Managerul Spitalului Judeţean Buzău: "Avem nevoie de o secţie de paliative. Vom cere sprijinul Ministerului Sănătăţii"

Ana Felea
Miscellanea / 1 aprilie 2023

Managerul Spitalului Judeţean Buzău: "Avem nevoie de o secţie de paliative. Vom cere sprijinul Ministerului Sănătăţii"

Cea mai mare unitate medicală din Buzău ar putea avea, în premieră, o secţie de îngrijiri paliative. Anunţul a fost făcut de Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean, potrivit căruia din ce în ce mai mulţi pacienţi vin cu boli foarte grave, în stadiu terminal, şi spitalul, deşi are medici pregătiţi pentru îngrijiri paliative, nu îi poate trata în lipsa unui spaţiu potrivit.

"Împreună cu cadrele medicale am ajuns la concluzia că este nevoie acută de construire a unei secţii de paliative. Spitalul Judeţean, la acest moment, nu are o secţie de paliative, astfel este destul de greu să finalizezi terminarea unui caz medical deoarece trebuie să încercăm să facem transferul pacienţilor care nu mai pot fi trataţi la noi către spitalele cu secţii paliative din judeţ sau din ţară. Este păcat pentru că unitatea noastră are medici cu specializări pentru recuperare şi paliative şi, în acest scop, au colaborări cu alte spitale, pe când ar putea să trateze pacienţii de la noi din spital", a spus Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău.

Discuţiile pentru amenajarea unui secţii paliative sunt avansate.

"Deja am făcut primele discuţii cu un proiectant pentru a construi această secţie în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din municipiul Buzău, unde avem o suprafaţă mare şi unde avem toate utilităţile necesare. Ne dorim să facem această secţie undeva la cu 30-40 de paturi la parter. Costurile ar fi între 2,5 şi 4 milioane de lei", a precizat Claudiu Damian.

Managerul spitalului a anunţat că banii ar urma să fie alocaţi din fonduri naţionale, în acest sens reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău vor purta discuţii cu oficialii din Ministerul Sănătăţii.

"În discuţiile cu preşedintele Consiliului Judeţean, acesta a fost de acord să prioritizăm construcţia unei secţii pavilionare în curtea Spitalului de Boli Infecţioase", a spus Damian.

În plus, la Spitalul Judeţean, în maxim şase luni va începe construcţia unei clădiri care va găzdui o secţie de recuperare medicală.

"Avem deja în Ambulatoriul de specialitate recuperare medicală, dar nu avem secţie. Este unul dintre cele mai performante cabinete de recuperare medicală din ţară, avem dotare de ultimă generaţie, dar avem nevoie de continuitate, respectiv o secţie de acest tip. La acest moment suntem deja în faza de proiect pentru o clădire în curtea Spitalului Judeţean, unde vom face recuperarea medicală pentru pacienţii din ambulatoriu, care necesită internare. Avem şi aparatura de ultimă generaţie, cumpărată pe fonduri europene. Consiliul Judeţean a fost alături de noi şi ne-a alocat fonduri pentru a face o clădire pe o suprafaţă de 220 metri pătraţi. Eu spre ca în şase luni de zile să demarăm construcţia, iar lucrările să dureze maxim un an", a anunţat Claudiu Damian.

La rândul său, Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău, a confirmat că este nevoie de cele două secţii la Spitalul Judeţean Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb