LIVIU DRAGNEA, ÎN INSTANŢĂ: ''Am fost trimis la închisoare total nevinovat''

G.U.
Anticorupţie / 20 august 2020

''Am fost trimis la închisoare total nevinovat''

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare astăzi pe o contestaţie depusă de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD solicitând să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deţinut ilegal, conform Agerpres.

Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova şi introdus în sala de judecată având mască pe faţă.

Procesul a început cu o excepţie ridicată de avocaţii săi, care au contestat modul de compunere a completului de la Curtea de Apel Bucureşti, însă magistraţii au respins această excepţie.

Liviu Dragnea a dat o scurtă declaraţie în faţa judecătorilor, în care s-a arătat deranjat de o remarcă a procurorului de şedinţă.

"Sunt o persoană privată de libertate şi nu privativă de libertate, aşa cum l-am auzit pe domnul procuror că a spus în faţa dumneavoastră. A doua remarcă e că am auzit că dumnealui consideră un drept fundamental al CEDO din vreo subspecie a dreptului. Asta arată a mentalitate ca a unui ministru de tristă amintire, care spunea că în România drepturile reprezintă un moft", a spus Dragnea.

Fostul lider al PSD a mai spus că este nevinovat, susţinând că, dacă va fi menţinut în închisoare "prin încălcare brutală a drepturilor omului", înseamnă că justiţia din România "nu rezistă la presiuni politice".

"Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Spre că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării", a spus Dragnea în sala de judecată.

Această contestaţie la executare este ultima cale de atac la care a apelat Liviu Dragnea pentru a ieşi mai devreme din închisoare, după ce a primit pe 9 iunie o decizie nefavorabilă la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti.

În cererea depusă în instanţă, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat "habeas corpus" - o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Avocaţii fostului lider PSD susţin că acesta este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. VA ROG FRUMOS SA FIE ALES PRESEDINTE IMEDIAT

    evident este vb de presedinte de celula lui!

    cum te mai suporta pamantul dupa tot ce ai facut!? 

    1. Dar pe tine spălătura autocrata travestita în chip mare oracol al satului de drept ?

      nu ma pot cobora la un asemenea nivel sa comentezi afirmatiile refulate

      pacat de tine 

      vezi, oricum, sa nu ti se inflameze buzele de cat dos pupi cu ele!

      foloseste strugure,l cat mai natural! 

    faptul ca taci si inghiti arata contrariul .

    Oameni buni .,asta traieste in alta era ? Cred.ca se mira si el de ineptiile pe care le susține! Mare ti e grădină.,Doamne!

    Și tu ești nevinovat.

    Și Adrian Năstase era nevinovat.

    Păcat ca ati desființat pedeapsa capitala...  

    1. Si Iliescu e nevinovat.De Basescu ce sa va mai povestesc!Curati ca lacrima.Toti unul si unul.A tunat si i-a adunat.Pacat ca nu sunt colegi cu Dragnea.De celula.

      domnule dragnea,iti meriti soarta cu varf si indesat.Atunci cand ai detinut puterea totala in Romania,in loc sa initiezi suspendarea adevaratului presedinte infractor,ai ascultat de susurul sirenelor care te linguseau si iti turnau cucuta in urechi ca daca o sa il suspendati pe iohannis ,romanii(acesti masochisti reali) il vor vota din nou si altfel PSD o sa piarda puterea.sa stii ca la puscarie nu te-au trimis romanii ci tradatorul din fruntea tarii la cererea stapanilor sai din strainatate,care nu vedeau cu ochi buni cum tara incepuse sa intre intr-o normalitate economica,salariile crescusera,somajul erea cel mai mic di europa,pensiile crescute si ele dadeau posibilitatea batranilor sa traiasca ceva mai bine,iar produsul intern brut crescuse ca si coca de cozonac.Ba mai mult,le-ai crescut salariile la servicii dar mai ales celor din justitie precum si pensiile,desi justitia erea(si inca mai este),noul gestapou care a distrus,oameni,familii,copii,d estine si chiar economia romaniei.asazisii ziaristi care te adulau si iti sorbeau cuvintele,azi te considera un fel de pablo escobar de romania. dupa ce ai intrat la puscarie,psd,a ajuns o sucursala a lui iohannis care desi majoritar in parlament,i-a votat acestuia toate ineptiile.daca ai un televizor in puscarie,ai vazut cum presa ,a fost cumparata in totalitate din banii romanilor cinstiti (de salarii,pensii si alocatii nu sunt bani),de catre orban la ordinul lui iohannis.asa ca presa,a devenit un fel de catelusi,care schelalaie la intalnirile cu iohannis si tremura de frica sa nu il supere pe mituitor.aliniati ca si soldatii,el comandante,nu accepta intrebari incomode(nici nu i se pun),iar catelusii,dupa conferinta dau voiosi din coada de onoarea de a fi pus o intrebare (nu doua ca este belea),augustului.In timp ce tu,ai facut bine romaniei si romanilor,tortionarul portocala,mai odios chiar decat fecior,a fost lasat liber de alt tortionar de la iccj.apoi clanurile interlope,si-au luat ca si protectori politia iar serviciile,dorm ca sa nu cumva sa le supere in afacerile lor. asa ca,sa nu ai nici o speranta,bastilia in care esti inchis,este zavorata,iar cerberii din justitie te vor tine acolo pana o sa te indrepti,de sale bineanteles. vad ca multi idioti mazgalesc pe aici ca asa trebuie sa fii inchis sa nu le strici ploile la stapanii lor.!

    Penalito, tu ai fost trimis la inchisoare pe nedrept , zici tu, si Iliescu nu a fost trimis la inchisoare tot pe nedrept, zice o tara. care nedrept o fi drept?

    asta "se apara" in mod ciudat: n-a spus niciodata ca FAPTELE pt. care a fost incarcerat nu ar fi reale, ci o tine intruna ca legile si judecatorii sunt vinovati ca el e la mititica!! Ar fi culmea ca azi sa fie eliberat!

    Justitia din Romania a demonstrat ca poate sa il trimita pe Dragnea la inchisoare pentru doua secretare care nu s-au dus la servici ci la PSD dar nu este capabila sa gaseasca fraude in pensiile politistilor care isi falsifica stat de plata pentru a le folosi ca baza de calcul a pensiilor, nu gasesc procurori sau judecatori cu masini inmatriculate pe firme ca sa isi deduca TVA, lasa liberi traficanti de persoane, nu reusesc sa afle cum oameni care nu au declarat niciodata un venit cumpara proprietati de sute de mii de euro. Justitia din romania este un gunoi foarte scump, o cloaca de perveniti nu doar o institutie nefunctionala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb