Mii de manifestanţi în Franţa, împotriva vaccinării obligatorii şi paşaportului vaccinal

S.B.
Internaţional / 25 septembrie 2021

Mii de manifestanţi în Franţa, împotriva vaccinării obligatorii şi paşaportului vaccinal

Patru marşuri au loc sâmbătă la Paris, iar între 60.000 şi 80.000 de manifestanţi ar urma să iasă în stradă în întreaga ţară sâmbătă, în a 11-a sâmbătă la rând, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de vaccinarea obligatorie a personalului medical, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, informează news.ro.

"Suntem aici, chiar dacă Macron nu vrea, suntem aici", au scandat manfestanţi, care au plecat de pe espalanda Gării din Lyon.

Între manifestanţi, un bărbat deghizat în Isus Cristos, purta o cruce în formă de şine, pe care scria "Arbeit Macht Frei" ("Munca eliberează", inscripţia de la intrarea în lagărul nazist de exterminare Auschwitz) şi "halt Pass", potrivit unui jurnalist AFP.

"Manifestez în fiecare weekend, pentru că ne-a fost spoliată libertatea", declară Annick Gauthier, în vârstă de 65 de ani, care a venit cu un grup de câţiva prieteni "veste galbene" din Val-de-Marne.

"Manifestez împotriva lui Macron şi măsurilor sale care omoară libertatea. Nu sunt vaccinat, nu am încredere. Dar poate că voi fi obligat, dacă se vor plăti testele", declară Tristan, un pensionar în vârstă de 72 de ani, "o vestă galbenă din primul moment".

Un proiect de lege cu privire la o prelungire a paşaportului sanitar după 15 noiembrie urmează să fie prezentată la 13 octombrie în Consiliul de Miniştri.

Paşaportul sanitar a devenit obligatoriu la 21 iulie, în locuri în care se află peste 50 de persoane.

El a fost extins, apoi, la spitale - mai puţin la Urgenţe, în baruri şi restaurante şi în marile centre comerciale, în baza unor decizii ale prefecţilor.

La 30 august, el a fost extins la 1,8 milioane de salariaţi aflaţi în contact cu publicul.

La 13 septembrie, paşaportul urmează să fie extins la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani.

Această nouă zi de mobilizare intervine în contextul în care peste 50 de milioane de francezi au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, oar în Franţa continuă o scădere a numărului bolnavilor de covid-19.

Vineri erau spitalizate 8.107 de persoane, după ce, cu o săptămână mai înainte, numărul spitalizărilor era de 9.000. Dintre aceşti pacienţi, 1.586 erau internaţi la terapie intensivă.

Guvernul a anunţat miercuri o ridicare - începând de la 4 octombrie - a obligaţiei purtării măştii de protecţie în şcolile primare, în departamentele cele mai puţin afectate de epidemia covid-19.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Din cauza Green Passurilor! Cehii și ungarii vor sa iasă din Uniune! Din cauza Green Passului, România și Bulgaria vor sa iasă!

    1. Dacă actualii europarlamentari mai trebuie plătiți de cetățenii europeni! Nu cumva e cazul ca pensiile europarlamentarilor sa fie tăiate? Pentru ca acționează contra propriilor popoare? Prin Certificatul Verde?

      nu prietene, Romania nu iese din nici un UE!

      dar, da, Pasaportul Verde nu e de acceptat in Romania!  

      bineinteles

    Mallurile și HoReCa dau faliment! Cu 2-3 clienți nu face nimeni afaceri! Asta și vrea guvernul! Poate ca oamenii vor intra cu forța in malluri și vor începe gherila cu ttooperii naziști! Cum se întâmpla in Franta!

    1. Trupeții naziști fac ordinea in restaurante! Vânează Nevaccinati!

      Existau magazine si inainte de mall-uri si poate ca era mai bine sa ai un magazin in care intrau 20 de oameni decat mausoleurile moderne in care ai mii inauntru.

      da, Piperea a zis de mult timp ca valul 4 al pLandemiei nu va fi al bolnavilor covid si al spitalizatilor ci al ... insolventelor si falimentelor IMM-urilor (cu somaj si saracie in crestere)!

      cat de misto ai zis-o.... mall = mausoleul consumului ... vai de plastic ai zis-o ! mi-a placut enorm!

      vai CAT de plastic ai zis-o!

      sintem o natie de lasi si de lingai in partide, n ai cu cine-

    bravo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb