MALI / FRANCE PRESSE: Atac armat la hotelul Radisson din Bamako

Ioana Dogaru
Internaţional / 20 noiembrie 2015

Atac armat la hotelul Radisson din Bamako

Actualizare 20:43 Luarea de ostatici de la Bamako s-a încheiat cu peste 22 de morţi

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise în urma operaţiunii de eliberare a 170 de ostatici reţinuţi astăzi de mai mulţi terorişti în hotelul Radisson din capitala statului african Mali, Bamako, transmit agenţiile internaţionale de presă.

(S.A.)

-------------

Actualizare 14:12 80 de ostatici au fost eliberaţi

Optzeci de ostatici au fost eliberaţi din hotelul Radisson situat în centrul Bamako, capitala Mali, transmite televiziunea publică din această ţară, potrivit AFP.

(A.L.)

--------------

Actualizare 13:41 MAE: Ambasada României din Dakar comunică permanent cu autorităţile din Mali

Ambasada României la Dakar, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară română în Mali, a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale competente pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la incidentul produs într-un hotel din Bamako, capitala Mali, şi pentru a verifica dacă au fost afectaţi cetăţeni români, potrivit unui comunicat MAE.

Sursa citată precizează că, până la momentul acestei comunicări, "nu există informaţii în acest sens".

"Totodată, misiunea diplomatică română a contactat consulul onorific al României la Bamako, în Mali, în vederea urgentării obţinerii de informaţii. Verificările sunt în curs, acţiunile fiind în plină desfăşurare. Atât Ambasada României la Dakar, cât şi Consulatul Onorific al României în Mali se află în permanentă legătură cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţa consulară necesară", mai informează MAE.

--------

Actualizare 13:01 Trei persoane ucise, forţele maliene au lansat asaltul

Forţele de securitate maliene au lansat vineri o operaţiune asupra Hotelului Radisson din Bamako, transmite AFP.

Ministerul malian al Securităţii Interne a declarat că cel puţin trei ostatici au fost ucişi de atacatori.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, citat de AFP, a precizat că 10 persoane au fost evacuate din imobil.

Conform Reuters, operaţiunea forţelor maliene beneficiază de sprijin logistic din partea Franţei, în condiţiile în care o sursă apropiată preşedintelui francez Francois Hollande a declarat, citată de Reuters, că printre ostatici se numără şi cetăţeni francezi.

--------

Actualizare 12:21 Ostatici eliberaţi deoarece au recitat din Coran

Mai mulţi ostatici care ştiau să recite din Coran au fost eliberaţi. Printre ostatici se află şi un militar de la Air France, transmit surse locale, citate de televiziunile de ştiri.

--------

Actualizare 11:42

Bărbaţi înarmaţi, presupuşi jihadişti, au luat 170 de persoane ostatice, vineri dimineaţă, la Hotelul Radisson din Bamako (din capitala Mali), după ce au atacat clădirea, relatează AFP.

Potrivit postului FranceTv Info, este vorba de doi atacatori înarmaţi. Hotelul se află chiar în centrul capitalei Bamako, într-o zonă unde se află mai multe ministere şi unde locuiesc diplomaţi străini.

Potrivit unor surse citate de Mali Actu, bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra paznicilor hotelului şi au intrat în hotel, care are 190 de camere. Schimbul de focuri "are loc la etajul şapte, jihadiştii sunt pe cale să deschidă focul pe culoar", a declarat o sursă de securitate, citată de AFP.

O sursă maliană în domeniul securităţii a declarat că atacatorii au intrat în incinta hotelului la bordul unui vehicul cu numere de înregistrare diplomatice.

Agenţia de presă Reuters relatează că, potrivit unor martori, poliţia maliană a înconjurat hotelul şi a blocat străzile de acces către acesta.

Ambasada SUA la Bamako a scris pe Twitter că "a aflat că este în desfăşurare o operaţiune cu focuri de armă la Hotelul Radisson" şi le-a recomandat cetăţenilor americani din capitala maliană să nu iasă pe stradă.

------

Actualizare 11:15 Reuters (surse): Se pare că este vorba de o tentativă de a lua ostatici

Bărbaţi înarmaţi, presupuşi jihadişti, au atacat hotelul, unde se crede că au luat ostatici, informează Reuters.

"Dis-de-dimineaţă s-au auzit focuri de armă. Se pare că este vorba de o tentativă de a lua ostatici. Poliţia se află la faţa locului şi încercuieşte zona", a declarat o sursă de securitate pentru Reuters, care a adăugat că poliţia a creat un perimetru de securitate în jurul hotelului.

Schimbul de focuri "are loc la etajul şapte, jihadiştii sunt pe cale să deschidă focul pe culoar", a declarat o sursă de securitate, citată de AFP.

-------

Schimb de focuri de armă la Hotelul Radisson din Bamako

Un schimb de focuri de armă este în curs de desfăşurare la Hotelul Radisson din Bamako, capitala Mali, informează vineri France Presse.

Potrivit site-ul Mali Actu, locuitorii din zonă s-au trezit de dimineaţă în zgomotul focurilor de armă şi al sirenelor maşinilor de pompieri.

Potrivit unor surse citate de Mali Actu, bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra paznicilor hotelului şi au intrat în clădire. Forţele de ordine încearcă să-i scoată din hotel, iar schimburile de focuri continuă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb