Mihai Lasca, exclus din AUR pentru că a omis să spună că e urmărit penal

S.B.
Politică / 11 februarie 2021

Mihai Lasca, exclus din AUR pentru că a omis să spună că e urmărit penal

Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis, miercuri, excluderea deputatului Mihai Lasca deoarece acesta a omis să anunţe partidul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi condamnat pentru vătămare corporală, anunţă formaţiunea politică, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de AUR, Biroul Naţional de Conducere a analizat, miercuri, cazurile mai multor parlamentari al căror comportament "a adus atingere intereselor şi imaginii partidului".

Astfel, conducerea AUR a decis excluderea lui Mihai Lasca din partid, întrucât, la momentul includerii sale pe listele de candidaţi, "a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală".

"Trecutul său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR", precizează sursa citată.

De asemenea, a fost retras sprijinul politic acordat Dianei Şoşoacă Ivanovici, deoarece "a refuzat sistematic să acţioneze, atât în Parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului". Prin urmare, Diana Şoşoacă Ivanovici îşi va exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR, menţionează sursa amintită.

Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă este o altă decizie luată de Biroul Naţional de Conducere al AUR.

"Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare şi selecţie a candidaţilor, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcţii publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR şi care nu acţionează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului", se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb