Liceul Italian Aldo Moro şi-a prezentat activitatea la Galeria Artmark din Bucureşti

S.B.
Comunicate de presă / 27 aprilie 2023

Liceul Italian Aldo Moro şi-a prezentat activitatea la Galeria Artmark din Bucureşti

Pe 26 aprilie a fost prezentată activitatea Liceului Lingvistic Italian Aldo Moro, în cadrul Galeriei Artmark din Bucureşti. Evenimentul de prezentare s-a desfăşurat sub patronajul Ambasadei Italiei în România şi al Patronatului Confindustria Romania, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Printre numeroşii oaspeţii prezenţi s-au numărat E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni - Ambasadorul Italiei în România, Giulio Bertola - Preşedintele Confindustria Romania, Maria Monica Annibaldis - reprezentanta Universităţii Luiss Guido Carli din Roma, Micaela Soldini - Director ITA Italian Trade Agency, Eliza Lesanu - Brand Director Galeria Artmark etc.

Aldo Moro este un liceu deschis către toţi studenţii, de orice naţionalitate, obiectivul fiind acela de a promova şi de a susţine o educaţie modernă, de calitate, pentru a răspunde la exigenţele societăţii actuale.

Cunoaşterea limbii italiene nu reprezintă o condiţie pentru înscrierea la Liceul Lingvistic Italian Aldo Moro. Mulţumită laboratoarelor intensive de limbă italiană desfăşurate de profesorii liceului, însuşirea limbii italiene are loc în mod firesc, conform unui parcurs personalizat pe durata procesului de instruire a elevului.

La Aldo Moro se studiază artă, filozofie, ştiinţe exacte şi patru limbi străine (pe lângă limba italiană şi cea română): franceză, spaniolă, engleză şi chineză. Profesorii au experienţă în sistemele naţionale şi internaţionale, materialele didactice sunt moderne şi performante, iar echipamentele sunt la standarde internaţionale.

În fiecare an, elevii Liceului Aldo Moro din Bucureşti pot beneficia de o saptămână pentru aprofundarea limbii engleze în cadrul Şcolii Aldo Moro din Londra. Examenul de bacalaureat la finalul celor patru ani de studiu include un test de limbă italiană, un test de limbă straină şi un interviu oral, iar diploma de bacalaureat este recunoscută în toate ţările lumii.

Deschiderea către întrebări, curiozitate, către realitate, trezirea în cei tineri a dorinţei de cunoaştere, toate acestea par astăzi mai mult decât niciodată, bazele fundamentale pentru un parcurs educaţional solid. Parcursul oferit de Liceul Aldo Moro îşi propune în primul rând să trezească în studenţi un interes viu şi personal pentru realitate, sub toate aspectele sale.

Scopul este acela de a educa în vederea utilizării raţiunii şi libertăţii adecvate pentru a face faţă provocărilor prezentului şi a celor ce vor apărea în viitor.

"A contribui la formarea unei persoane într-una dintre cele mai delicate şi contradictorii etape ale vieţii sale precum adolescenţa este, cred, un privilegiu, şi în acelaşi timp o mare responsabilitate. Conştientizând acest lucru, prioritatea noastră nu este doar aceea de a oferi noţiuni şi competitivitate elevilor noştri, ci de a stârni curiozitatea, de a-i învăţa gestionarea sentimentelor, acceptarea diversităţii, cultivarea unei pasiuni, pe scurt, oferirea instrumentelor pentru un proces de învăţare care va continua pe toată durata vieţii", a declarat Mario Antico, Administratorul Şcolii şi Liceului Aldo Moro.

Şcoala Internaţională Italiană Aldo Moro include grădiniţa, şcoala primară, şcoala gimnazială şi liceul. Şcoala a luat naştere la Bucureşti în 1902 şi a fost înfiinţată de jurnalistul român de origine italiană, Luigi Cazzavilan. Astăzi parte din grupul "Liberi di educare", un grup italian cu tradiţie în domeniul educaţiei, cu peste 60 de şcoli în toată Italia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Aldo Moro este un liceu acreditat de Ministerul Italian al Educaţiei şi recunoscut ca şcoală italiană paritară, printre puţinele din lume, aspect ce garantează respectarea celor mai înalte standarde internaţionale în planificarea predării şi în selectarea profesorilor.

Din 2021, Şcoala Internaţională Italiană Aldo Moro îşi are sediul în prestigioasa clădire situată în Calea Dorobanti, nr.39, locuinţa istorică a Prinţesei Martha Bibescu. Un sediu atât de prestigios a permis Şcolii Italiene să reprezinte o punte între istoria italiană şi cea română, făcându-şi elevii parte dintr-un proiect cultural în continuă creştere.

Patronatul acordat prezentării Liceului Lingvistic Italian Aldo Moro, de către Confindustria România, se înscrie în viziunea Patronatului de a sprijini concret educaţia în limba italiană în România, precum şi interacţiunea dintre mediul şcolar şi cel de afaceri, având în vedere şi recenta inaugurare a Centrului Italian de Excelenţă Leonardo da Vinci din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb