Mass-media: Încrederea consumatorilor din SUA a urcat la maximul ultimelor şase luni

A.F.
Internaţional / 28 august

Mass-media: Încrederea consumatorilor din SUA a urcat la maximul ultimelor şase luni

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut la cel mai mare nivel din şase luni în august, pe fondul optimismului faţă de perspectivele economice, dar americanii devin din ce în ce mai îngrijoraţi de piaţa muncii, după ce rata şomajului a ajuns luna trecută aproape de maximul ultimilor trei ani, de 4,3%, transmite Reuters.

Datele peste aşteptări privind încrederea consumatorilor, raportată marţi de Conference Board, a reflectat o percepţie îmbunătăţită a condiţiilor de afaceri în următoarele şase luni, iar sondajul a sugerat că şansele de recesiune au continuat să scadă.

Aşteptările inflaţioniste pentru următoarele 12 luni au fost cele mai scăzute din martie 2020, ceea ce anticipează o reducere a ratei dobânzii la Rezerva Federală luna viitoare.

"Acest raport susţine o reducere a dobânzii atât pentru scăderea aşteptărilor inflaţioniste, cât şi pentru o diminuare a pieţei muncii, dar nu este atât de slab încât să sugereze o recesiune în acest moment", a declarat Conrad DeQuadros, consilier economic senior la Brean Capital.

Indicele de încredere a consumatorilor al Conference Board a crescut la 103,3 în această lună, cel mai ridicat nivel din februarie, de la 101,9 revizuit în sus în iulie.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat că indicele se va schimba puţin faţă de nivelul de 100,3 raportat anterior.

Încrederea a fost mai mare în rândul consumatorilor cu vârsta de 35 de ani şi peste.

Indicele referitor la aşteptări al Conference Board, bazat pe perspectivele pe termen scurt ale consumatorilor pentru venituri, afaceri şi condiţiile de pe piaţa muncii, s-a îmbunătăţit la 82,5 de la 81,1 în iulie, fiind a doua citire consecutivă peste 80.

O citire sub 80 semnalează de obicei o recesiune în viitor.

Consumatorii au fost, totuşi, mai puţin optimişti cu privire la piaţa muncii. Ponderea consumatorilor care au considerat locurile de muncă "abundente" a scăzut la 32,8%, de la 33,4% în iulie.

Aproximativ 16,4% dintre consumatori au spus că locurile de muncă sunt "greu de obţinut", în creştere faţă de 16,3% luna trecută.

Rata şomajului a crescut timp de patru luni consecutive.

Aşteptările consumatorilor privind inflaţia pe 12 luni au scăzut la 4,9%, cel mai scăzut din martie 2020, de la 5,3% în iulie.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a semnalat vinerea trecută că scăderile ratelor dobânzilor sunt iminente, o reacţie la îngrijorările tot mai mari legate de piaţa muncii.

Pieţele financiare se aşteaptă ca banca centrală a SUA să înceapă ciclul de relaxare luna viitoare. cu o reducere a dobânzii de bază cu 0,25 de puncte procentuale, deşi o reducere de jumătate de punct procentual nu poate fi exclusă.

Fed şi-a menţinut rata dobânzii overnight de referinţă în intervalul actual de 5,25%-5,50% timp de mai bine de un an, după ce a crescut dobânda de politică cu 5,25 puncte procentuale în 2022 şi 2023.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb