LIFE IS HARD îşi creşte profitul cu 55% în al treilea trimestru şi pregăteşte LIH Ventures

G.D.
Companii / 8 noiembrie 2022

Cătălin Chiş, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie LIH

Cătălin Chiş, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie LIH

LIH Ventures LIFE IS HARD (LIH), companie de tehnologie listată la BVB, piaţa AeRo, şi-a crescut cu 55% profitul net în trimestrul 3 al anului în curs, ajungând la 4,34 mil lei, în timp ce EBITDA a înregistrat o creştere de 30%, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă, compania şi-a îmbunătăţit lichiditatea, şi-a scăzut gradul de îndatorare şi se află într-un echilibru financiar stabil, deţinând active totale care acoperă de aproape trei ori datoriile.

La nivelul cifrei de afaceri, LIH a înregistrat o creştere de 15%, realizând 18,45 milioane lei. Cea mai mare pondere în venituri, 53%, o are linia de business ITC&Telco, în timp ce 34% sunt generate de către divizia INSURANCE, iar 13% provin din alte proiecte - în principal dezvoltarea de soft pentru IMM-uri.

"Toate rezultatele financiare ale LIFE IS HARD s-au îmbunătăţit în trimestrul 3 cu două cifre, comparativ cu aceeaşi perioada din 2021, iar fundamentul pe care dezvoltăm LIH este tot mai stabil. În ciuda faptului că actualul context macroeconomic generează cheltuieli mai mari inclusiv pentru companii, privim cu încredere către finalul acestui an şi către 2023, când ţinta noastră sunt investiţiile în startup-uri insurtech", spune Cătălin Chiş, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie LIH.

Tot în primele 9 luni ale anului s-a operaţionalizat o decizie strategică în ceea ce priveşte echipa internă: programul Stock Option Plan (SOP) 2021 a devenit activ la nivelul întregii organizaţii, astfel încât toţi angajaţii LIFE IS HARD au devenit, din 2022, acţionari în companie, subliniază sursa citată.

"Este o premisă importantă de creştere a retenţiei de personal - în contextul în care piaţa forţei de muncă pe zona de IT este extrem de competitivă, iar localizarea geografică nu mai este un impediment, în varianta de lucru la distanţă", menţionează Cătălin Chiş.

În ceea ce priveşte finalul de an, LIFE IS HARD pregăteşte operaţionalizarea unui nou demers strategic aprobat recent în AGA: LIH Ventures, o nouă companie deţinută integral de LIFE IS HARD, care va funcţiona pe structura de holding.

"LIH Ventures va investi în inovaţie pentru asigurări şi domenii conexe, astfel încât să creăm un ecosistem puternic în România şi la nivel regional. Compania va fi orientată către startup-uri care dezvoltă produse de digitalizare scalabile, bazate pe tehnologii noi (Big Data Al/ML), şi va contribui prin investiţii pre-seed inclusiv la dezvoltarea startup-urilor şi companiilor young-growth din Europa de Sud-Est (SEE). Capitalul iniţial de investiţii se ridică la 1 milion de euro, iar proiectul este în fază avansată: ne-am propus ca planul de acţiune să fie gata în următoarele 2 luni, avem în construcţie echipa operaţională şi studiem deja mai multe startup-uri în care am putea investi", spune Erik Barna, fondator şi membru al Consiliului de Administraţie LIH.

Consiliul de Administraţie LIH este mandatat să stabilească planul de implementare şi funcţionare LIH Ventures, astfel încât compania să poată face achiziţii de participaţii la firme care deţin modele de afaceri şi tehnologii noi şi inovatoare în industria de asigurări şi servicii conexe (mobilitate, călătorie etc), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb