LIVIU DRAGNEA: "Depunerea Declaraţiei 600, amânată până în martie"

Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2018

"Am discutat despre Declaraţia 600. Am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima şe­dinţă de Guvern, să adopte o ordonanţă pentru amâ­narea termenului de depunere până la 1 martie", a declarat Liviu Dragnea.

"Am discutat despre Declaraţia 600. Am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima şe­dinţă de Guvern, să adopte o ordonanţă pentru amâ­narea termenului de depunere până la 1 martie", a declarat Liviu Dragnea.

Tăriceanu: "Formularul 600 trebuie modificat substanţial"

Partidul Naţional Liberal (PNL) a solicitat renunţarea în totalitate la Declaraţia 600

Guvernul urmează să adopte, în prima sa şedinţă, care va avea loc pe 31 ianuarie, o ordonanţă privind amânarea termenului de depunere a Declaraţiei 600 (n.r. Formularul 600), a anunţat, ieri, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în urma unei discuţii pe care a avut-o în cursul zilei de ieri cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, dar şi cu partenerii din coaliţie.

Liviu Dragnea a spus: "Am discutat despre Declaraţia 600. Am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima şedinţă de Guvern, să adopte o ordonanţă pentru amâ­narea termenului de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declaraţiei 600, cu condiţia să găsească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuţii să rămână asiguraţi în sistemul de asigurări şi să găsească o soluţie civilizată pentru a elimina disconfortul celor care au fost sau care ar trebui să depună această declaraţie".

Preşedintele ALDE, Călin Popes­cu-Tăriceanu, a declarat, ieri, că Formularul 600 trebuie modificat substanţial, măsurile urmând a fi luate în termen de cel mult o săptămână: "Am avut o discuţie legată de celebrul Formular 600, care ar trebui modificat substanţial, în aşa fel încât cetăţenii care se confruntă cu dificultăţile legate de completarea formularului şi de procedurile aferente să nu fie puşi în situaţie dificilă. Urmează cu Ministerul de Finanţe, în următoarele zile, să anunţăm măsurile care sunt necesare pentru a remedia această situaţie care, sigur, a creat nemulţumire şi pe bună dreptate îi înţeleg pe cetăţenii care sunt nemulţumiţi din acest motiv. (...) În termen de maxim o săptămână vom anunţa care sunt măsurile aferente".

Pe de altă parte, Tăriceanu a adăugat că trebuie modificată Legea achiziţiilor publice "care este extrem de greoaie şi care face ca obiective de investiţii importante la nivel central sau local să fie întârziate".

Partidul Naţional Liberal (PNL) a solicitat renunţarea în totalitate la Declaraţia 600, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă, precizând: "Astăzi (n.r. ieri) în Biroul Executiv al PNL a fost adoptată o decizie în ceea ce priveşte formularul 600, respectiv PNL cere renunţarea în totalitate la această monstruozitate birocratică pentru că informaţiile pe care oficialii Fiscului le cer oamenilor, celor peste 600.000 de contribuabili oneşti din aceas­tă ţară, există deja la instituţiile statului, la ANAF şi în acest sens nu există o justificare pentru ce anume pun oamenii pe drumuri la cozi şi îi supun la o birocraţie fără de sfârşit pentru nişte informaţii care sunt deja în posesia Fiscului. Acest formular 600 arată de fapt o gândire bolşevică, proletară a şefului ANAF şi a ministrului Finanţelor, o ură a acestora faţă de tot ceea ce înseamnă în această ţară activităţi libere, întreprinzători, oameni independenţi care nu sunt dependenţi doar de un salariu pentru că prin acest formular 600 practic Fiscul cere oamenilor mai mulţi bani din activităţile pe care ei le derulează dacă au pe lângă un salariu şi alte contracte de drepturi de autor sau activităţi independente, ca să nu mai vorbim de faptul că prin acest formular se impune pentru prima dată contribuţie de sănătate pe dividende, o aberaţie atât din punct de vedere economic, cât şi fis­cal".

El a precizat că PNL cere şi amendarea Ordonanţei 79, afirmând că actul normativ este "izvorul" ordinului ministrului de Finanţe care impune obligaţia completării Declaraţiei 600.

Dancă a criticat faptul că Avocatul Poporului nu sesizează la CCR această Ordonanţă, despre care a afirmat că produce efecte dezastruoase.

"Deşi Ordonanţa 79 produce efecte Avocatul Poporului nu se sinchiseşte să o sesizeze la CCR. (...) Produce efecte dintre cele mai aberante pentru contribuabilii oneşti şi totuşi Avocatul Poporului nu se sinchiseşte să sesizeze CCR cu privire la acest act normativ. Noi vom sesiza CCR atunci când aceas­tă Ordonanţă va intra în dezbatere parlamentară", a spus purtătorul de cuvânt al PNL, citat de Agerpres.

Persoanele fizice care au obţinut venituri extra-salariale cumulate de minim 22.800 lei în 2017 trebuie să depună, până la 31 ianuarie, Declaraţia 600, document care vizează obligaţiile referitoare la contribuţiile sociale, respectiv contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb