LUDOVIC ORBAN:  "PSD vine cu tot felul de inepţii fiscale"

F.D.
Politică / 17 iunie 2022

"PSD vine cu tot felul de inepţii fiscale"

PSD vine cu tot felul de inepţii fiscale, ca să poată da pomeni către segmentele care-i votează pe pesedişti, declară la RFI deputatul Ludovic Orban (Forţa Dreptei). Fostul premier mai spune că taxa de solidaritate este o aberaţie, iar supraimpozitarea pensiilor speciale reprezeintă doar "o declaraţie de campanie", potrivit News.ro.

"De luni bune, PSD-ul vine cu tot felul de inepţii fiscale, în încercarea disperată de a creşte veniturile la buget, astfel încât să aibă bani luaţi de la cei merituoşi, de la cei care muncesc, care au rezultate şi care sunt pregătiţi, astfel încât să poată da pomeni către segmentele care-i votează pe pesedişti. Atâtea aberaţii de natură fiscală nu mi-a fost dat să aud până acum. Am să vă dau un singur exemplu, cu supraimpozitarea pensiilor speciale. Asta este pur şi simplu o declaraţie de campanie. Parlamentul a adoptat un proiect de lege, prin care s-a decis supraimpozitarea pensiilor speciale. Proiectul a fost atacat la CCR, care a constatat neconstituţionalitatea legii", a spus Orban.

Deputatul respinge taxa de solidaritate dorită de PSD şi transformată în contribuţie pentru educaţie şi sănătate.

"Asta-i ca să sune bine. În momentul în care impui o taxă, banii proveniţi din taxa respectivă se duc la buget şi ei intră în coşul comun şi sunt împărţiţi prin legea bugetului de stat. Sunt categoric împotriva unui astfel de impozit pe cifra de afaceri. Ei se reîntorc de fapt la propunerile lui Dragnea. Şi în vremea lui Dragnea, PSD a vrut să impună impozitul pe cifra de afaceri, care din punctul meu de vedere este o aberaţie", a spus el.

Porivit lui Orban, "această măsură va da un semnal extrem de prost pe piaţă şi va crea o percepţie extrem de negativă a României la nivelul companiilor şi e posibil să pierdem foarte multe investiţii potenţiale".

"Partidul Social Democrat a anunţat, ieri, oficial, propunerile pentru un nou sistem fiscal, "bazat pe echitate şi solidaritate socială". Social-democraţii propun supraimpozitarea salariilor mari şi a pensiilor speciale, deduceri fiscale pentru salariile mici şi o contribuţie pentru sănătate şi educaţie din partea firmelor mari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. RADE CIOB de OALA SPARTA.! Azi,in Romania,in afara lui ORBAN si CATU,mai sunt inca trei SALTIMBANCI care se distreaza pe suferintele Romanilor.Cei trei COMEDIANTI,sunt CIOLACU,BURLEANU siNICUSOR PLICUSOR DAN.Toti acesti comedianti,promit numai bunastare pentru romani,insa promisiunile lor,nu le ia nimeni in seama ,dar ei,se considera cei mai mari binefacatori ai romanilor. Daca ascultam,cimiliturile lui CIOLACU,ai crede ca de saptamana viitoare in romania v-a curge numai lapte si miere. Cand colo,LIBERALII,ii dau cate o ZMETIE,de il ametesc si il fac de ras in fata romanilor. asa sunt ei,adica actioneaza conform zicalei: LAUDATE GURA TREZITIVA DOMNILOR din VIS si treceti la colt daca doar atata puteti.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb