MAIA SANDU, DE ZIUA INDEPENDENŢEI: "Războiul se va termina, iar noi vom ieşi din crize mai puternici"

G.D.
Internaţional / 27 august 2022

"Războiul se va termina, iar noi vom ieşi din crize mai puternici"

În discursul ocazionat de Ziua Independenţei, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, şi-a îndemnat concetăţenii să creadă în forţele proprii şi să nu se oprească "la mijloc de drum", astfel încât să le poată lăsa copiilor o "ţară liberă, în care să îşi croiască viitorul", relatează postul de radio Europa Liberă, notează Agerpres.

"Dacă unii vor întreba la ce foloseşte libertatea şi democraţia când preţurile cresc, le vom răspunde: libertatea noastră ne face mai puternici, ne dă voce, demnitate şi putere, ne face să stăm drepţi, să nu ne temem şi să judecăm după interesul nostru propriu, nu după dictatul cuiva din afară", a spus Maia Sandu într-un discurs rostit în faţa unei mulţimi în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, după depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, împreună cu şefa guvernului Natalia Gavriliţă şi preşedintele parlamentului Igor Grosu.

Republica Moldova marchează împlinirea a 31 de ani de la proclamarea independenţei sale la 27 august 1991, odată cu destrămarea URSS. O serie de festivităţi au avut loc cu această ocazie la Chişinău sub genericul "Ţară mică, inimă mare", un slogan lansat de Maia Sandu la începutul primăverii, când Republica Moldova şi-a deschis graniţele pentru primirea refugiaţilor din Ucraina confruntată cu o invazie rusească neprovocată, aminteşte postul de radio citat.

În discursul său, Maia Sandu a condamnat agresiunea rusă din Ucraina, afirmând că războiul înseamnă criză şi sărăcie. "Războiul nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei ne arată clar preţul libertăţii", a spus ea, adăugând: "Războiul se va termina, iar noi vom reuşi să ieşim din aceste crize mai puternici, mai rezistenţi".

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. tot felul de indivizi comenteaza si vorbesc prostii pe aici, ati auzit de Harvard?, Maia Sandu a facut facultatea la Harvard, voi stiti ce e aia?

    1. da, nu e ASE Bucuresti

      poti sa nu vezi padurea de copaci chiar daca ai Harvard si poti sa fii cismar ,dar daca stii sa ti alegi echipa,ca nimic nu poti face de unul singur,faci Romania bogata economic si cu 0 datorii,de vand hraparetii astia de 33 de ani,si tot mai e de vandut,ultimul exemplu,Mintia Deva,si virgilica nu cred ca are agronomia!

      mai avem un olimpic national la matematica,pe care am vazut ce-l duce capul,parca ne promitea venituri de 2000 euro la fiecare bucurestean,ca face un hub in parcul Cirmigiu si va valorifica eficient energia potentiala a gainatului de cioara si energia cinetica a sobolanilor! 

      iar la sectorul 1,se impiedica incalzirea globala facand mulcirea cu gunoi a spatiului verde si prin absobtia caldurii de catre acesta pana la obtinerea echilibrului termic!

      cand esti bazat nu stai sa te balacaresti cu toti in parlament,ai meseria ta si ti vezi de ia ,dar cand ai facul o facultate dasta si nu ai ce face in viata reala cu ea,o incerci pe politica! 

      Concluzia a fi ca in politica sunt doar lepre neprofesioniste si in continuare trebuie sa ramana asa, sa nu incerce un singur educat sa se apropie de administratie sau politica ca gata e un incompetent profesional; in administratie si politica ne plac oamenii simplii cu idei simple aia cu o panseluta, o galetuta, o bordurica, o viluta, un contulet, de astia sa fie cat mai multi ca sunt predictibili, ii putem roti cand ne suparam pe ei dar sa nu fie eliminati din sistem niciodata ca poate in nesfarsita lor bunavointa de baroni locali ajung intr-o zi cu toane bune sa puna o bancuta supraevaluata si la blocul cu bulina rosie.

      Kiril Petkov, fost premier al Bulgariei vine tot de la Harvard.... .si a fost demis dupa ce a distrus economia Bulgariei lasand-o fara gaze.

       

      Ioana Petrescu, fostul ministru de finante al lui Ponta, este tot de la Harvard. Si tot un dezastru a facut. 

      Deci? Ce deduci din asta? Ca absolventii de la Harvard din Estul Europei sunt niste dezastre puse in functii doar ca sa fie marionete si sa isi distruga tarile executand ordinele stapanilor. 

      Trmite un mesaj la astia, sa se ia masuri, sa se desfiinteze cloaca aia de Harvard daca zici ca ai gasit 2 uscaturi. Iar la noi ca sa indepartam un asa pericol sa se treaca in lege pedepsirea studiilor superioare, la ce sunt bune studiile superioare daca orice trompeta de pe net ii poate face din vorbe?

      Nu esti destept daca arati teancuri de diplome romanesti sau straine,in 1989,aveam la Galati ,la facultate beizadelele nomenclaturii din Moldova,ce stateau gratuit in camere de 2 paturi,noi proletarii stateam 4,erau submediocrii,aroganti,faceau doar chefuri,mergeau cu motocicleta pe hol,erau smecheri pana ce un coleg mai mare i-a educat coercitiv,apoi s-au mutat la gazda in Galati!

      ESTI DESTEPT DACA ARATI CE AI FACUT CU ACELE DIPLOME!

      CE moldoveni au venit atunci la studiu,au venit cu niste acorduri cu RSR si mari loaze erau! 

      Singurii oameni competenti care ne pot scoate din mocirla in care suntem NU SUNT PROFESRII,AVOCATII,IT,CONSULTA NTII,ABSOLVENTII DE FACULTATI CU STAIF dar care au lucrat pe ici pe colo infirme mici sau in firme mari cu productie de monopol,unde ,orice ai face,treaba merge(petrol,gaze,ciment,energ ie),aceia SUNT ingineri sefi,directori tehnici ai marilor unitati industriale pe care le-a avut Romania,oameni care au avut in subordine mii de salariati si care au reusit sa faca fata problemelor majore care erau si atunci!

      actualii habarnisti,presuri pt toti strainii ce stau in genunchi si platesc pt asta vor fi peste sute de ani trecuti in cartea de istorie ca domnii fanarioti,numai ca spaga nu o da la poarta turceasca ci se da ,in contracte de armament la noua poarta! 

      Avem si noi unii care se laude cu diplome prin străinătate și sunt dezastru, asa ca ...

      Și furt de case cu acte false,iar cei cu facultăți prestigioase prin strainataturi nu au învățat nimic decât cum sa trădeze și sa manipuleze prostimea ,asta invata acolo,se întorc și distrug o tara

      mai bine stai needucat si furi romaneste; economie de bani si mai mult timp de furat

      Nu este bine sa furi românește dar este foarte bine și legal ca nu vad pe niciunul în puscarie sa furi englezește,franțuzește, nemțește,cade...doar asa vă învață stapanii

    femeile si partea feminina din fiecare isi doreste pacea, nu conflictul, razboiul....Din pacte s-a trecut de la dictatura nationala la una internationala a marii finante sub cortina democratiei...iar exdinderea democratiei a coincis cu extinderea capitalului global.

    1. Femeile sunt mai usor manevrate de oculta globalista, nu? Poate te aude Sosoaca sau Firea...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb