MAI: Amenzi de peste 170.000 lei aplicate în urma protestului neautorizat de la Palatul Parlamentului

G.U.
Miscellanea / 22 decembrie 2021

Amenzi de peste 170.000 lei aplicate în urma protestului neautorizat de la Palatul Parlamentului

Ministerul Afacerilor Interne a informat, marţi seară, că în urma protestului neautorizat care a avut loc la Palatul Parlamentului au fost aplicate amenzi de peste 170.000 lei, fiind efectuate şi cercetări în legătură cu săvârşirea mai multor infracţiuni - distrugere în cazul a patru autovehicule, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional, transmite Agerpres.

Totodată, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne, pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul Lucian Bode a dispus Corpului de Control al MAI să efectueze, de urgenţă, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acţionat în zonă în timpul protestului.

Potrivit sursei citate, patru autovehicule fac obiectul verificărilor în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de distrugere, iar doi dintre proprietarii maşinilor au depus plângere prealabilă, conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, la sediul unei secţii de poliţie din Capitală, a fost dus la audieri un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere asupra celor patru autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

Cel în cauză a fost depistat de jandarmi pe Bulevardul Libertăţii, iar în urma controlului corporal şi al bagajelor asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartuşe filtrante, un briceag multifuncţional, seringi sigilate, precum şi o staţie de emisie-recepţie.

Faţă de acesta se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal - portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În paralel, cu privire la evenimentul de la Palatul Parlamentului sunt cercetate alte două infracţiuni, şi anume tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional.

"Până în prezent, din verificările efectuate, a reieşit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizaţii, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică şi s-au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 şi Legii nr. 61/1991. Activităţile de identificare şi sancţionare a participanţilor continuă", mai precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cand sunt organizate proteste de mai sus,nu se aplica amenzi.Atunci iese la manifestatie si presedintele.Escroci au fost escroci sunt inca.

    1. ROMANIA,VULNERABILA si in HAOS TOTAL.Domnule Prim Ministru CIUCA.In urma ATACARII celei mai DEMOCRATE INSTITUTII ale Statului Roman,Parlamentul Romaniei,cred ca 90% dintre Romani,au vazut cum o mana de LEGIONARI condusi de noul MIRON COZMA,GHEORGHE SIMION,au ocupat PARLAMENTUL fiind mult mai PREGATITI decat Trupele de Jandarmi care sau dovedit NEPREGATITE PROFESIONAL,TIMORATE dar mai ales conduse de niste NEICA NIMENI cu grade mari care au salarii de sute de milioane de lei in timp ce batranii Tarii,mor de foame,frig si umiliti de JANDARMI,atunci cand din lipsa banilor sunt gasiti prin piete,si strazi fara masca intrucat nu au bani sa le cumpere. Dupa UMILINTA suferita de JANDARMI ieri,nu inteleg de ce pana acum nu a fost DESTITUIT Ministrul de Interne,sefii JANDARMERIEI eliberati din functii,si cercetati PENAL pentru TRADARE. Pentru ce platesc Romanii astfel de asazisi APARATORI ai lor daca o mana de LEGIONARI si-au batut joc de JANDARMI.Deasemenea,nu inteleg de ce LEGIONARUL GEORGE SIMION,nu a fost inca arestat pentru TENTATIVA de LOVITURA de STAT.Cu uimire,am vazut aseara cum GEORGE SIMION,a recunoscut la Antena 3 faptul ca el a COMIS FAPTA de a ATACA Parlamentul,nu REGRETA nimic din acest ATAC,ba mai mult a anuntat ca,v-aurma un alt ATAC si mai mare la INSTITUTIILE DEMOCRATE ale Romaniei.V-am vazut la BRUXELL cum va dadeati de ceasul mortii ca Romania o sa faca SCUT in fata Rusilor in cazul in care acestia vor ataca UKRAINA. Nu v-am vazut insa sa va "INGRIJOREZE",soarta a catova de milioane de Romani,tinuti PRIZONIERI in UKRAINA si a TERITORIULUI ocupat SAVAMOLNIC de MUJICII UKRAINIENI. Dupa ce am vazut ieri cum JANDARMERIA este mai slaba decat fosta PAZA CONTRACTUALA,in calitatea pe care ati avuto de Ministru al Apararii,imi dau seama ca ARMATA este la fel de PREGATITA ca si TRUPELE de JANDARMI.Intreb. ROMANIA mai este un STAT de DREPT,sau un SAT fara CAINI,iar BODE ca Ministru este la fel ca PRIMARUL care si-a INCENDIAT propia PRIMARIE ca sa isi ascunda FAPTELE PENALE.PRESEDINTELE IOHANNIS,cred ca este la SCHIU sau isi mananca linistit PORCUL taiat de Craciun.SARACA TARA BOGATA incaputa pe mainile unor GOLANI.!

    Dintre ei se vor ridica noii eroi ai neamului romanesc gata sa plateasca amenzi, sa infunde puscariile si sa isi dea viata pentru apararea ultimelor libertati ale romanilor.

    "Portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase." O masca de gaze cu doua cartuse filtrante e ingrozitor de periculoasa, ca si statia de emisie-receptie. Nu mai vorbesc de briceagul multifunctional si seringile sigilate. Groaznic. Autoritati de cacao. Asta am incurajat, asta avem. Slugi la picioarele ocultei care vaccineaza pana i se umplu conturile. Succes la boosterele boosterelor! Nu am inteles nimic.... a purtat obiectele astea sau le-a folosit... ca autoritatea nu prea ne spune.

    1. parca vezi ca si vopseaua aia era lavabila.

    dreptul constitutional la libera exprimare nu este ingradit de "o autorizatie"

    s em n at co me ntu ri cre ti ne  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb