Liderul deputaţilor PNL cere respingerea Codului Administrativ iniţiat de UDMR

M.A.
Politică / 2 mai 2020

Florin Roman (Sursă foto: Fcaebook)

Florin Roman (Sursă foto: Fcaebook)

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, solicită includerea pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate a proiectului de lege privind Codul administrativ iniţiat de UDMR, precum şi respingerea acestuia, apreciind că iniţiativa vizează "atingerea obiectivului autonomiei".

"Deputaţii PNL solicită includerea pe ordinea de zi, sau pe ordinea de zi suplimentară a plx 190/2020, la toate cele patru comisii de raport şi la cele doua comisii de aviz, pentru a fi respins prin vot. Solicităm totodată trimiterea de urgenţă a avizelor şi rapoartelor în plen, pentru a acorda un vot împotriva acestui proiect. O nouă dovadă a înţelegerii dintre PSD şi UDMR, după adoptarea tacită la Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind Autonomia Ţinutului Secuiesc", arată liderul deputaţilor PNL, potrivit Agerpres.

Florin Roman adaugă că proiectul, adoptat tacit de Senat, a fost susţinut şi votat de senatorii PSD în comisiile de specialitate, "semn că de aceasta dată, acordul PSD a fost unul la vedere, de susţinere" pentru proiectul UDMR.

"Acesta reprezintă practic un nou Cod Administrativ, rescris în varianta UDMR şi susţinut prin vot de PSD, o nouă dovadă clară că adoptarea tacită a proiectului de lege privind Autonomia Ţinutului Secuiesc nu a fost un simplu accident. Printre altele, proiectul UDMR, adoptat tacit de Senat creează cadrul 'legal' pentru obligativitatea oficializării limbii române, dar şi pentru arborarea drapelului Ungariei sau a aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Practic, prin tot soiul de amendamente, UDMR, susţinută de PSD, încearcă atingerea obiectivului autonomiei: dacă înainte se putea folosi limba maghiară, şi subliniez, se putea, acum sunt obligate, şi repet, obligate autorităţile locale să asigure folosirea acestei limbi. Dacă în textul iniţial se prevedea folosirea limbii maghiare doar în administraţia publică locală, acum UDMR, susţinut de PSD transferă obligativitatea folosirii limbii maghiare şi în zona Poliţiei Române. E doar un exemplu despre modul în care acest nou proiect de lege marca UDMR-PSD, încearcă să transpună în practică autonomia de tip Ţinutul Secuiesc", menţionează Roman.

El subliniază că "PNL respinge categoric" orice proiect de lege al UDMR, susţinut de PSD, "de enclavizare şi federalizare" a României şi cere celor două partide "să rupă frăţia intereselor de partid, care nu pot prevala" interesului naţional şi constituţional al statului naţional, unitar şi suveran.

Proiectul de lege privind Codul Administrativ a fost iniţiat de către 30 de parlamentari UDMR, fiind adoptat tacit de Senat pe 23 aprilie şi înregistrat pe 29 aprilie la Camera Deputaţilor în vederea dezbaterii. Acesta a fost înregistrat la Senat pe 24 februarie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ar fi minunat daca nu ar fi simpla garagara, fente ale propagandei comunist liberale. Au vrut guvern liberal, il au si se poarta mai comunist decat PSD-istii. Din Noiembrie nu este nici macar o masura liberala, nici un ajutor real pentru intreprinzatori (in afara de pomenile socialiste date pretenilor lor). Cand te uiti la schemele de ajutor de stat aprobate de comisia europeana si la masurile guvernului comunist-liberal intelegi de ce in romania a murit speranta. Roman este un ventilator (din clasica expresie englezeasca) care poate doar sa improaste cu o nesimtirea sa tipica o propaganda josnica. Ce este liberal la acest gogosar umplut care se umfla pe zi de guvernare ce trece ?

    Acest roman împreună cu şeful său Johannes au devenit naţionalişti periculoşi pentru România de azi. Cu minciuna nemaivăzută până în prezent, au trecut pe partea comuniştilor înflăcăraţi mai mult ca Stalin, distrugând orice speranţă a tinerilor, cei care nu mai au încredere în acest stat şi în instituţiile statului. În timpul situaţiei de urgenţă acest slugarnic al SRI-ului fabrică modificări la anumite legi care au funcţionat bine până în prezent, dar la comanda unora din umbră acesta se bagă oriunde, numai să se iasă la vedere. Declaraţiile din articol reflectă la un singur lucru: -gaşca din jurul lui Werner îi urăşte pe maghiarii din România şi încearcă să distrugă cât de mult se poate. Sunt ruşinea ţării!

    1. Sovini sunt udemeristii,pesedistii sunt tradatori.Nu avem voie sa ne pastram integritatea si suveranitatea tarii?Iohannis este nationalist periculos?Nu iti este rusine sa spui asa ceva.Viktor Orban cum este?Cred ca confunzi personajele.Ai orbul gainilor?Rusinea tarii esti tu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb