MARIUS BUDĂI:  În opinia colegilor din opoziţie, pensionarii sunt nişte asistaţi social

D.V.
Politică / 4 octombrie 2019

În opinia colegilor din opoziţie, pensionarii sunt nişte asistaţi social

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, şi-a manifestat, vineri, dezacordul faţă de declaraţiile politicienilor din opoziţie potrivit cărora pensionarii sunt asistaţi social.

El declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că, în cazul în care actualele partide de opoziţie ar ajunge la guvernare, ar putea fi eliminate majorările de pensii prevăzute a se acorda în 2020 şi 2021.

"Am văzut cum categorii de persoane din România sunt luate la ţintă permanent de colegii noştri din opoziţie. O primă categorie o reprezintă pensionarii. Am văzut că pensionarii şi faptul că noi plătim pensiile şi le majorăm în continuare, în opinia colegilor din opoziţie înseamnă că pensionarii sunt nişte asistaţi social. Condamn clar astfel de declaraţii. Am văzut că vor veni la guvernare şi nu vor să mai continue implementarea Legii pensiilor care prevede majorări consistente atât în 2020, cât şi în 2021. Din contră, prin ultimele declaraţii ale susţinătorilor, că ei nu mai au curaj să iasă public, spun că ar trebui să introducem impozitul în procent mai mare pe pensii, pe salarii, pe tot ce înseamnă mediul de afaceri. Asta înseamnă o tăiere de pensii mascată, pentru că nu mai au curajul să vină cu acel 15% din 2010, ci vor veni cu o impozitare progresivă", a afirmat Budăi.

Acesta nu este de acord nici cu declaraţiile opoziţiei legate de îngheţarea salariilor în sistemul bugetar sau de faptul că "toţi bugetarii sunt praf la locul de muncă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rusine sa le fie celor care spun ca pensionarii sunt niste asistati sociali. Pensionarii de azi au recladit tara asta. Ei au construit gradinitele, scolile, universitatile, spitalele, infrastructura energetica si de Transport, etc. pe care inca o mai folosim in mare parte. Asta au facut in conditii mult mai aspre decat azi, lucrand 6 zile pe saptamana. Ar trebui sa le fim recunoscatori. Nici o pensie nu e prea mare; cu exceptia pensilor speciale.

    "toţi bugetarii sunt praf la locul de muncă": Nu cred asa ceva. Cred ca majoritatea isi dau silinta. Dar chiar daca ar fi adevarat, cine e de vina? Cine i-a pus in functiile in care se afla? Indiferent de guvernare, functiile de conducere se impart in functie du culoarea politica. Pestele de la cap se impute...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb