Lichiditate redusă pentru "Automobile Craiova"

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 august 2008

Lichiditate redusă pentru "Automobile Craiova"

Creştere de peste 20% a preţului, de la începutul anului

Preţul acţiunilor emise de "Automobile Craiova" (simbol AUCS) a înregis­trat, de la începutul anului, o creştere de 20,93%, ajungând la 26 lei/titlu la sfârşitul şedinţei bursiere din 11 august. Totuşi, lichiditatea aces­tor titluri este redusă. Din ianuarie şi până în prezent, au fost tranzacţionate doar 480.040 titluri AUCS cu o valoare totală de 11.797.002 lei.

Analiştii opinează că acţiunile "Automobile Craiova" sunt stabile şi nu vor înregistra creşteri sau scăderi semnificative în perioada următoare, dar menţionează că lichiditatea acestor titluri este scăzută.

Adi Lupşan, director adjunct la "Intercapital Invest", este de părere că acţiunile emise de producătorul de automobile sunt relativ stabile, preţul acestora înregistrând fluctuaţii minore. Domnia sa mai menţionează că în ultima perioadă se remarcă o uşoară creştere a lichidităţii, dar, în general, AUCS este o acţiune cu lichiditate redusă.

Victor Pop, director de operaţiuni la "Nova Invest", consideră că aceste acţiuni sunt foarte stabile şi că pe o perioadă de cel puţin un an cotaţia nu va înregistra fluctuaţii semnificative.

Radu Popescu-Buzeu, analist-şef la "Tailwind Securities", evidenţiază că lichiditatea titlurilor "Automobile Craiova" este mică şi că preţul acţiunilor AUCS a crescut datorită intrării la cumpărare a SIF "Oltenia".

Procesul de privatizare al societăţii "Automobile Craiova" a fost finalizat la sfârşitul lunii martie 2008, iar compania Ford a preluat 72,4% din capitalul societăţii. Celălalt acţionar important al companiei este SIF "Oltenia" cu o deţinere de 22,06% din totalul acţiunilor.

Societatea "Automobile Craiova" are un capital social de 39,78 milioane lei divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,1 lei. Titlurile AUCS se tranzacţionează pe piaţa Rasdaq la categoria III-R din data de 9 noiembrie 1996.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb