LUCIA VARGA (PNL): "Guvernul Ponta pune în pericol acordarea de subvenţii pentru crescătorii de animale"

Andrei Stan
Politică / 15 octombrie 2015

Deputatul liberal Lucia Varga susţine, într-un comunicat de presă, că agricultura românească este un domeniu ignorant de către guvernul Ponta şi să există riscul ca, în anul 2016, crescătorii de animale să nu îşi primească subvenţiile.

"Guvernul Ponta a emis ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de guvern prin care a reglementat organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente. Conform acestor acte normative, pentru toate pajiştile din România trebuie întocmite amenajamente pastorale, până la 1 ianuarie 2016.(...) Acordarea subvenţiilor de la APIA pentru crescătorii de animale este condiţionată de respectarea acestor amenajamente pastorale. Situaţia privind implementarea actelor normative prezentate mai sus este însă îngrijorătoare - cu doar 2 luni înainte de termenul scadent, constatăm că doar 2,1 % din autorităţile locale au întocmit aceste amenajamente pastorale, existând riscul ca utilizatorii păşunilor din peste 3.000 de administraţii locale să piardă subvenţiile cuvenite", arată deputatul.

De asemenea, Lucia Varga precizează: "Din discuţiile avute cu mulţi primari din ţară, am identificat câteva din cauzele acestui procent scăzut de doar 2,1 %. Principalele probleme sunt cele legate de lipsa fondurilor necesare realizării acestor amenajamente pastorale şi lipsa de implicare în întocmirea normelor tehnice, a instituţiilor cu responsabilităţi din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Guvernul Ponta a demonstrat, prin nealocarea de fonduri, prin incompetenţa şi indiferenţa reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, că nu îi pasă de dezvoltarea durabilă a acestei ţări, că nu ii pasă de crescătorii de animale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb