Media: Preţurile de consum din SUA au crescut cu 0,2% în august

A.F.
Internaţional / 12 septembrie

Media: Preţurile de consum din SUA au crescut cu 0,2% în august

Inflaţia din Statele Unite a scăzut în august la cel mai redus nivel din februarie 2021, potrivit unui raport de miercuri al Departamentului Muncii, care a arătat, de asemenea, că un indicator esenţial referitor la inflaţia a fost mai mare decât se aştepta, creând condiţiile pentru o reducere aşteptată a dobânzii de referinţă a Rezervei Federale cu un sfert de punct procentual, transmite CNBC.

Indicele preţurilor de consum, o măsură amplă a costurilor bunurilor şi serviciilor în economia SUA, a crescut cu 0,2% faţă de luna anterioară, în conformitate cu consensul Dow Jones, a raportat Biroul de Statistică a Muncii. Aceasta a adus rata inflaţiei pe 12 luni la 2,5%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de nivelul din iulie, puţin sub estimarea de 2,6% şi la cel mai redus nivel din ultimii 3 ani şi jumătate.

Cu toate acestea, IPC de bază, care exclude preţurile volatile la alimente şi energie, a crescut cu 0,3% în august, fiind puţin mai mare decât estimarea de 0,2%. Rata inflaţiei de bază pe 12 luni s-a menţinut la 3,2%, în conformitate cu prognoza.

Uşoara creştere a IPC-ului de bază menţine Fed în apărare faţă de inflaţie, probabil anulând posibilitatea unei reduceri mai agresive a ratei dobânzii, atunci când factorii de decizie se întâlnesc marţea şi miercurea viitoare.

"Acesta nu este raportul pentru IPC pe care piaţa a vrut să-l vadă. Având în vedere că inflaţia de bază este mai mare decât erau aşteptările, calea Fed către o reducere cu 50 de puncte de bază a dobânzii cheie a devenit mai complicată", a declarat Seema Shah, strateg şef global la Principal Asset Management.

Acţiunile de pe Wall Street au scăzut în urma raportului, în timp ce randamentele obligaţiunilor Trezoreriei au fost mixte.

Pe piaţa futures a fondurilor federale, traderii au stabilit preţul cu o şansă de 85% ca Fed să aprobe o reducere a ratei dobânzii cheie cu un sfert de punct procentual, pe 18 septembrie, potrivit măsurii FedWatch a Grupului CME. În urmă cu o lună, pieţele înclinau spre o reducere a dobânzii de referinţă de 50 de puncte de bază.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb