România a importat, în prima jumătate a anului 2010, o cantitate de peste 118.300 tone de legume (cartofi, tomate, ceapă şi usturoi), mai mult cu 38% decât în perioada similară din 2009, în timp ce exporturile au fost de aproape şase ori mai mici, în aceeaşi perioadă din 2010, respectiv de numai 20.348,6 tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare, preluate de Mediafax.
Valoarea importurilor de legume a depăşit, în primul semestru al anului în curs, 51 milioane euro, faţă de 34,1 milioane euro în aceeaşi perioa-dă a anului trecut.
Potrivit datelor MADR, exporturile de legume au totalizat, în perioada analizată, peste 20.348 tone, faţă de numai 3.323 tone anul trecut, încasările depăşind, în acest an, 3,04 milioane euro (1,51 milioane euro în S1 din 2009).