MedLife achiziţionează un pachet majoritar de 60% al companiei Medica Sibiu

S.B.
Piaţa de Capital / 15 martie 2021

MedLife achiziţionează un pachet majoritar de 60% al companiei Medica Sibiu

Sistemul Medical MedLife anunţă achiziţionarea pachetului majoritar în proporţie de 60% al companiei Medica Sibiu, furnizor de servicii medicale private din judeţul Sibiu. Odată cu această achiziţie, MedLife îşi consolidează cea mai mare reţea de unităţi medicale private cu acoperire la nivel naţional, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Medica Sibiu activează pe piaţa de servicii medicale private încă din 2001 şi are în componenţă o policlinică de mari dimensiuni, un laborator de analize medicale şi un centrul de medicina muncii. Totodată, Medica Sibiu este unul dintre furnizorii aflaţi în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Sibiu (CJAS), acoperind o gamă largă de analize de laborator şi consultaţii medicale, pentru specialităţi precum endocrinologie, interne, neurologie, psihiatrie, psihologie clinică. Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2020, Medica Sibiu a înregistrat o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei.

"Chiar dacă pandemia a recalibrat planurile de dezvoltare din ultimul an, dar şi pe cele de anul în curs, aşa cum am anunţat, continuăm planul de extindere şi dezvoltare, păstrăm deschis programul de achiziţii. Avem în derulare trei - patru discuţii avansate în România şi una - două în afara graniţelor. În calitate de companie românească, listată la Bursa de Valori din Bucureşti, vrem să dezvoltăm capitalul românesc, să îl ducem peste graniţă şi să ne consolidăm poziţia la nivel regional", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

"Ne bucurăm că vom face echipă cu liderul în servicii medicale din România, că ne alăturăm unui grup cu o structură medicală extrem de complexă şi un know how de excepţie la nivel de business. Încă de la începuturile noastre, am diversificat şi îmbunătăţit în mod constant portofoliul de servicii, pentru a veni în sprijinul pacienţilor noştri. Suntem o echipă dinamică, care a dobândit de-a lungul anilor o experienţă solidă, şi suntem pregătiţi să facem faţă noilor provocări de dezvoltare şi extidere", a declarat Daniela Aldea, Director General Medica.

Prin preluarea Medica Sibiu, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 31 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind grupul de farmacii CED Pharma. Totodată, prin această achiziţie compania îşi consolidează cifra de afaceri proformă consolidată la nivel de grup şi ajunge la valoarea de 252 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Si atunci de ce actiunile scad si tin pasul pe loc?

    1. inca nu au facut stocul necesar smecheri

      ce ai vrea sa se intample? Oricum, la M va mai trebui sa treaca timp pentru a vedea ceva dividende. Cred ca va avea o perioada mai lunga de acumulare.

      saptamana de saptamana, cu tenacitate demna de o cauza mai buna, ne spun ca au rascumparat 0 (zero) actiuni. Nu am mai vazut un alt emitent procedand la fel. Daca ai cumparat spui cate si la ce pret, daca nu, nu mai spui nimic. Dar ASF nu considera acest lucru ca o manipulare.

    Ia vedeti ce securist detine Medica Sibiu si in felul acesta si-a facut exit-ul obligand MedLife sa achizitioneze Medica Sibiu...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb