MARA MAREŞ: "Voi redepune iniţiativa privind eliminarea taxelor faţă de educaţie"

M.I.
Politică / 27 august 2019

Mara Mareş

Mara Mareş

Deputatul PNL, Mara Mareş, a declarat, astăzi, că decizia ministrului interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, de a dubla taxele de recunoaştere şi echivalare a diplomelor de studii nu este decât ,,o soluţie pesedistă", se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

"Dublarea taxelor de recunoaştere şi echivalare a diplomelor de studii. În condiţiile în care tinerii pleacă din România, să vii şi să dublezi aceste taxe printr-un ordin de ministru, reprezintă o greşeală majoră, un atentat la bunul simţ şi arată exact lipsa de respect pe care ministrul Breaz o are pentru tineri. Acestea sunt soluţiile pesediste pentru încurajarea educaţiei şi performanţei: introducerea unor noi taxe sau dublarea celor existente", a declarat deputatul PNL.

Aceasta precizează că, în urmă cu doi ani, a fost iniţiat un proiect de lege care propunea tocmai eliminarea acestor taxe, ca un prim pas care să demonstreze că, într-adevăr, se vrea reducerea birocraţiei pentru a-i încuraja pe tineri, printr-un gest simbolic, să se întoarcă în România. De asemenea, a fost iniţiat proiectul de lege ca un semnal de deschidere pentru studenţii români care se întorceau în ţară după finalizarea studiilor în străinătate însă proiectul a fost respins tocmai de majoritatea PSD-ALDE din Parlament.

Mara Mareş este de părere că, pentru un tânăr, aceste taxe înseamnă un efort financiar şi astfel, consideră că ministrului interimar al Educaţiei trebuie să renunţe de urgenţă la acest ordin.

"Solicit ministrului interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, să renunţe de urgenţă la acest ordin de ministru. De asemenea, anunţ că voi redepune iniţiativa legislativă privind eliminarea acestor taxe ale lipsei de respect faţă de educaţie şi mă voi lupta pentru adoptarea ei".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O larva care depune oua de paraziti .

    Face cultura din suptura . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb