LIVE TEXT: AGOA SIF Oltenia - Alegerea noului Consiliu de Administraţie

Piaţa de Capital / 29 octombrie 2020

AGOA SIF Oltenia - Alegerea noului Consiliu de Administraţie

Actualizare - Cristian Buşu este noul preşedinte al SIF Oltenia

Cristian Buşu a fost ales ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia de noul board al societăţii întrunit, astăzi, în prima sa şedinţă, se arată într-un raport al SIF-ului publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, conform prevederilor Actului Constitutiv al societăţii, Cristian Buşu va îndeplini şi funcţia de director general, se mai arată în notificarea SIF-ului.

În poziţia de vicepreşedinte a fost ales Sorin-Iulian Cioacă, care va îndeplini şi funcţia de director general adjunct.

"Cristian Busu şi Sorin-Iulian Cioaca vor exercita atribuţiile funcţiilor de Director General şi respectiv Director General Adjunct numai după avizarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiara în calitatea de membri ai Conducerii Superioare, potrivit reglementărilor pieţei de capital", mai informează societatea.

---

Actualizare - Cristian Buşu a convocat o şedinţă cu ceilalţi patru administratori aleşi, la sediul SIF Oltenia, ca să aleagă preşedintele Consiliului de Administraţie.

---

Actualizare - "Declar închise lucrările AGOA şi mulţumesc celor prezenţi pentru participare şi aportul la desfăşurarea lucrărilor", a încheiat Buşu.

---

Actualizare - Punctul 5. a fost aprobat cu 89,38%;

Punctul 6. a fost aprobat 85,64%;

Punctul 7. a fost aprobat cu 95,11%;

Punctul 8. a fost aprobat cu 91,99%;

Punctul 9. a fost aprobat cu 99,82%.

---

Actualizare - Toate celelalte puncte au fost aprobate de acţionari.

---

Actualizare - De asemenea, s-a aprobat remuneraţia fixă lunară a administratorilor nou aleşi pentru exercitarea mandatului în sumă de 10.000 lei net, cu 85,64%.

---

Actualizare - Acţionarii au aprobat revocarea în parte a Hotărârii nr. 5 din data de 20.04.2013 a AGA SIF5, în sensul eliminării, începând cu data hotărârii adunării generale ordinare, a beneficiului de asistenţă şi reprezentare juridică din partea societăţii sau plătită de societate acordat administratorilor şi conducătorilor societăţii, cu 89,64% din voturile valabil exprimate.

---

Actualizare - "Felicitări echipei câştigătoare", a spus Drăgoi la începutul votului pentru restul punctelor de pe ordinea de zi.

---

Actualizare - Astfel, acţionarii SIF Oltenia i-au ales pe Cristian Buşu, Mihai Trifu, Sorin-Iulian Cioacă, Adrian Andrici, şi Codrin Matei drept administratori ai SIF-ului, cu un mandat de patru ani de la data avizării de către ASF.

---

Actualizare - Matei Codrin a fost aprobat cu 75,78% din voturi

---

Actualizare - Stoian Nicolae a fost respins cu 70,19%

---

Actualizare - Cristian Buşu: s-a aprobat alegerea acestuia cu 77,95%

---

Actualizare - Sorin Iulian Cioacă: s-a aprobat alegerea acestuia cu 80,56%.

Trifu Mihai: s-a aprobat alegerea acestuia cu 67,68%

---

Actualizare - Andrici Adrian a fost aprobat cu o majoritate de 76,21%

---

Actualizare - Tudor Ciurezu a fost respins, cu 65,29% din voturi.

Voturile pentru 37 milioane; împotrivă 169 milioane; abţineri 14,6 milioane şi voturi neexprimate circa 38 de milioane.

---

Actualizare - Şefii SIF Banat - Crişana şi Tudor Ciurezu au avut un schimb de replici acide după exprimarea voturilor pentru alegerea celor cinci administratori.

Bogdan Drăgoi: Este trist că s-a ajuns aici. E păcat că nu ştiţi să pierdeţi (domnule Ciurezu).

Tudor Ciurezu: Ştiu să câştig şi să pierd corect, domnule.

Bogdan Drăgoi: Vedem cât de multă lume vă susţine.

Tudor Ciurezu: Eu nici măcar nu am votat pentru că nu îmi însuşesc procedura. Pe matale te-au votat pentru că ai 30 şi ceva la sută fonduri pe care le controlaţi.

Radu-Răzvan Străuţ: Asta este o speculatie.

Tudor Ciurezu: Domnule, nu discut în contradictoriu cu dumneavoastră.

---

Actualizare - Această AGA a fost pregătită de fostul Consiliu de Administraţie. A şi aprobat Consiliul procedura de vot? Mi se pare normal să stiu ce votez, spune Ungureanu.

---

Actualizare - Sorin-Iulian Cioacă, acţionar SIF5 care activează în cadrul SAI Muntenia şi candidează pentru un post în CA, spune că întrebarea lui Ungureanu nu are relevanţă.

Liviu Ungureanu spune că politica acţionarilor SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia este "politica pumnului în gură".

---

Actualizare - Liviu Ungureanu, acţionar SIF5, întreabă dacă există o procedură de vot aprobată de Consiliul de Administraţie.

---

Actualizare - Doar patru din cei şapte candidaţi la posturile de membri în CA sunt prezenţi la lucrările AGOA.

---

Actualizare - Acţionarii au respins, cu 71,7%, alegerea prin aplicarea votului cumulativ a cinci administratori ca membri ai Consiliului de Administraţie. A fost aprobată în schimb tot cu 71,7% % alegerea membrilor CA cu vot majoritar, varianta propusă de acţionarii SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia.

---

Actualizare - Tudor Ciurezu, fostul director general al societăţii, va ataca în instanţă hotărârile punctului 4 ale adunării, ce presupune alegerea metodei de vot, respectiv aplicarea metodei votului cumulativ - varianta propusă de fosta conducere a SIF5 sau varianta aplicarea metodei votului majoritar, varianta propusă de SIF1 şi SIF4.

Fostul conducător al SIF5 a spus: "Remarc conţinutul contradictoriu al punctului 4. Acţionarii sunt puşi să opteze pentru una dintre cele două varinate, a) sau b), dar îşi pot exprima opţiunea pentru candidaţi în ambele varinate".

În opinia sa, variantele se exclud reciproc, iar un eventual vot pentru membrii Consiliului atât pentru o variantă cât şi pentru alta duce al la anunlarea votului.

Ciurezu a spus că cei care au votat prin corespondenţă nu ştiu care este varianta metodei de vot care va fi aleasă.

"Cele prezentate au indus confuzie în rândul acţionarilor. Voi ataca hotărârile luate la acest punct şi voi cere anularea lor", a spus Tudor Ciurezu.

---

Actualizare - Comisia de numărare a voturilor este formată din Marcel Gheorghe şi Dub Bogdan Daniel - varianta SIF1&4, aleasă cu 72,95% de voturi pentru.

---

Actualizare - Secretariatul de şedinţă va fi format (vot pentru 72,95% din totalul drepturilor de vot) din Marcel Gheorge şi Dub Bogdan Daniel, aceasta fiind varianta propusă de acţionarii SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia.

Cu majoritatea voturilor (vot pentru 89,06%) s-a aprobat şi numirea lui Virgil Claudiu Făurar ca notar public pentru supravegherea operaţiunilor efectuate de secretarii adunării.

---

Actualizare - Au votat pentru primele 3 puncte de pe ordinea de zi 52,3% din numărul total de drepturi de vot. Prin corespondenţă au votat 90 de acţionari, reprezentând 28,65% din drepturile de vot totale, iar în sală au fost depuse 25 de buletine de vot ce reprezintă 23,64% din totalul drepturilor de vot.

---

Actualizare - Acţionarii au început votul pentru primele 3 puncte de pe ordinea de zi. După exercitarea votului se va lua o pauză pentru numărare.

---

Actualizare - Acţionarul Marcel Gheorghe a fost propus de către SIF Banat - Crişana în comisia de centralizare şi numărare a voturilor.

---

Actualizare - Şapte candidaţi concurează, astăzi, pentru cele cinci locuri din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5), în cadrul unei adunări convocate la solicitarea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), după ce deciziile acţionarilor societăţii din luna mai a anului trecut, ce implică reducerea numărului membrilor board-ului, au devenit executorii.

SIF-ul rămăsese între timp cu cinci administratori (după demisiile Anei Bobircă şi a lui Radu Hanga), din care patru au fost revocaţi din funcţii, la adunarea din data de 12 octombrie a acestui an.

Acum, pe lista candidaţilor se află Tudor Ciurezu, fostul preşedinte şi director general al societăţii, Cristian Buşu, vicepreşedinte şi director general adjunct al SIF5 - singurul administrator ce nu a fost revocat în data de 12 octombrie - şi Nicolae Stoian, fost administrator SIF al Oltenia.

Mihai Trifu, director financiar al Biofarm, a fost nominalizat de SIF Muntenia (SIF4), prin administratorul SAI Muntenia Invest, în timp ce Sorin-Iulian Cioacă, acţionar SIF5, activează chiar în cadrul SAI Muntenia.

Pe listă se mai află Adrian Andrici, administrator la Pro Real Estate Development, ce a fost nominalizat de Olimpiu Blăjuţ, acţionar al SIF5 şi director general adjunct al Swiss Capital, precum şi Codrin Matei, administrator la Crosspoint Real Estate (asociat internaţional al Savills UK), ce a fost propus de SAI Certinvest.

Mandatul noilor administratori va fi de patru ani, de la data avizării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acţionarii optează mai întâi pentru varianta metodei votului, respectiv prin vot cumulativ, propunere venită din partea fostului consiliu al SIF5, sau prin vot majoritar, conform solicitării iniţiale a SIF1 şi SIF4.

Iniţial, în convocator se găsea doar varianta prin vot cumulativ, dar Autoritatea de Supraveghere Financiară a atras atenţia că punctul nu corespunde solicitării înaintate de SIF1 & SIF4, şi a somat fostul board al SIF Oltenia să completeze ordinea de zi conform cererii celor două SIF-uri. Convocatorul a fost completat, dar varianta metoda votului cumulativ a fost păstrată ca propunere din partea a fostei conduceri a SIF5.

Data de referinţă, cea care a definit acţionarii ce au dreptul să participe la AGA, a fost 16 octombrie, iar votul prin corespondenţă a putut fi exprimat până la data de 27 octombrie.

De menţionat că lista candidaţilor pentru un post de administrator al SIF Oltenia nu este avizată de Consiliul de Administraţie al societăţii aşa cum se menţiona în convocator deoarece, în prezent, nu există un board care să avizeze. Lista este doar aprobată de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, care nu are puteri decizionale.

---

Actualizare - AGOA a început şi este prezidată de vicepreşedintele Cristian Buşu.

---

Actualizare - AGOA este aşteptată să înceapă la ora 10:00.

---

Actualizare - În sală sunt cel mult 15 persoane, printre care şi reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia. Tudor Ciurezu nu s-a prezentat la AGEA.

---

Actualizare - AGEA s-a încheiat.

---

Actualizare - Restul punctelor de pe ordinea de zi au fost aprobate.

---

Actualizare - Acţionarii au respins programul de răscumpărare ce viza 26,108 milioane de acţiuni, reprezentând 5% din capitalul societăţii, cu 61,63% din voturi.

---

Actualizare - Comisia de numărare a voturilor este compusă din: Patrichi Ion şi Ţalea Mihaela, acţionari ai societăţii.

---

Actualizare - Păuna Ioan este secretarul şedinţei, care va întocmi procesul verbal al adunării.

---

Actualizare - Secretariatul şedinţei este format din trei membri: Cimpoeru Ana, Nedelcu Ion Eugen şi Păuna Ioan, acţionari ai SIF5.

---

Actualizare - Cvorumul pentru AGEA este de aproape 50,24% din drepturile totale de vot. În sală au votat 10 acţionari ce reprezintă circa 17,2% din numărul total de voturi, iar prin corespondenţă acţionari ce deţin aproximativ 33% din drepturile de vot ale SIF Oltenia.

---

Actualizare - Adunarea se desfăşoară la Hotelul Articus din Craiova, fiind prezidată de vicepreşedintele Cristian Buşu, singurul administrator în funcţie, după deciziile AGOA din 12 octombrie, când patru din cei cinci membri ai Consiliului au fost revocaţie din funcţie.

---

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) s-au întâlnit, astăzi, într-o adunare ce are mai multe puncte pe ordinea de zi, între care aprobarea derulării unui program de răscumpărare a 26,108 milioane de acţiuni, reprezentând 5% din capitalul societăţii, preţul maxim de achiziţie fiind de 3 lei/acţiune.

Convocarea adunării vine în urma necesităţii modificării Actului Constitutiv al societăţii, conform avizului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi la solicitarea unui grup de acţionari format din Business Capital for Romania - Opportunity Fund Cooperatie, Allianz - Ţiriac Pensii Private, Broadhurst Investments Limited, Romarta, Metex Big şi Clairmont Holdings, ce deţin 5,24% din capitalul SIF-ului.

De asemenea, se va mai supune la vot aprobarea reducerii capitalul social al SIF-ului de la 52,214 milioane de lei la 50 milioane de lei, prin anularea a 22,149 milioane de acţiuni dobândite de societate în cadrul ofertei derulate între 22 iulie şi 4 august.

Tot astăzi are loc şi Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), în cadrul căreia se va alege un nou Consiliu de Administraţie pentru o perioadă de patru ani.

Opinia Cititorului ( 96 )

  1. Cei 17 acționari sunt cooperativa. Deci 17 acționari au majoritatea. Sif5 a devenit noulSIFi pentru SIF1. ASF, domnul Gradinescu, retine, micii acționari vin peste dumneavoastră!

    1. Lasa- l pe Gradinescu si du-te și voteaza.

      In ce hal au reusit cooperativa asta + ASF-ul sa darame SIF-urile !

      Ce piata reglementata si supravegheata e asta in care mafiotii si supraveghetorul isi dau mana?

      La intrebarea aceasta trebuie sa raspunda parlamentarii si guvernul. 

      pai voteaza cooperativa pentru toti. Ca asa a decis Gradinsescu.

      Nu trebuie uitat marele mafiot Ursache care a mosit (impreuna cu cooperativa Balteanu - Lakis - Dragoi) situatia de acum prin liberalizarea achizitiilor incrucisate la SIF-uri.

      De acolo a pornit totul. 

      Daca nu ai votat taci si inghite

    alt balci!

    Aia 10 acționari au 33%. Aia 10 acționari nu acționează concertat. Independent au votat împotriva dividendului, independent au votat împotriva OP.. deci SIF 5 e mort!

    1. Cred ca se știa rezultatul dinainte. Poate asa se explica de ce a căzut asa de câteva zile. Cine a știut a vândut. Poate face ASF vreo analiza le la swiss. Ei sunt experții lu Lakis. Ei stiu întotdeauna ce se intampla inainte de a se intampla. Mizerie, mizerie.

    Bătaie de joc. Din păcate nici fondurile de pensi care ar trebui sa vrea sa încaseze dividente nu sunt foarte interesate de profitabilitatea acestora, ei încasează comisioane iar viitori pensionari praful de pe tobă. ASF- ul o sleata de corupți, hoți și amatori.

    Totusi, nu e Marcel Gheorghe?

    1. Aha, a apărut Gheorghe. Asteptam numărătoarea pana mâine ? Sau a numărat deja busu și citește direct rezultatul?!

      Pai numai Gheorghe asta stie sa numere "corect", la fel cum stie sa numere si analfabeta Grapini

    GOLDSTEIN

    S A DUS SI TUDORICA 

    CINE O SA TI MAI SPONSORIZEZE FOAIA? 

    TI A M ZIS  

    F A L I M E N T SCRIE PE TINE

    1. He,he,he!

      Pe tine scrie MARE PROST CU MAJUSCULE.

    Politica de la SIF1 incepe sa se impuna si la SIF5. Au respins propunerea de oferta publica de rascumparare de actiuni. De ce sa remunereze toti actionarii cand pot sa pastreze toti banii pentru grupul infractional organizat? In mod clar ASF este factor favorizator. Mai devreme sau mai tarziu o sa dea toti explicatii.

    1. De ce, ASF a propus oferta publica de rascumparare? ASF voteaza la Craiova acum?

      Voteaza grupul concertat pe care ASF l-a ajutat major in realizarea preluarii ostile a SIF 5. Sa vedem daca ASF este capabila sa rezolve problema aprobarii situatiilor financiare si a dividendului, problema care a contaminat toata piata.

    Da, ASF a impus metoda de vot pentru a asigura succesul unei fraude ordinare. Preluarea SIF 1,4 si acum SIF 5 este de departe cea mai evidentă frauda a pieței după FNI. Ca și atunci ASF a vegheat ca ea sa se împachetează frumos la public. ASF a i gropar piata pentru mult timp.

    Deci lu Drăgoi i a fost frica de votul cumulativ. Frumos, bravo ASF. Guvernanta corporativa e doar pe hârtie .

    1. Lui Dragoi nu ii e frica decat de ta-su.

      Tot ce face Dragoi este sa asculte de ta-su. 

      Cand zice ta-su Drepti, Dragoi face pe el de frica. 

      Toata manipularea e conceputa de ta-su, pe care, de altfel, nu-l prea ajuta capul. 

      Cum e ta-su e si Dragoi, la fel de limitat, doar ca ta-su dicteaza si fi-su se taraste sa execute. 

      Oana Popa il iubeste fara speranta. 

      Ea bea ceai de tufanele sa slabeasca, fara speranta.

      Povestiri din Menajerie, 

      Lui Dragoi nu-i ajunge sa castige prin frauda, el dupa ce fura, il mai si batjocoreste pe cel furat. Ce caracter de potaie ordinara!

    Liviu Ungureanu este activ și foarte curajos. Bravo domnule Ungureanu!

    1. Mâine sa și scrie demisia! Ar fi de onoare

      De ce mai, prostule, ca asa spune un prost? Vai ce prost esti!

      Pentru ca este cățelul lui Ciurezu și este un incompetent, ca voi toti, impostorilor!!!

      Bine, ne vom da toti demisiile ca suntem cateii lui Ciurezu. Prostule!

      Decât javra lui Drăgoi mai bine cățelul lui Ciurezu! Despre competențe să nu vorbim, javrelor! Ne ați demonstrat că vă pricepeți doar la furat, nesătuilor!

    Panarama PNL continua pe spinarea zecilor de mii de mici actionari SIF5! Asta în plina pandemie! Votați PNL!

    Ar fi bine sa transmiteți video aceste adunări. Sa vedem și noi ce se întâmpla? Ar fi foarte interesat.

    1. Nu le da voie.

      E bine si asa.

      daca esti curios si interesat, ca de, esti actionar, de ce nu iti misti fizicul sa participi la AGA? nu este spectacol pt neaveniti, este adunare a actionarilor.

      Poti sa fii investitor interesat fara sa fii actionar? Asta ti-a scapat judecatii mintii.

    Atentie !

    Niste speculatori pe bursa au intrat pe actiunea Sif5 , incercand sa prabuseasca pretul . 

    Ei sunt atat vanzatorii cat si comparatorii incercand sa duca pretul cat mai jos , pentru ca voi sa vindeti . 

    Intentia este ca preturile Sifurilor sa fie cat mai mici .  

    Intentia celor care au controlul ,nu este ca actiunile Sif-urilor sa performeze , sa aduca plusvaloare actionarilor , iar in acest sens dl. Ciurezu deocamdata are dreptate .

    Acum cei care acum au controlul , au si toate mijloacele sa demonstreze pentru toti actionarii ,contrariul si anume : ca actiunile Sif1 , Sif4 , Sif5 vor performa cu mult , mult mai bine in viitor . 

    1. Votează PNL!

    Cred ca alegerile pentru CA vor fi anulate daca se solicita asta in instanta.Nu se putea vota informat prin corespondenta pentru ca nu se stia cum se voteaza-cumulativ sau majoritar.Un actionar care a votat cumulativ poate solicita cu un succes foarte probabil anularea alegerilor.Explicatia este ca numarul de voturi este diferit la cumulativ(prin inmultirea cu nr. de membri) fata de la majoritar.Numarul de voturi se publica de la data convocarii/a completarii-modificarii ordinii de zi.El nu poate fluctua.

    Alegerea se face pe buletin de vot'secret'.Nu se poate vota (corespondenta,procura inainte de AGA)cu 2 tipuri de buletine,2 variante de numar total de voturi.S-ar aduna mere cu castane. 

    Cine se considera prejudiciat sa faca cerere de interventie la ORC in ziua depunerii spre inregistrare a Hotararilor AGA pe motivatia ca nr. total de voturi difera in cele 2 variante si ca buletinele de vot secret de la data scadenta pentru trimiterea votului prin corespondenta difera fata de cele care au fost folosite in sedinta AGA. 

    Dincolo de actiunea asta concertata(pana acum prezumata legala de catre ASF pe motive indoielnice) ne vom afla in situatia unui dosar penal pentru constituire grup infractional ,mai devreme sau mai tarziu.As estima ca destul de tarziu.In Romania sistemul este inertial,proptelele functioneaza un anumit timp,insa reversul este violent,propteaua pica si odata cu ea toata reteaua.Senzatia mea este ca grupul care preia Sifurile este hulpav,la adapostul unor proptele se expune masiv,vrea sa deruleze repede lucrurile,forteaza grotesc procedurile,desi nu sunt concertati oficial se intalnesc in intalniri inregistrate de catre unii dintre ei,fara stirea celorlalti,au oameni infiltrati.Participa si parlamentari la chestia asta si de zici vor proveni problemele majore penale.

    Reactia din piata va constitui un puternic suport pentru anchetatori care pot dovedi usor niste mari prejudicii aduse actionarilor prin actiunea unui grup usor de devoalat(care repet,nu-si ia niciun fel de masuri minimale de precautie,se bazeaza exclusiv pe proptele in ASF+parlament). 

    1. Corect.

      Frustrări, frustrări. Acceptați rezultatul și punct! Comunismul a căzut!

      Sa facă Ciurezu și slugile sale un nou Sif, in care sa investească toate sumele astronomice câștigate și sa arate ca este performant și după, discutam.

      Sa înțeleg ca Stoian a strâns mai multe voturi decât “stăpânul” Ciurezu? Incredibil dar adevărat!!

      Hai ca esti penibil. Dragoi a venit cu bani de la tac-su de acasa, Hai? A facut Sif-ul cu banii lui! Nu a adus nici un ban din banii lui, numai actiuni primite gratuit. Si pe schema suveicii conduce tot si isi bate joc de toti actionarii care au investiti cinstit si corect.

      Nu este nici o frustrare boule! Nu intelegi ca nu se poate schimba buletinul de vot in sala, dupa ce ceilalti si-au transmis voturile prin corespondenta? Asa a condus Busu sedinta?! Halal imbecil

      Votează PNL!

      Comentariu de om prost. Ce are comunismul cu furtul lui Dragoi?!

      Cine sa discute cu asa un prost?!

      Toți de mai sus sunteți niște frustrați incapabili, care nu știți decât sa jigniți. Rușine sa va fie!!

      Întrucât susțineți ca Dragoi este incapabil, arați voi cât sunteți de performanți și noi micii investitori va vom fi alături! Doar știți sa latrati, fără a fi in stare sa faceți ceva concret!!

      Ciurezu și ai lui au furat mult mai mult! Se va demonstra și va fi vai de mama voastră! Veți da totul înapoi pana la ultimul cent și veți rămâne cu ce aveați înainte de a veni la sif5!!Adica săraci lipiți pământului!

      Ciurezu a aratat cel mai bun management intre SIF-uri, dar tu esti prea prost sa stii asta.

      Si Dragoi a aratat cel mai prost management intre SIF-uri, dar tu esti atat de prost, incat nu stii nici asta. 

      HE HE HE! Numai prostii stiu de ce n-a fost ales Ciurezu astazi!

      Corect! Trăiască democrația!

      Traiasca democratia hotilor!

    Au. invins. SECURISTOIZII...,si. pierdem. noi. actionari. mici...,NU. ,Mai. au. RUSINE. in. goana dupa. baniiiiiii.....?

    1. Dacă pierdeți, îndreptați va spre Ciurezu și va achita el pierderile

    Cine va fi președinte Sif 5?

    1. Ciurezu!!! Cine altcineva! Doar este pe viața!

      Ce prost esti!

    Atentie !

    Niste speculatori pe bursa au intrat pe actiunea Sif5 , incercand sa prabuseasca pretul .  

    Ei sunt atat vanzatorii cat si comparatorii incercand sa duca pretul cat mai jos , pentru ca voi sa vindeti .  

    Intentia este ca preturile Sifurilor sa fie cat mai mici .  

    Intentia celor care au controlul ,nu este ca actiunile Sif-urilor sa performeze , sa aduca plusvaloare actionarilor , iar in acest sens dl. Ciurezu deocamdata are dreptate . 

    Acum cei care acum au controlul , au si toate mijloacele sa demonstreze pentru toti actionarii ,contrariul si anume : ca actiunile Sif1 , Sif4 , Sif5 vor performa cu mult , mult mai bine in viitor .  

    1. Azi a scăzut prețul cu 5 % pentru acțiunile SIF Oltenia. Este o întâmplare, coincidențe? Nu cred, din păcate cei de la ziarul Bursa au avut dreptate.

      Din 12 oct. cand a fost demis vechea conducere , actiunea Sif5 , a scazut cu 17% , de la 2 lei la 1.7 .

      Cum sa marim numarul de investitori cand, fara a avea vreun eveniment real, cu efect asupra valorii activelor Sif5 , pretul poate sa scada cu un asemenea procent . 

      Sa nu mai vorbim de investitorii externi care inainte sa investeasca sume mai mari fac o analiza serioasa a pietei .

      ...

      ...

      De ce ti se pare ca ti-as da voie sa vorbesti cum tatal tau nu ti-a dat voie?

      Sau, care cumva, era mahalagiu si ti-a dat voie?

      Daca asta este cazul, atunci vorbeste asa acasa la tine, cu tatal tau, nu pe situl meu! 

      ...

      Nu era cazul sa ajungem la discutii de genul asta, parerea mea. Am exagerat in exprimare dar despre parintele meu nu cred ca trebuia sa folositi supozitiile de mai sus. Nu sunt in nici un fel adevarate :(

      Atunci cind sfidezi si bunul simt, dar si efortul sa mentin decenta exprimarii, cind faci asta si insisti sa o faci din nou, atunci asteapta-te la o replica pe masura.

      Suum cuique. Ca sa n-o zic in a lu’ Goethe.

    Zero.

    Cea mai buna relatare, ca de obicei! BRAVO Ziarul Bursa!

    Mafia sia spus cuvintul. Urmeaz

    a capusarea. 

    Toate voturile imotriva de la Ciurezu apartin coopérativei conduse de Dragoi

    1. Niște escroci!

      Daaaa, așa crezi tu? Ciurezu nu a avut cooperativa? Ba daaa, pe persoana fizica! Tăia și spânzura si credea ca siful este al lui de la tac- Su și masa. Acum nu va convine? Dați in judecată ca de asta sunteți buni, procesomanilor(Aninutza știe) și veți pierde pe line tot. Chiar nu va e rusine?

      Escrocii sunt cei care au luat bani fără sa i merite( vezi Ciurezu, Radu A, Calițoiu, Sichigea, Tamplarul Patrichi, securistu Pauna) și lista poate continua.... Stoian, Carmen Popa și toată clica. Corect? Ei au meritat sacii de bani? Aștept răspunsul Patriarhului.....

      Si Oana Popa nu?

      Mare e grădina , dar devine neîncăpătoare . Ai o obsesie fixație . Caz clinic. Bani, saci, camioane de bani, catralioane. Alooo, spitalu 9. Saaanki, Busu a muncit la greu, gratis. Busu, băiat fin, e cu Bogdan. Ăilalți ai lu Ciurezu sint rai. Atât ai înțeles și tu. Hai, spitalul 9. Lasă-ne !

    Rezultatul votului arată îngrijorător. Încă odată ASF poate lua act ca in AG de la SIF 1 4 și 5 majoritatea are cooperativa. Alegerile de la sif5 spun exact ca majoritatea din cvorum este exact acel 33% cât au sif1 și 4 plus swiss etc. Toti ceilalti au votat vot cumulativ și iau dat din nou incredere lui Ciurezu. Dacă nu ii ob,i a la oferta atunci e de rau. Cele 3 sifuri sunt duse din piața.

    1. Majoritatea decide, in democrație, neghiobilor! Nu mai induceți lumea in eroare. Sunteți cei mai mari manipulatori, frustraților! Rusineeeee!

      ...

      ...

      Doamne, ce serie de prosti a strans Dragoi!

      Mai, prostule, aici e o societate comerciala, nu are nimic de a face cu votul politic din democratie. 

      Tot vot se cheama ca e si rezultatul spune ca Ciurezu trebuie sa plece. Iti place sau nu, asta a fost vointa majoritatii.

      Hai ca a început bine echipa deștepților :))) cu o erata la raport. Semn rău :)))) a socotit Marcel 7 ore și i-a dat cu virgula. A verificat domnu doctor in management președinte director general Busu și a reparat eroarea. Ptiuuui, sa vezi și sa nu crezi, ticăloși adunătura, mare pălăria , bre! Alegerile astea sunt pe competentă , n-așa ?:))))

      Mâine mai apare o erată. Pariu! Vai de capul lor ,parnaiasii ăștia sunt de groază. Nici cand joaca singuri nu nimeresc din prima poarta. Bine le-a facut ciurezu ca i a ținut 2ani la trotuar. Felicitări și toată stima președintelui Ciurezu. Numai ca am vazut poza cu bogdan mancand pe capital mașinii și merita toata stima mea. Teparul ala cu toata gașca lui nu ajungea aici daca ASF u nu s-ar fi făcut preș la usa sifului. E deja penala treaba.azi cu respingerea ofertei a dat iar o flegma bursei. Teparul tot tepar. Nu l a luat basescu degeaba consilier.

      Daca iesea Ciurezu, atunci erau pe competenta?

      Rezultatele lui Ciurezu arata ca este competent.

      Rezultatele lui Dragoi arata ca este incompetent. 

      Rezultatele lui Ciurezu nu au convins majoritatea, deci nu arata nimic.

      De-atata competenta, Ciurezu a ramas pe dinafara!

      Rezultatele sunt rezultate, indiferent de convingerile majoritatii. Iar "majoritatea" este Dragoi, deci nu conteaza rezultatele lui Ciurezu, pentru ca "majoritatea" este si proasta si infractionala si gazda "majoritatii", mai devreme sau mai tarziu, va fi puscaria.

      Iar Lakis, de atata competenta a ramas pe dinauntru! Trei ani.

      Conteaza sau nu rezultatele? De fapt tot ce-a contat, au fost abuzurile lui Ciurezu, care au dus la eliminarea lui. Exact asa cum s-a intamplat si cu Fercala. Vom vedea cine va face puscarie si de partea cui vor fi instantele de judecata. De partea lui Fercala n-au fost.

      Iar majoritatea este majoritate. Despre rezultatele lui Ciurezu nu pot sa remarc decat ca au fost asa de spectaculoase, incat si directorii lui nu l-au votat.

    Sa vedem rezultatele la 10 luni,pe 15 noiembrie si apoi mai discutâm si de performanta intre Sifuri.Sa retineti structura portofoliului si performanta(profitul) Sif Oltenia și sa urmăriți evoluția in următoarele 6 luni.Cooperativa Dragoi primește dividendele in 01 Iulie ,acționarii minoritari ,aproximativ patru sute mii persoane fizice nu primesc aceste drepturi nici la 5luni după Cooperativa pentru ca așa ordona ea cu acoperire Asf.

    1. Eu am o problema mare cu manipularile pesediste, cum le numesc eu. Deci: dividende au primit TOTI INVESTITORII ACTIVI. La data platii, banii s-au virat la Depozitar, care i-a virat in conturile actionarilor care si-au declarat IBAN ul la ei - deci care stiau ca au actiuni si care voiau dividende. Tot la data platii, banii s-au virat catre brokeri, care i-au transmis mai departe clientilor. Deci toti actionarii SIF Oltenia, cei activi si care inteleg ce decurge din calitatea de actionar, si-au primit banii.

      Cine nu si-a luat dividendele? Aia care urmeaza sa descopere ca sunt actionari ai SIF5??? Ce tot invocati aberatii? Daca esti actionar ti-ai luat deja partea, ca si mine. Aaa, ca n-o dau inapoi daca mi-o cere cineva, asta e alta discutie. Dar dividendele s-au incasat. Scrieti pentru prosti si asta ma enerveaza!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb