Marilen Pirtea anunţă că a depus în Parlament proiectul de lege pentru predarea în şcoli a istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989

S.B.
Politică / 23 decembrie 2021

Marilen Pirtea anunţă că a depus în Parlament proiectul de lege pentru predarea în şcoli a istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989

Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea anunţă, joi,că a depus în Parlament proiectul de lege pentru predarea în şcoli a istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989. Deputatul precizează că va solicita colegilor deputaţi să îl susţină, informează news.ro.

"Am promis depunerea proiectului de lege pentru predarea istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989. Astăzi, 23 decembrie 2021, am înregistrat în circuitul legislativ Proiectul de Lege privind Introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România. Am formulat acest proiect ca pe o datorie de onoare, în urma consultărilor cu asociaţiile de revoluţionari. Pentru iniţierea proiectului voi solicita susţinerea colegilor deputaţi, fie că reprezintă Timişul, Bucureştiul sau oricare altă circumscripţie", a scris Marilen Pirtea pe Facebook.

În data de 18 decembrie, a.c., deputatul PNL Marilen Pirtea a anunţat că va depune în Parlament un proiect de lege prin care să fie introdusă în curricula şcolară studierea obligatorie a disciplinei "Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România".

"La împlinirea a 32 de ani de la zilele Revoluţiei de la Timişoara din 1989, trăim cu stupefacţie într-o realitate post-adevăr, în care generaţii întregi de tineri, de la cei care abia intră în ciclul şcolar gimnazial, până la elevii claselor a douăsprezecea, sunt aproape complet lipsiţi de informaţia elementară despre Revoluţia de la Timişoara, despre schimbările de regim social şi politic produse în decembrie 1989, toate datorate curajului timişorenilor eroi, care au realizat Revoluţia pe străzile însângerate ale Timişoarei. Curricula şcolară nu cuprinde, din păcate, nici măcar în manualul de istorie, pagini semnificative despre Revoluţia de la Timişoara din 1989. Este o ruşine naţională, atât pentru Ministerul Educaţiei, cât şi pentru dascălii din şcoli, faptul că cei care au iniţiat eliberarea ţării de sub dictatura comunistă, revoluţionarii Timişoarei nu se mai află în niciun capitol al istoriei recente predate în învăţământul preuniversitar", a afirmat prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul Marilen Gabriel Pirtea, printr-un comunicat de presă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. a inceput o noua spalare pe creier prin plantarea de ideoligii distorsionate

    poate predati la scoli si cum statul supraindatoreaza natia si cum natia este data sa intre iar in faza de plata... 

    poate predati si ciclurile de migratie ideologica - culturala- economica -sociala.. nu de alta dar se vede din satelit americanizarea culturala din piata interna 

    poate predati si ciclurile de improprietarire si desproprietarire ... repetat prin lume 

    poate predati si relatia ce a dus REAL la "revolutia /lovitura /rasturnare de guver / reset economi" din minimele economice ca forma de plata distractie trecuta. 

    poate predati si jaful la drumul mare a "detinerilor" de etc "Active" a celor din vechiul sistem... 

    poate predati si ciclurile istorice conflictuale si relatiile d cauza efect ce duc acolo... 

    s e m n a t co me n t u ri cre ti ne 

    1. Fratilor:cate materii mai aveti de adaugat la programa scolara.Voi nu aveti copii?,nu a-ti fost elevi?O sa avem o scoala de retardati,o mie de materii si nuimic in BILA.Orce idiot in parlament sau platit de o organizatie non-profit se simte dator sa solicite suplimentarea progamei cu materia strict necesara.Elevii de la clasele 5-8 au cursuri intre orele 08-15 ,mai mult decat programul zilnic,de munca a cca, jumatate din salariati.S-ai incartiruim in scoli precum spartanii in oaste.

      Mai binedadea un part.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb