MAT lansează în consultare publică proiecte de procedură pentru organizarea a două târguri

F.D.
Miscellanea / 16 septembrie 2022

MAT lansează în consultare publică proiecte de procedură pentru organizarea a două târguri

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a lansat, astăzi, în consultare publică, două proiecte de procedură pentru implementarea unor scheme de ajutor de minimis prevăzute atât în cadrul Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, cât şi în Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - TIMM 2022, informează Agerpres.

Conform sursei citate, în cadrul Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2022, organizat de către una dintre cele nouă Agenţii pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului (AIMMAIPE), aflate în coordonarea MAT, meşteşugarii şi artizanii îşi vor prezenta produsele, în cadrul standurilor proprii, şi vor putea presta activităţi economice, în condiţiile legislaţiei în vigoare. Suplimentar, aceştia au posibilitatea desfăşurării unor sesiuni de ateliere de lucru pentru vizitatorii interesaţi, în cadrul cărora să explice şi să demonstreze practic cum se obţin produsele lor, respectând în tot acest timp tradiţia populară.

Participarea expozanţilor este gratuită, aplicanţii fiind selectaţi în urma înscrierii electronice în cadrul programului, iar fiecăruia dintre beneficiari îi vor fi suportate cheltuielile pentru cazare şi transport, inclusiv al produselor acestora la/de la eveniment, în sumă forfetară de 2.500 lei. Bugetul total al programului, pentru anul în curs, este în valoare de un milion de lei.

În ceea ce priveşte Târgul brandurilor naţionale (TIMM 2022), acesta va fi organizat de una dintre cele nouă AIMMAIPE, sub forma unei expoziţii cu vânzare. Participarea la eveniment a expozanţilor este gratuită, iar aplicanţii sunt selectaţi tot în urma înscrierii electronice în cadrul programului. Fiecăruia dintre beneficiari îi va fi acordată o sumă forfetară în valoare de 1.500 lei, condiţionată de prezenţa zilnică la târg, pe întreaga perioadă de desfăşurare a acestuia. Bugetul total al programului, alocat pentru 2022, este de un milion de lei.

"Tradiţiile populare trebuie să meargă mai departe! Nu putem risca pierderea unor dintre cele mai importante meşteşuguri, care ne atestă unicitatea, drept urmare vom demara, la nivel de minister, un program care să sprijine şi să promoveze aceste activităţi în faţa publicului larg, inclusiv internaţional. Iniţiativa se concentrează pe organizarea unui târg naţional, care să reunească persoanele care practică cu pasiune şi dedicare aceste meserii şi, prin amploarea evenimentului, să aducem o contribuţie la relansarea produselor şi serviciilor de mică industrie şi artizanale, desfăşurate individual sau organizat, prin intermediul asociaţiilor sau altor organizaţii.. Promovarea spiritului antreprenorial este un alt deziderat al mandatului meu, în calitate de ministru liberal. Decizia de a da startul procedurilor necesare pentru organizarea TIMM 2022 se aliniază, astfel, misiunii de a stimula dezvoltarea afacerilor româneşti, în ideea îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale acestora. Evenimentul va contribui la câştigarea de pieţe noi pentru produsele şi serviciile locale, influenţând inclusiv cererea internă, şi va facilita stabilirea unor legături parteneriale şi încheierea unor contracte de afaceri", a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind cele două proiecte de procedură de implementare se primesc până data de 27 septembrie 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb