusuri. Discutam daca putem sa incercam pentru data viitoare un virus ca in filmele cu zombi. 

    14:00 - O pacienta ma intreaba despre terapia cu ozon. Ma sperii ca a aflat si asta adevarul si repede ii dau un vaccin. 

    14:45 - Inca vreo 10 oameni au decedat de cancer si batranete, ma duc sa le dau bani rudelor sa scrie Covid in certificat. 

    16:00 - Unul din pacientii mei bogati si importanti incepe sa se simta rau. Repede scot o cruce si il stropesc cu agheasma de la mitropolit si invie pe loc in fata mea. 

    18:00 - Ajung acasa, deschid Facebook si vad ca toti au aflat de secretul nostru ca Covid e boala falsa. Repede ma apuc de comentat si eu si le scriu minciuni ca Covid e boala reala si grava. 

    19:00 - Vad pe Youtube documentare cu "adevarul" despre Covid care are milioane de vizualiari. Imi notez ca de acum incolo trebuie sa dau oamenilor mai multe vaccinuri. 

    21:00 - Imi pun pe cap folia de aluminiu impotriva undelor 5G si ma duc la culcare. Noapte buna! " 

    Daca sunteti inteligenti INTELEGETI , daca nu , atunci ..... NU!

    Noapte buna! 

    1. Ce frumos, chiar nu-mi gasesc cuvintele să-mi exprim aprecierea.

    Doctorii au obtinut ce vor ei nu ce vrea Tara.. NU uitati sa faceti legi IMPOTRIVA laboratoarelor care inventeaza Virusi,si in incheiere vreau sa spun CA nu Tara a votat LEGEA, si UN grup mafiot si criminal care se preface CA va protejeaza si serveste. SI TRUPURILE VA SANT VANDUTE UNOR SPIRITE IMPUTITE SI DICTATOARE..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb