MARIUS BUDĂI:  "Este ilegal şi discriminatoriu să închizi pieţele"

J.P.
Politică / 10 noiembrie 2020

"Este ilegal şi discriminatoriu să închizi pieţele"

Deputatul PSD de Botoşani, Marius Constantin Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea Dăncilă, a afirmat pe pagina personală de Facebook că "este ilegal şi discriminatoriu să închizi pieţele - veritabile supermarketuri româneşti, unde se vând preponderent produse româneşti - dar să laşi deschise supermarketurile gestionate şi controlate de corporaţii care vând preponderent produse din import".

Marius-Constantin Budăi: "PSD repară prostiile guvernării PNL. A promovat şi votat în Parlament redeschiderea pieţelor şi târgurilor în condiţii de siguranţă. În comisia de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, amendamentul PSD privind redeschiderea pieţelor a fost votat în unanimitate. În comisie, inclusiv parlamentarii PNL au susţinut soluţia PSD şi au dat astfel un veritabil cartonaş roşu guvernului Orban pentru decizia aberantă a închiderii pieţelor şi târgurilor româneşti, în timp ce supermarketurile rămân deschise. Altfel spus, nici ai lui nu-l mai susţin pe Orban în tâmpeniile sale. Curajul însă i-a părăsit în plen. Locul de parlamentar e mai de preţ decât pătrunjelul românesc! Este criminal să expui frigului şi intemperiilor, în pragul iernii, milioane de români, în întreaga ţară, pentru că-i sileşti să vândă şi să cumpere în aer liber. Este ilegal şi discriminatoriu să închizi pieţele - veritabile supermarketuri româneşti, unde se vând preponderent produse româneşti - dar să laşi deschise supermarketurile gestionate şi controlate de corporaţii care vând preponderent produse din import. Odată-n plus s-a făcut dovada că actualul guvern al Dreptei Unite guvernează pentru corporaţii şi interesele lor, nu pentru cetăţenii români! Fiecare zi ce trece demonstrează că guvernul PNL este mai rău, mai periculos decât coronavirusul! Dacă vor să-şi recapete viaţa normală, dacă vor să aibă siguranţa loculului de muncă, a veniturilor, a sănătăţii, a reluării fireşti a educaţiei pentru copii, a bunăstării, pe 6 decembrie românii pot face diferenţa. Să vină la vot şi să aleagă nu RĂUL ci BINELE, nu CRIZA şi MOARTEA ci VIAŢA. Orice vot pentru PSD e un vot pentru siguranţa unui trai mai bun!"

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Supermarketurile au facut si fac investitii serioase sa poata garanta inclusiv si obligatoriu siguranta alimentara , conditii civilizate , depozite frigorifice, aer conditionat,personal calificat si testat ce deservesc clientii si nu intra in contact cu banii, cantare si case de marcat omologate deci nu suporta comparatie cu pietele inchise cu " aer conditionat de vremea de afara" decat in masura in care mafia pietelor nu au facut altceva decat sa descurajeze producatorii autohtoni sa mai cultive pentru "piata" si sa-si vanda marfa la preturile de nimic impuse de samsarii ce au pus stapanire pe toate pietele prin diverse "investitii" si "para-n darat" pentru "concesiuni" si alte șmenuri cu care se fălesc "fără număr".

    cand ati vazut tarani-producatori autentici alungati din piete si hingheriti pe strada nici ca v-a pasat ca le luati painea de la gura si o dati samsarilor ce fac legea la "bursa legumelor si fructelor" 

    1. "un pic de materie cenusie face nota discordanta pentru ciuma cacanie" S.A.

    romanii de buna credinta stiu ca majoritatea pietelor in toata Romania sunt piete exterioare ce nu avut interdictii de functionare deoarece raspandirea virusului nu prezinta un pericol atat de mare ca

    in spatiile inchise ce nu garanteaza un minim de siguranta sanitara si alimentara impusa de legislatia deja in vigoare de ani buni dar nerespectata si neaplicata decat atunci cand se observa ca e o chestiune de viata si de moarte si o simpla "atentie" sau "neatentie" nu poate acoperi eventuale daune. 

    rezulta ca masurile de limitare a raspandirii virusului sunt zadarnicite direct in parlament prin "legi" in favoarea unor interese pecuniare si de grup minoritar ce oricum sunt protejati in fata "autoritatilor locale" si inspectiilor pentru "evitarea neconformitatilor constatate"  

    observam ca s-a prins coada unui soricel in piata dar defapt e coada unui ditamai monstru ce scoate flacari pe nas si pe gura direct de la nivelul parlamentului. 

    domnule Budai , va votez cu 0 !

    Ce om,ce caracter, cata eleganta ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb