LIVIU DRAGNEA, LA INSTANŢA SUPREMĂ: "Sunt complet nevinovat"

M.I.
Anticorupţie / 14 ianuarie 2020

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Flavia Teodosiu: "S-a considerat nevinovat şi nu a dorit să achite un prejudiciu".

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat, marţi, la ieşirea din sala de judecată, că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului "s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat", iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat, informează News.ro.

"Am susţinut şi susţin cu tărie acest recurs în casaţie. Cosider în continuare că, în niciun caz, textul de lege care se presupune că ar fi fost încălcat de doamna Alesu, în caltate de actor al infracţiunii abuzului în seriviciu, nu prevede o oblgaţie pe care aceasta să o fi încălcat, nu dispune cu privire la o conduită pe care aceasta să o fi avut la acel oment. Ori, dacă nu există o faptă care să fie incriminată de legea penală, este evident că nu poate fi reţinută în sarcina acesteia săvârşirea infracţiunii şi, cu atât mai puţin, să se reţină în sarcina domnului Dragnea instigarea la săvârşirea unei asemenea infracţiuni", a declarat, marţi, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

Întrebată de ce a formulat recusrul în casaţie, avocatul a precizat: "Instanţa a reinterpretat textul de lege. Acesta este şi motivul pentru care am formulat recursul în casaţie, tocmai pentru că, în opinia noatră, s-a aplicat în od greşit legea, în mod răsturnat".

Flavia Teodosiu a precizat că admiterea recursului în casaţie ar arăta cu certitudine că Livu Dragnea a stat nevinovat în penitenciar.

Întrebată dacă Liviu Dragnea ar putea ieşit în cursul acestei zile din închisoare, dacă se admite cererea, Flavia Teodosiu a spus: "Vedem".

Referitor la refuzul fostului lider al PSD de a plăti prejudiciul din dosar, Flavia Teodosiu a spus: "S-a considerat nevinovat şi nu a dorit să achite un prejudiciu".

---

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea le-a spus, marţi, judecătorilor de la Instanţa supremă că stă de opt luni "complet nevinovat" în Penitenciarul Rahova şi le-a cerut să anuleze sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, informează Agerpres.

Dragnea a fost adus, marţi dimineaţa, de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat o cale extraordinară de atac introdusă de fostul lider al PSD împotriva deciziei de condamnare.

În sala de judecată, Dragnea a declarat că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

"Vreau să mă refer la două lucruri. În primul rând, la un neadevăr - afirmaţia DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC, dar de fapt veneau la partid, un neadevăr ca multe altele folosite de acest parchet. (...) Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea", le-a spus Dragnea magistraţilor.

Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a explicat că fapta de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevăzută de legea penală, făcând trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul în care Floarea Alesu ar fi trebuit să le sancţioneze pe cele două angajate de la DGASPC Teleorman.

Instanţa a rămas în pronunţare pe recursul în casaţie introdus de Dragnea.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider social-democrat a contestat condamnarea prin introducerea a două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare, iar recursul s-a judecat marţi.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. NU-I MAI PLACE FASOLICA DE INCHISOARE , COMUNISTULUI ??? NUMAI PENTRU CE-A FACUT CU '''''' 114 ''''''', SI AR TREBUI SA STEA ACOLO , LA GHERLA , ANI MULTI SI FRUMOSI !!! A CREZUT CA ROMANIA , E PROPRIA LUI FEUDA !!! CA E INVINCIBIL , SI INATACABIL !!! CA POATE SA FACA , ORICE DORESTE , CU ROMANIA , SI CU BANII EI !!! CA EL E , CEAUSESCU 2 !!! S-A AFLAT CA , PLANURILE PENTRU LANSAREA ''''''' 114 ''''''', AU FOST NASCOCITE SI TICLUITE , CU LUNI DE ZILE IN URMA !!! PRINTRE ALTELE , AU URMARIT SA PRABUSEACA BURSA ROMANEASCA , CU TOT FELUL DE DECLARATII APOCALIPTICE , SI AU REUSIT !!! UNELE ACTIUNI , AU SCAZUT INTRE 30 SI 50 LA SUTA , INTR-O LUNA SI JUMATATE DE INFERN !!! AU APARUT DIN SPATE , SMECHERI SI PROFITORI , CARE LE-AU CUMPARAT , LA PRETURI MICI , DUPA CARE , INCET , INCET , BURSA SI-A REVENIT , SCANDALURILE , S-AU POTOLIT , SI TOTUL A REVENIT LA NORMAL !!! VORBA E : CINE A PROFITAT DE LUCRUL ASTA , CA SA CASTIGE NISTE SACI CU BANi , DIN DIFERENTA DE PRET ??? CA S-AU CUMPARAT ATUNCI , ZECI DE MILIOANE DE ACTIUNI , LA COMPANIILE PROFITABILE !!! O SA AFLAM VREODATA , ASTA ??? CU CNVM-ul NOSTRU , PLIN DE OAMENI ADUSI POLITIC , SI FARA LEGATURA CU BURSA , CRED CA NICIODATA !!! CNVM-ul AMERICAN , DACA SUPRAVEGHEA EL AICI , AR FI ARESTAT PANA ACUM , SUTE DE ASEMENEA SMECHERI !!! ACOLO SE POATE , AICEA , NU !!! SI , CINE SA FI PROFITAT DE CADERE ??? DRAGNEA , SI AI LUI ??? POATE !!! DAR , NU EXISTA INTERES , SA SE AFLE !!! PARCA SANTEM IN TARA NIMANUI , IN CARE CEI CU BANI , SI FUNCTII , FAC CE VOR !!! NUMAI PENTRU ''''''114 '''''', DRAGNEA AR TREBUI SA RAMANA IN INCHISOARE , MULTA VREME !!!

    1. A FOST O SMECHERIE , IN STIL ,,,,, TANO CARRIDI ,,,,,, DIN SERIALUL ITALIAN , CARACATITA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb