Mehedinţi: Finanţare BERD de 5,7 milioane euro pentru apă şi canalizare

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 23 noiembrie 2015

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) finanţează cu 5,7 milioane de euro procesul de modernizare a serviciilor reţelei de apă şi canalizare din zece localităţi din judeţul Mehedinţi, se arată într-un comunicat al BERD trimis redacţiei.

BERD acordă un împrumut pe termen lung în valoare de 5,7 milioane de euro, în timp ce UE contribuie cu un grant de 57,1 milioane de euro din Programul pentru România al Fondului de Coeziune al Uniunii Europene. Contribuţia Guvernului Romaniei va fi de 8,7 milioane de euro, iar restul de 1,4 milioane de euro va fi acoperit de bugetele locale.

"În cel mai recent proiect comun, partenerii cofinanţează planul de investiţii de 72,9 milioane de euro al SC Secom SA Drobeta-Turnu Severin, o companie regională care furnizează servicii de apă şi canalizare unei populaţii de aproximativ 300.000 de persoane în judeţul Mehedinţi", precizează comunicatul.

Secom SA intenţionează să extindă şi să modernizeze reţeaua de apă şi canalizare în zece localităţi: Drobeta-Turnu Severin, Baia de Aramă, Strehaia, Vânju Mare, Simian, Cujmir, Brănişte, Gura Văii, Comanda şi Rogova.

Fondurile BERD vor fi utilizate pentru îmbunătăţirea a patru staţii de epurare, 13 staţii noi de pompare a apei, zece noi rezervoare şi 27 de staţii de pompare a apelor uzate, adiţional la peste 200 kilometri de reţele de apă şi canalizare, care vor fi reabilitate şi extinse.

"Investiţia va îmbunătăţi calitatea apei potabile, conform directivelor UE, şi va spori accesul la serviciile de apă şi canalizare calitative. Ca rezultat, mai mult de 15.000 de persoane vor fi conectate la reţeaua de apă şi aproape 30.000 la reţeaua de canalizare. Îmbunătăţirile vor reduce, de asemenea, pierderile de apă şi energie, reducând echivalentul al 415 tone de dioxid de carbon pe an", mai arată comunicatul BERD.

Constantin Gherge, primarul muncipiului Drobeta-Turnu Severin a declarat: "Acest proiect vizează extinderea utilităţilor de apă şi canal atât de necesare unei comunităţi şi fără de care nu poate fi invocat confort, civilizaţie, bunăstare".

La rândul său, George Lupulescu, director general al Secom SA, a adăugat: "Proiectul este de o importanţă majoră pentru judeţul Mehedinţi. Suntem încântaţi să lucrăm cu BERD ca să asigurăm ca serviciile de apă şi canalizare să fie de calitate. Investiţiile BERD vor oferi co-finanţarea necesară, care va permite companiei noastre de a implementa un program substanţial de investiţii co-finanţat din Fondul de Coeziune al UE. Punerea în aplicare a proiectului marchează un pas important în îmbunătăţirea epurarii apei şi a apelor uzate, în timp ce politicile de mediu şi sociale ale BERD sprijină dezvoltarea SC Secom SA ca operator regional de apă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb