Măsuri de eficientizare a resurselor aeroportuare şi de securitate sanitară la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti

A.B.
Miscellanea / 11 februarie 2021

Măsuri de eficientizare a resurselor aeroportuare şi de securitate sanitară la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti

Pandemia de CoVid 19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional, acesta situându-se în prezent la cca. 15-20% din normalul acestei perioade. În aceste condiţii, şi traficul pe aeroporturile din Bucureşti cunoaşte un trend descendent similar, a transmis un comunicat de presă trimis redacţiei.

În acest context, CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a analizat posibilităţile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic. Măsurile au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare.

Astfel, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de Plecări, vor fi deschise numai 52 de ghişee check-in (de la 53 la 104) amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghişeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de aşteptare dotată cu banchete, unde pasagerii şi însoţitorii acestora pot aştepta începerea operaţiunilor pentru zborul dorit.

Acelaşi principiul al utilizării eficiente şi flexibile a resurselor, coroborat cu cel al siguranţei sanitare va fi aplicat şi în zona de îmbarcare care va funcţiona cu un număr redus de porţi de îmbarcare proporţional cu valorile de trafic, respectiv cu 14 porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale (cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare aferentă burdufurilor de îmbarcare/debarcare şi cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare pentru zborurile cu aeronave parcate pe platformă).

Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 12.02.2021, începând cu ora 08.00 şi se vor menţine până la înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului de pasageri şi de mişcări aeronave.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb