LIVIU DRAGNEA: "Eu n-o să propun să fie remaniat Tudorel Toader"

T.T.
Politică / 9 aprilie 2019

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

ACTUALIZAE Dragnea, despre o candidatură la preşedinţie: "Credeţi că mă lasă ăştia liber să candidez?"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns tot cu o întrebare, ieri, la un post de televiziune, după ce a fost întrebat când îşi anunţă candidatura la prezidenţiale, spunând "Credeţi că mă lasă ăştia liber?".

"Credeţi că mă lasă ăştia liber, domnule, să candidez, ce naiba? (...) Eu nu am spaime. Am spus că mă duc oriunde tot cu fruntea sus. Eu dacă mai aplecam din cap şi din coloană, nu mai plesneau discurile", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă s-a împăcat cu primarul Gabriela Firea pentru ca PSD să aibă un candidat de rezervă, el a negat.

"Şi eu am greşit, şi ea a greşit, nu pun în balanţă care a greşit mai rău. Totuşi, sunt mai multe lucruri care ne unesc. Din partea mea e deschidere totală şi am şi rugat colegi din guvern să aibă o discuţie serioasă cu funcţionarii din primărie ca să ducă la capăt câteva chestiuni importante, să nu intre în blocaj din cauza unor prevederi financiare", a mai spus Dragnea.

-----

Actualizare Dragnea, întrebat dacă Augustin Lazăr ar mai trebui să fie procuror general: "Categoric nu"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri seară, la o emisiune televizată, că în opinia sa Augustin Lazăr "categoric nu" ar mai trebui să rămână procuror general şi a adăugat că nu înţelege de ce şeful statului, Klaus Iohannis, îl menţine pe acesta în funcţie.

"Categoric nu. Au fost totuşi nişte speranţe mari la Revoluţie. Aduceţi-vă aminte acele zile. Eu n-am fost participant la Revoluţie, am fost participant ca orice român care a stat în casă, dar nu pot să spun că am fost un revoluţionar. Totuşi, procurorul general al României - nu am nimic personal cu acest om şi dacă vă aduceţi aminte nu cred că am zis ceva despre el, m-am ferit - e greu să spui că n-ai făcut poliţie politică, sigur, poţi spune, dar argumentele alea nu-s crezute decât de nişte hashtagişti, dar şi ăştia, cei mai spălaţi pe creier. E greu să spui că prin ceea ce ai făcut n-ai complicitat, n-ai susţinut tratamentele îngrozitoare la care erau supuşi oamenii ăia", a susţinut Dragnea.

Potrivit acestuia, înainte de Revoluţie procurorii aveau comandă de la Securitate şi de la partid în special când era vorba despre un deţinut politic.

"Totuşi, poate ăştia tinerii nu ştiu, dar noi am trăit în vremurile alea. Credeţi că cineva atunci avea proprie conştiinţă şi decidea 'ăsta pleacă, ăsta nu pleacă' atunci când era vorba de un deţinut politic? Avea comandă de la Securitate şi de la partid. Erau legate, atunci partidul era peste Securitate. Şi totuşi, în anul ăsta, în 2019, procurorul republicii să fie asemenea om, avem o foarte mare problemă. Să ştiţi că asta doare foarte mult într-o zonă a societăţii care nu se vede", a spus Dragnea.

El a adăugat că nu înţelege de ce Klaus Iohannis îl mai menţine pe Lazăr în funcţie.

"Un alt aspect, Iohannis - nu era ăsta anticomunistul? (...) Dacă tot eşti anticomunist, de ce îl ţii în continuare pe acest om? Această mizerie (dosarul Revoluţiei - n.r.), crede că prin trimiterea acestui dosar în instanţă acoperă nenorocirea? Sau o fi cum spun alţii, că poate eu greşesc, că motivul pentru care nici după această grozăvie nu-l demite este faptul că familia dumnealui are un dosar chiar la instituţia pe care o conduce acesta. Unii spun chiar că e şantajat, am citit mai multe comentarii. O fi aşa, n-o fi aşa? Dar te duci cu gândul. Ce-ar trebui să mai apară ca totuşi să-l dea jos? Eu zic că indiferent ce ar mai apărea, nu va face lucrul acesta", a afirmat Dragnea.

-----

Actualizare Dragnea, despre legislaţia privind pensiile militare: "Săptămâna asta trebuie să avem o primă formă"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, ieri seară, la un post de televiziune, că în această săptămână trebuie să apară o primă formă legislativă cu privire la pensiile militare, arătând că sunt cazuri în care coloneii au venituri mai mici decât căpitanii.

"O parte, un număr, nu e mare, de ofiţeri au ieşit la pensii neverosimile, să nu zic altfel, sfidătoare. Lumea nu a mai vrut să se aplece asupra acestuia subiect, care este foarte sensibil, şi anume, mulţi generali, subcolonei care au pensii mai mici decât un căpitan. Aşa ceva nu este admisibil. Atunci am avut întâlniri eu cu aceste asociaţii, i-am rugat şi pe ministrul muncii şi pe ministrul de finanţe ca în foarte scurt timp, săptămâna asta, trebuie să avem o primă formă, să se întâlnească cu acei prim ofiţeri, pentru că rapid trebuie să punem ordine în acest sistem", a declarat Dragnea, la România TV.

El a susţinut că dincolo de bani, este vorba despre onoare.

"La aceşti oameni, este normal şi problema de bani, dar cel mai mult îi doare faptul că nu este respectată munca lui şi gradul lui, e vorba de onoare aici. Cu asta nu putem să rămânem în continuare aşa. Aşa cum am avut curaj să intrăm în sistemul public, care este un sistem mult mai complicat, şi până la urmă a ieşit o lege care este bună, aşa vom face şi aici", a afirmat Dragnea.

----

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la un post de televiziune, că el nu va propune în Comitetul Executiv (CEx) al PSD remanierea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, dar nici nu se poate opune dacă acest lucru va fi susţinut de colegi.

Întrebat dacă Tudorel Toader mai "stă mult" în funcţie, Dragnea a răspuns: "Habar n-am. Sincer. Habar n-am".

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Toader, procedura este foarte simplă. În Comitetul Executiv ori doamna prim-ministru propune sau ne anunţă că vrea să-l remanieze ori colegi din CEx pot să spună că ar trebui să fie remaniat. Deci, nu e o chestiune complicată. Eu n-o să propun să fie remaniat Tudorel Toader", a afirmat Dragnea.

El a precizat că nici nu se poate opune unei remanieri, dacă acest lucru va fi propus în CEx.

Totodată, liderul PSD a punctat că îşi menţine poziţia potrivit căreia Rovana Plumb şi Natalia Intotero, aflate pe lista partidului pentru europarlamentare, ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de ministru înainte de începerea campaniei electorale.

"Discutăm în Comitetul Excutiv, chiar nu-mi permit să intru în divergenţă cu doamna prim-ministru. Nu cred că este în regulă ca un membru al guvernului să meargă în campanie pentru europarlamentare folosind infrastructura ministerului. Categoric nu. Dacă este nevoie să convocăm Comitetul Executiv pentru ca doamna Intotero şi doamna Rovana Plumb, care au cerut partidului să le pună pe listă şi acum cele două doamne au o problemă, înseamnă că avem cu toţii o problemă. Dar nu cred că au o problemă. Am înţeles că sunt pregătite să facă lucrul acesta", a mai spus Dragnea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Iti mai aduci aminte referendumul ala stalinist, intern Psd ist? cand ai luat tu 99% ?

    Cine a ajuns sa ne conduca, el si consatenele lui.

    O tara intreaga sta dupa el 

    "vreti sa mai fiu in continuare presedintele vostru?". Asa ai fost "ales" presedinte psd. Si acum te crezi imparat, de neatins, de teleorman, degeaba....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb