MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI ŞI MEDIULUI DE AFACERI: Industria naţională de apărare a dezvoltat şi produs un scaner termic de concepţie 100% românească

D.F.
Internaţional / 7 aprilie 2020

Industria naţională de apărare a dezvoltat şi produs un scaner termic de concepţie 100% românească

Industria naţională de apărare s-a reprofilat pentru a produce produse necesare prevenirii şi combaterii pandemiei COVID-19. Pro-Optica şi IOR au creat un parteneriat pentru dezvoltarea şi fabricarea unui scaner termic, care permite scanarea precisă şi rapidă pe fluxuri de acces persoane şi alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depăşesc limita febrei, informează un comunicat remis Redacţiei.

Produsul denumit CONDOR SR-FS poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituţii publice, etc.

"Salut implicarea industriei naţionale de apărare în efortul necesar prevenirii şi combaterii COVID-19. Am văzut deja că se pot produce izolete româneşti, iar ROMARM va începe să producă, în curând măşti. Acum, alte două companii din industria naţională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, şi alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română - IOR şi-au unit eforturile pentru a produce în ţara noastră un scaner termic. Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată", a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Produsul, 100% concepţie româneacă, este dezvoltat de Pro-Optica, societate cu capital privat, şi lansat în fabricaţie la IOR, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, având certificat militar militar emis de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb