Ministerul Sănătăţii anunţă plata stimulentului de 2500 de lei acordat personalului medical, pentru luna aprilie

M.A.
Miscellanea / 18 mai 2020

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

Ministerul Sănătăţii anunţă că 44.074 de angajaţi din sistemul sanitar primesc stimulentul de 2500 lei brut pentru luna aprilie. Ministrul Nelu Tătaru reclamă probleme în întocmirea listelor cu banaficiarii şi speră că acum lucrurile să fie clare, iar fondurile pentru luna mai vor putea să ajungă mai repede la oamenii care au muncit din greu.

Ministerul Sănătăţii anunţă, într-un comunicat de presă, că a finalizat documentaţia pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID- 19, conform OUG 43/2020.

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14.355 persoane din cadrul unităţilor de primiri urgenţe, serviciilor de ambulanţă, direcţiilor de sănătate publică, dar şi rezidenţi vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut.

Sumele, în valoare de 33.053.000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unităţile să poată efectua cât mai rapid plăţile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29.719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unităţi sanitare de urgenţă şi de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74.000.000 lei şi vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanţare europeană, transmite G4media.

"Ministerul Sănătăţii a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticenţa managementului unităţilor de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare şi fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta şi care merită din plin această recunoaştere a efortului depus în beneficiul pacienţilor. Am cerut ca plăţile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Banii aia trebuiau platiti deja nu promisi din nou... Banii trebuiau sa ajunga la medicii implicati in farsa COVID, cea mai mare TZEAPA a tuturor timpurilor.

    Important este ca se platesc banii ,nu mai fiti carcotasi..Mai bine ajutati sistemul sanitar purtand masca pe fata si respectand regulile de distantare sociala.

    Am lucrat cate 3 zile in fiecare saptamana de la inceperea pndemiei si NU am incasat nici un stimulent iar alti colegi din aceeasi unitate medicala au lucrat cate 3 zile intr-o saptamana si urmatoarea saptamana erau liberi ca sa se previna imbolnavirea/contaminarea , AU PRIMIT stimulentul . Cica cei care au primit , ....... s-au expus in contact cu pacientii suspecti COVID iar cei care nu au primit desi au fost la lucru in spital se considera ca NU s-au expus in contact cu pacientii suspecti COVID. Colegii care au incasat stimulentul nu au nici o vina , vina este a incompetentilor cu factor de decizie . NEDREPTATE si HOTIE PE FATA !!!!

    Personalul ISU care deserveste ambulantele SMURD,se incadreaza perfect prevederilor Art.8,ali.(1) din OUG nr 43 / 2020,deoarece se specifica clar:"medici,personal medico-sanitar,personalul paramedical,inclusiv pesonalul auxiliar, implicat direct in TRANSPORTUL,echiparea,evaluare a,diagnosticarea si tratamentul pacientilor infectati cu COVID-19,P PERIOADA STARII DE URGENTA.....de ce acestia nu beneficiaza de aceste drepturi???????????

    1. Din păcate unele spitale nu acorda la toți cei implicați acest stimulent pe motiv ca nu mai suntem in stare de urgenta ci in alerta.

      Ca întotdeauna legea este interpretabilă și se aplica la cine are chef cel care are putere de decizie.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb