LUCIAN BODE: "Modul în care a fost organizată externarea pacienţilor de la Spitalul Foişor nu a fost deloc în regulă"

J.P.
Politică / 12 aprilie 2021

"Modul în care a fost organizată externarea pacienţilor de la Spitalul Foişor nu a fost deloc în regulă"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni dimineaţă, că modul în care a fost organizată externarea pacienţilor de la Spitalul Foişor nu a fost deloc în regulă, susţinând că decizia de mutarea a pacienţilor a fost luată, în fiecare caz în parte, de medicul curant împreună cu pacientul şi cu familia acestuia. Lucian Bode a refuzat să se pronunţe în legătură cu o posibilă demisie a ministrului Sănătăţii, conform G4media.

"Mutarea pacienţilor nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătăţii , nici DSU. Medicul curant spune dacă pacientul este transferat în altă unitate spitalicească sau este externat. Totodată, de comun acord, medic-pacient hotărăsc cum anume se face externarea", a declarat Bode.

Ministrul susţine că şi în cazul pacientului care a fost introdus în portbagajul maşinii familiei a fost o decizie luată de comun acord de medic şi familie, maşina fiind modificată pentru a permite transportul. Lucian Bode ar spus că el nu ar fi lăsat "niciodată" ca pacienţii să fie "traumatizaţi" în miez de noapte.

Lucian Bode spune că sunt mai multe lucruri de analizat, cum ar fi momentul în care s-a semnat ordinul de transformare a spitalului Foişor în unitate COVID şi când a venit acceptul managerului de evacuare a Spitalului.

"Sunt multe lucruri de discutat. Aici vorbim de cauze, dar efectul l-am văzut cu toţii şi aşa ceva este inadmisibil să se mai întâmple", a spus Bode.

În opinia lui Bode, ar fi fost "absolut la îndemâna" celor care au realizat externările să folosească ambulanţele pentru transportul tuturor pacienţilor, care să intre în curtea spitalului, ceea ce s-ar fi întâmplat după câteva ore şi după ce i-ar fi cerut secretarului de stat, Raed Arafat, să "găsească o soluţie urgent".

Ministrul de Interne a spus că, în prezent, toate cele 20 de paturi de la ATI din Spitalul Foişor sunt deja ocupate şi aproape toate cele 90 de paturi cu oxigen.

Întrebat dacă ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar trebui să îşi dea demisia, Bode a spus: "Eu nu emit astfel de opinii în calitate de ministru în cabinetul din care parte şi dl Voiculescu".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ... cu al 3 lea ,, RĂZBOI MONDIAL " ....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb