London Stock Exchange preia cel mai mare rival al Bloomberg

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 august 2019

London Stock Exchange preia cel mai mare rival al Bloomberg

Refinitiv Holdings, cumpărat de LSE pe 27 de miliarde de dolari

London Stock Exchange Group Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra, a decis să cumpere furnizorul de informaţii financiare Refinitiv Holdings (fosta divizie Financial & Risk din cadrul grupului Thomson Reuters), pentru 27 de miliarde de dolari, anunţă Reuters. Preţul include datoriile Refinitiv Holdings, care este cel mai important rival al portalului de ştiri Bloomberg. Afacerea va extinde semnificativ divizia de informaţii financiare a LSE, reducând dependenţa operatorului buriser de veniturile din tranzacţionare. Bursa din Londra va deveni, astfel, un distribuitor major de date financiare.

Acordul vine la mai puţin de un an după ce Thomson Reuters şi-a vândut deţinerea majoritară la Refinitiv către un grup de investitori condus de grupul de private equity Blackstone.

LSE a anunţat că va finanţa tranzacţia prin emiterea de noi acţiuni (titluri de circa 14,5 miliarde de dolari), astfel încât actualii investitori ai Refinitiv vor deţine aproximativ 37% din entitatea combinată şi mai puţin de 30% din drepturile de vot.

Thomson Reuters, compania-mamă a Reuters News, are în proprietate 45% din Refinitiv. Dacă afacerea se va finaliza, Thomson Reuters va controla o participaţie de 15% în LSE.

Tranzacţia trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare şi a acţionarilor LSE.

"Această tranzacţie reprezintă un moment de referinţă pentru London Stock Exchange, în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi dintre clienţii noştri vor să tranzacţioneze în diferite regiuni şi diverse valute", a afirmat preşedintele LSE, Don Robert, care, potrivit euronews.com, va conduce compania combinată. Directorul executiv (CEO) al LSE, David Schwimmer, va fi CEO al noului grup, iar directorul executiv al Refinitiv, David Craig, se va alătura comitetului executiv al LSE.

Refinitiv, cu sediul în Londra, furnizează informaţii financiare către mai mult de 40.000 de clienţi din peste 190 de ţări. Societatea avea o datorie netă de 12,5 miliarde de dolari la finele anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb