MINISTERUL MEDIULUI: "Proprietarii de case pot primi de la stat până la 15 mii de euro dacă îşi termoizolează casele"

M.A.
Miscellanea #Construcţii / 14 mai 2020

Ovidiu Pascutiu

Ovidiu Pascutiu

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat în dezbatere publică Ghidul de finanţare pentru programul Casa Eficientă Energetic, prin care proprietarii de case pot primi de la stat până la 15.000 de euro dacă îşi termoizolează casele, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, programul oferă finanţare pentru mai multe tipuri de soluţii de eficienţă energetică, însă este greu să-ţi atingi obiectivele prevăzute în program fără a recurge la termoizolaţie, mai ales termoizolaţie cu vată minerală, conform Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Vată Minerală din România (APIVMR).

Preşedintele APIVMR, Ovidiu Păscuţiu, a declarat: "Casa Eficientă Energetic este un răspuns binevenit la provocările legate de impactul construcţiilor asupra mediului şi promovează eficienţa energetică ajutând proprietarii de case să economisească bani şi să trăiască în condiţii mai bune. Proiectul a fost iniţiat într-un moment în care şi industriile din zona eficienţei energetice aveau nevoie de susţinere. Din punctul nostru de vedere, cea mai bună utilizare a banilor pe care statul îi oferă este anveloparea casei folosind vata minerală. Este soluţia care asigură nu doar economiile de energie necesare pentru a te încadra în cerinţele din acest program, dar oferă şi o serie de beneficii conexe, începând cu aspectul estetic - casa ta va arăta mai bine după renovare - şi terminând cu cele practice, din zona confortului şi siguranţei".

Acesta a detaliat pe marginea celor 5 avantaje pe care izolarea cu vata minerală le are faţă de alte soluţii prevăzute în programul Casa Eficientă Energetic:

1.Economie de energie pe termen lung

Vata minerală este un material durabil, care îşi păstrează proprietăţile pe termen lung. Astfel, proprietarii vor economisi aceeaşi cantitate de energie şi peste câteva decenii.

2.Siguranţă la incendiu

Vata minerală este un produs incombustibilceea ce asigură protecţia nu doar a imobilului şi a obiectelor din interior, ci mai ales a vieţilor oamenilor şi animalelor de companie care trăiesc în interiorul caselor.

3.Rezistenţă pe termen lung

Vată minerală este un material rezistent şi flexibil, cu proprietăţi mecanice care se menţin pe o durată mare de timp.

4.Confort crescut în interiorul clădirilor, inclusiv fonic

Trăim în case nu doar pentru a ne proteja de frig şi căldură, ci şi pentru un nivel crescut de confort. Vata minerală creşte nivelul de confort, atât prin faptul că previne apariţia mucegaiului cât şi prin faptul că ne protejează de zgomotele din exterior datorită proprităţilor sale fonice, astfel încât ne vom putea odihni sau concentra mai bine în interiorul caselor.

5.Un aspect plăcut

Dintre toate soluţiile de eficienţă energetică oferite de programul Casa Eficientă Energetic, beneficiulestetic care vine odată cu termoizolarealocuinţei cu vatămineral esteunic. Acest aspect tevaelibera de o muncăsuplimentară data viitoarecând vei dori să schimbiaspectulcasei tale.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Este un ajutor nesperat ,mai ales ptr.tinerele familii sper sa fie aplicat pe scara larga .

    Caut de doua zile informatii despre proiect si nu-l gasesc.Siteul Ministerului L.P.D.A este blocat. Sunt curios sa vad cat de transparent este acest program. Oricum eu o sa ma inscriu pentru a beneficia de aceste fonduri.

    Sper sa se gândească să acorde ajutor și pentru cei care au case in construcție

    Ar ajuta enorm 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb