Mass-media: Un lider al mişcării rebele ruse vorbeşte, din exil, despre "cea mai mare lovitură din Rusia ultimilor 100 de ani"

T.B.
Internaţional / 26 ianuarie

Ilia Ponomarev - Lider al mişcării rebele ruse

Ilia Ponomarev - Lider al mişcării rebele ruse

​Ilia Ponomarev a fost singurul deputat rus care a votat împotriva anexării Crimeei. Acum, din exil, este unul dintre liderii mişcării rebele ruse, se arată într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Hotnews.ro. Ilia Ponomarev a povestit despre activitatea "parlamentului din umbră", despre structurile de partizani în interiorul Rusiei şi despre cum vede viitorul lui Putin, informează sursa menţionată.

Ilia Ponomarev, fost membru al Dumei de Stat a Rusiei şi unul dintre cei mai vocali critici ai regimului lui Vladimir Putin, a vorbit recent într-un interviu acordat publicaţiei The Sun despre eforturile sale şi ale colegilor săi de a schimba cursul politicii în Rusia şi despre rolul pe care îl joacă în prezent în mişcarea de rezistenţă împotriva regimului Putin, transmite sursa.

Născut la Moscova în 1975, Ponomarev a fost membru al Dumei de Stat din 2007 până în 2016, reprezentând facţiunea "Rusia Justă" şi fiind un membru activ al Consiliului Frontului de Stânga, informează sursa citată. În ciuda poziţiei sale în Parlament, el a devenit cunoscut în special pentru votul său împotriva anexării Crimeei de către Rusia în 2014, fiind singurul membru al Dumei care a luat această poziţie, se mai arată în interviul acordat în exclusivitate pentru hotnews.ro.

După acest vot, Ponomarev a părăsit Rusia şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde a locuit timp de doi ani, conform sursei. În 2015, imunitatea sa parlamentară i-a fost revocată în cadrul unei anchete privind deturnarea de fonduri, iar în acelaşi an a fost emis un mandat de arestare în absenţă împotriva sa în Rusia, adaugă sursa indicată.

În interviul acordat The Sun, Ponomarev a vorbit despre crearea unei alternative politice în Rusia şi despre eforturile sale de a obţine sprijin internaţional pentru mişcarea de rezistenţă împotriva regimului Putin, relatează hotnews.ro. El a subliniat că schimbările trebuie să vină atât de sus, cât şi de jos, iar societatea rusă trebuie să fie mobilizată pentru a-şi exprima nevoile şi dorinţele, potrivit sursei citate.

Întrebat despre posibilitatea unei unificări a opoziţiei ruse, Ponomarev a menţionat că aceasta nu pare fezabilă în prezent, dar a subliniat importanţa solidarităţii între cei care luptă pentru schimbare, precizează sursa. El a subliniat, de asemenea, importanţa sprijinului pentru cei care se angajează în rezistenţă activă în Rusia, inclusiv cei care luptă pe front şi cei care sunt implicaţi în structurile de partizani, arată datele interviului hotnews.ro.

Ponomarev a vorbit şi despre situaţia din Ucraina şi despre implicarea Rusiei în conflictul din estul ţării. El a exprimat convingerea că Rusia nu poate câştiga acest război şi că schimbările politice în Rusia ar putea fi rezultatul unor eşecuri ale regimului Putin, relatează sursa menţionată.

În ceea ce priveşte viitorul său personal şi posibilitatea de a se întoarce în Rusia, Ponomarev a subliniat că este pregătit să-şi asume riscuri pentru a-şi atinge obiectivele politice şi că speră ca schimbările să vină în curând în Rusia, potrivit interviului în exclusivitate pentru hotnews.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Daca a parasit Rusia si s-a stabilit in Statele Unite nu e credibil in ceea ce emite.

    Parlament din umbra are si America, vedeti-va de drum.  

    1. Da, trebuia sa ramana in mujicia sa fie coleg de gulag cu Navalny ca sa fie "credibil":-)

    Mănâncă și el o buca de pâine.

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb