MĂSURI MAI ASPRE PENTRU COMBATEREA VALULUI 3 Circulaţie restricţionată drastic în weekend

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 26 martie 2021

"România are astăzi printre cele mai relaxate măsuri din UE. Scopul meu e de a menţine economia deschisă. Măsurile sunt luate în scopul de a reduce efectele pandemiei şi de a accelera campania de vaccinare pentru a reveni la normal cât mai repede", a afirmat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de guvern.

"România are astăzi printre cele mai relaxate măsuri din UE. Scopul meu e de a menţine economia deschisă. Măsurile sunt luate în scopul de a reduce efectele pandemiei şi de a accelera campania de vaccinare pentru a reveni la normal cât mai repede", a afirmat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de guvern.

Circulaţia persoanelor va fi restricţionată în weekend după ora 20, magazinele vor fi închise vinerea, sâmbăta şi duminica începând cu ora 18 în localităţile unde rata de infectare cu Sars-Cov 2 depăşeşte 4 la mie şi generalizarea acestor măsuri pentru tot intervalul săptămânii în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 7,5 la mia de locuitori, reprezintă noile măsuri adoptate, ieri, de Guvern, pentru combaterea celui de-al treilea val al pandemiei Covid-19.

"Am luat câteva decizii care vor ajuta în perioada următoare la reducerea pandemiei. Ele au fost aprobate prin hotărâre de guvern. Măsurile pe care le luăm vor duce la dezbatere în spaţiul public. România are astăzi printre cele mai relaxate măsuri din UE. Scopul meu e de a menţine economia deschisă. Măsurile sunt luate în scopul de a reduce efectele pandemiei şi de a accelera campania de vaccinare pentru a reveni la normal cât mai repede", a afirmat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de guvern.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus: "Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei vor clarifica prin ordin comun numărul maxim de persoane ce pot intra în magazine, hypermarketuri, mall-uri şi cum poate fi verificat acest lucru. Acveste măsuri sunt menite să reducă mobilitatea şi contactul pentru a reduce răspândirea Sars-Cov 2. Sunt măsuri obligatorii care se aplică imediat când se atinge rata de incidenţă specificată în hotărârea de guvern, fără discutarea, interpretarea sau dezbaterea în comitetele locale sau judeţene pentru situaţii de urgenţă".

Conform hotărârii adoptată de membrii Cabinetului Cîţu, în baza solicitării Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, dacă rata de infectare depăşeşte 4 la mie, cetăţenii se pot deplasa in afara locuinţei până la ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Dacă rata depăşeşte 7,5 la mie, restricţia se aplică pentru toată durata săptămânii.

De asemenea, dacă rata de infectare depăşeşte 4 la mie, magazinele vor fi deschise doar până la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile depăşeşte 7,5 la 1000 de locuitori, restricţiile prevăzute pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică se aplică pe întreaga durată a săptămânii.

Totodată se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 4 la mie, măsura fiind ridicată abia după ce rata de incidenţă scade sub 3,5 la mie.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei pe timpul nopţii, este permisă cu prilejul Paştelui Catolic (în noaptea de 03.04-04.04.2021) şi Paştelui Ortodox (în noaptea de 01.05 -02.05.2021) în intervalul orar 20:00-02:00 pentru participareala slujbele religioase oficiate cu acest prilej.

De asemenea, în datele de 27.03.2021 şi 28.03.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 18:00 - 22:00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah, din cadrul comunităţii mozaice din ţara noastră.

Măsura luată privind sărbătorile pascale a fost luată după ce premierul Florin Cîţu şi o parte din grupul de experţi de la nivel guvernamental s-au întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase din ţara noastră şi au stabilit ca slujbele respective să fie oficiate în prezenţa enoriaşilor, dar cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie şi de distanţare fizică. Şeful Guvernului a menţionat că ar dori ca respectivele culte religioase să se implice în campania de vaccinare, menţionând că aceasta reprezintă singura soluţie pentru revenirea la normalitate.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat, ieri, că astăzi va avea loc şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă care va decide aplicarea noilor restricţii aprobate de Guvern, ţinând cont de faptul că rata de incidenţă a ajuns la 6,50 la mia de locuitori.

"Cu privire la mall-uri vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia, adică un număr prea mare de persoane în acelaşi timp în zonele respective. Fiecare persoană trebuie să aibă o capacitate de 7 metri pătraţi în mall, conform ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei. Pentru mijloacele de transport în comun, publicul trebuie să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică, iar STB a propus deja un set de măsuri pentru creşterea numărului de mijloace de transport în anumite intervale orare, în care fluxul de călători este mai mare", a spus prefectul Capitalei.

Referitor la activitatea din HoReCa, Alin Stoica a declarat că terasele din Bucureşti nu vor fi închise.

"Nu închidem terasele din Bucureşti. Cele care funcţionează legal şi respectă măsurile, vor funcţiona în continuare, iar agenţilor economici care nu respectă măsurile le va fi suspendată activitatea. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii HoReCa, iar aceştia şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la agenţii economici care nu respectă măsurile şi au solicitat ca activitatea acestora să fie suspendată", a spus prefectul Alin Stoica.

El a menţionat că suspendarea activităţii cluburilor şi teraselor va avea loc după două abateri, dar a precizat că deja sunt agenţi economici care au 20 de abateri şi în cazul lor sancţiunea suspendării activităţii poate fi aplicată imediat. Suspendarea activităţii poate fi aplicată pentru un termen maxim de şase luni.

Opinia Cititorului ( 40 )

  1. ...

    Ce torționari nenorociți băi nene..

    1. Mai clanta, ti-a rupt cineva osu', te-a pleznit peste bot? Dai cu vorbe de om prost.

      oameni buni, observati cum cei ce se lupta pentru libertate au gura inchisa.

      da, Cristian are dreptate! Sunt tortionari astia care iau deciziile astea!  

      Prost esti tu

    adio libertate!! stai inchis in casa pana va incepe o "pandemie" de depresie la nivel global.

    Ce pretext tampit "România are astăzi printre cele mai relaxate măsuri din UE", si ce ?! asta isneamna ca tre sa ne luam dupa Germania, Italia and restu ?!  

    La care raspunsul ar fi ceva de genu: " Pai da, ca altfel nu mai vine lozu".

    ce papagali! 

    1. Noi nu trebuie sa ne luam dupa alte state,trebuie sa facem ce zic alte state.A se vedea legea anti dedesfiintare a sectiei speciale.Ministru nostru,patriot si independent,ne-a atras atentia ca asa s-a discutat cu prietenii nostri americani,nu ca este o necesitate nationala.Halal sa ne fie cu politicienii nostri:parca nici comunistii nu erau asa obiedienti fata de Moscova,chiar daca se stia ca independenta inseamna moartea.Sunt exemple documentate in acest sens,victimile sunt trecute acum in randul comunistilor tradatori.

      "adio libertate!! stai inchis in casa pana va incepe o "pandemie" de depresie la nivel global."

      vezi ca starile depresive sunt asociate (uneori) cu starile maniacale.

      sa nu dea naiba sa se infurie poporul de la atatea masuri dictatoriale!  

      nu are nimica nene bancurelule, politaii se pregatesc de tragere la momentele maniacale iar asa se atinge mai repede scopul final al acestei pandemii :

      REDUCEREA POPULATIEI  

      nu subestima furia oamenilor din 2022

      eu i-am vazut 

      stii cum se revarsa valuri-valuri de oameni peste fortele de ordine si le strivesc ?  

      nu ma refer la actiuni individuale , ma refer la revarsari de valuri de oameni innebuniti de frica, de furie, de manie - in urma tuturor neghiobiilor decise de guverne pana in prezent....  

      ai un pic de rabdare rogu-te ... 2022 e aproape.  

      intre timp repeta dupa mine: .... politist -adjectiv :) .... jandarm-imprecatie .... politician- lest. :)

      Nostradamus, revino-ti si scrie in catrene! Este mult mai cool...

      Altfel pare doar ca delirezi si ai halucinatii! 

      domnul bancher Vali are pauza de la postari pana la final de mai 2021 (pana ce trece o perioada nitel mai periculoasa PE EXTERN ca sa zic asa).

      ...sau poate pana la final de iulie 2021 ... care contine o perioada mai periculoasa PE INTERN.  

      depinde cum voi considera la momentul respectiv. 

      bucurati-va de linistea pe care v-o acord.  

      p.s. sa zici multumesc ca ti-am raspuns. 

      esti josnic prin raspunsul pe care mi l-ai dat.

      Vei primi respect numai dovedind respect.  

    Foarte bine. Nesimtirea bucurestenilor nu cuprinde limite. Dobitoacele bucurestene sa fie educate cu forta.

    1. comentariu tipic de adulator al dictaturii

      Bai esti imbecil. ai impresia ca o sa scapi de dictatura.

      banutule, tu prin dictatura ai fost educat la scoala

      ca altfel adunai gunoi de pe jos daca nu era un dictator care sa iti spuna ce sa faci 

      asa si cu bucurestenii nesimtiti care se infecteaza pe banda rulanta

      dobitocii aia trebuie invatati cu forta igiena, distantarea si respectul fata de celalalt 

      sau dati afara din oras

      Pentru un Bucuresti cu bun simt

      Dati-i afara pe covidioti 

      esti un om deosebit de periculos prin viziunile tiranice pe care le ai

      iti recomand sa aduci mai multa dragoste in inima-pt tine si mai ales pentru cei din jur 

      sta satana in tine regeste in chiar coroana inimii tale!  

      nu mai fii rau, fii bun!  

      Tirania de la dracu vine, nu de la Dumnezeu!  

      hai naaaaa

      oamenii inferiori si involuati au inclinatii catre dictatura si totalitarism

      daca ar fi sa vorbesc in limbaj yogin as spune: oamenii care nu au chakrele superioare deschise si activate nu pot nici iubi si empatiza (chakra inimii), nici comunica si convinge (chakra comunicarii), nici rationa si intelege la nivel amplu, si nici.... intui si vedea in viitor (chakra suprema).  

      un om cu cat e mai apropiat de animal cu atat traieste si se manifesta mai aproape de elementele de baza: autoritate si autoritarism, dictatura, stari emotionale bazate pe frica/infricosare, etc... .sunt semnele unui spirit extrem de diabolic si animalic, un spirit inferior sub-uman.  

      tine minte ce ti-am zis si lucreaza la ceea ce esti tu 

      animalele si diavolii iubesc dictatura, asuprirea, frica. 

      fapturile superioare si ingerii iubesc, empatizeaza si se dedica.  

      cei ce iubesc dictatura fierb in suflet de smoala satanica.  

      departeaza-te de asemenea ganduri / emotii pentru binele tau si mai ales pentru binele celor din jurul tau.  

      Dictatura vine de la satana! Sa tii minte asta!  

    Am zis ca in martie/aprilie.... pana in mai/iunie 2021 se baga lodkdown ?

    am zis 

    e asa? da, e asa! Chiar daca sub forme mascate.  

    Sa va temeti de ce am mai zis despre trim.3/2021 (ca vor fi fugariti oamenii sa faca obligatoriu vaccinul!)  

    Am vazut materialul in excel trimis guvernelor Europei cu masurile de chinuire si asuprire dictatoriala - de acolo am retinut datele. Regret enorm ca nu am avut ocazia sa il si salvez (contextul nu mi-a permis cu cati oameni erau atunci in incapere... nu aveam cum sa ma apuc sa il iau pe stick de fata cu toti!) 

     

    Nu le-am visat asta-noapte.  

    E o campanie coordonata pentru toate tarile UE.

    Romania nu mai are deloc suveranitate si autodeterminare. E la mana dictatorilor de la Davos si a unor obscure cercuri de influenta.  

    1. de aia exportam (daca o fi export si nu jaf) garmituri de busteni cu diametru de 1.5 m) in austria

      ne aliniem la ce? o pandemie fabricat? 

      la nivelul de trai din celelete state (m)ue? 

      alinierea pentru unii aduce bani in punga pentru altii numai munca de scalv si injosire umana! 

      ne alinieaza un (z)arafat la ce? la tragedia de la colectiv, la arsii din spitalele romanesti, la ce..???! 

      hai ca de la o varsat acceptabilitatea are are valori (??) 

      va ganditi ce-i asteapta pe copii nostri? 

      si de ce?

      ca stam cu capul plecat! 

      bai psihopupu, nu este niciun lockdown

      esti dobitoc daca mai citezi prostii de la A3 cu lockdown mascat.

      Poti sa iesi din casa si sa faci ce vrei chiar cu infectare 10. 

      1. ia Constitutia Romaniei

      2. identifica drepturile si libertatile cetatenilor 

      3. intr-un exercitiu de nesperata inteligenta, observa in fluxul de stiri al ultimilor 2 ani repetate incalcari ale fiecarui drept si in cazul fiecarei libertati

      4. concluzioneaza sincer ca e dictatura ceea ce traim acum.  

      Mai rau

    Astea sunt niste masuri de noaptea mintii, pe care ai zice ca astia le-au primit direct din mainile Satanei!

    Practic, respectarea acelor intervalele orare in functie de ratele alea de incidenta(unele chiar cu virgula), pt fiecare localitate din tara, ii vor transforma pe romani in adevarate computere ambulante! Bineinteles ca toate astea vor provoca abuzuri in lant, incalificabile, dar evident ca asta s-a si dorit: teroare de toate felurile in randul romanilor! Si, de ce ar trebui sa suporte romanii toate interdictiile si abuzurile astea, cand de fapt, cei care ar trebui sa le suporte sunt doar guvernantii si autoritatile statului, care au dat chix in lupta cu Plandemia, din cauza incapacitatii si iresponsabilitatii lor!

    Prin aceste restrictii diabolice, prin reducerea drastica a mobilitatii persoanelor si prin declaratii pe proprie raspundere, inseamna ca astia incalca iarasi grav Constitutia Romaniei, pt ca masurile specifice lockdown-ului se pot institui doar in Stare de urgentza, decisa de presedinte, si nu intr-o Stare de Alerta, asa cum este astazi in Romania! Faptul ca astia se suie cand doresc, cu bocancii pe Constitutie, asta nu mai surprinde pe nimeni, insa, daca nu vrem sa devenim sclavii lor, in lanturi la propriu, trebuie neaparat sa o punem de-o Revolutie(de fapt, un razboi de supravietuire pe viata si moarte cu banditii astia), pana nu e prea tarziu! 

    1. Am citit cu atentie opiniile pana la nr.6 - scrie pana la ora 12, 30 ; dintre toate, numai una este scrisa cu competenta. Restul,sunt in primul rand ale unor agramati si apoi ale unor incompetenti, avand in vedere " boala " existenta pe tot globul pamantesc !

      cum le stii tu pe toate ca un om mare....

      mars ma de aici!  

      bancuristule vlad tepes, mars sa-i zici lui Iohannis nu mie

    Gata, ne pregătim de gazare (vaccinare) obligatorie?

    1. da

      va trebuie fiecare pe cont propriu sa lupte pentru propria sa sanatate 

      sa inteleaga fiecare ce poate din ce am scris aici.

      Vezi cind te cheama BanC. Vali sa te gazeze ca are ceva deosabit pentru tine din gaoaza Africii

      domnul bancher Vali are pauza de la postari pana la final de mai 2021 (pana ce trece o perioada nitel mai periculoasa PE EXTERN ca sa zic asa).

      ...sau poate pana la final de iulie 2021 ... care contine o perioada mai periculoasa PE INTERN.  

      depinde cum voi considera la momentul respectiv. 

      bucurati-va de linistea pe care v-o acord.  

    XhtOdiHgIXQ

    Căutați pe YouTube ce am lăsat mai sus. 

    1. mda...miroase a tiranie cu parfum verde ... ca la green deal... sau ...ca la verde de Paris :)

      La tine pute a prostie si a putin de boala psihica!

      domnul bancher Vali are pauza de la postari pana la final de mai 2021 (pana ce trece o perioada nitel mai periculoasa PE EXTERN ca sa zic asa).

      ...sau poate pana la final de iulie 2021 ... care contine o perioada mai periculoasa PE INTERN.  

      depinde cum voi considera la momentul respectiv. 

      bucurati-va de linistea pe care v-o acord.  

      p.s. esti o persoana josnica prin ce ai postat.

      ai noroc ca ti-am raspuns 

      pe extern domnul bancher Vali va activa triunghiul iran-irak-turcia

      sa urmariti stirile. 

      veti vedea Forta in actiune!  

      tineti minte: capat de aprilie 2021-inceput de mai 2021. 

      evenimente mari urmeaza.  

      mari de tot.  

      nimeni nu mi se poate impotrivi!  

      NIMENI !

      sa urmariti!  

    si sa va temeti de mine ca de dracu gol

    cand tac inseamna ca fac fapte 

    cand vorbesc nu fac fapte 

    sa va tineti bine sa sap cu spor si cu Sfant Duh la radacina satanistilor care au prins Romania in gheare!  

    Sa-mi urati : Noroc bun! :)  

    ne auzim in mai sau in iulie 2021 !  

    1. oricine daca ar avea puteri speciale , s-ar ingriji de tara sa , nu?

      cand isi vede tara atacata de slugile satanei de la Davos (Klaus Schwab) si de servitorii noii Dictaturi Mondiale ... oricine s-ar implica nu ?  

      tacerea mea inseamna fapte grave si adanci.  

      urmariti stirile.  

      veti intelege. :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb