Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, participă la Reuniunea Consiliului Afaceri Externe şi Comitetul Director al Agenţiei Europene de Apărare

J.P.
Miscellanea / 20 noiembrie 2020

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, participă la Reuniunea Consiliului Afaceri Externe şi Comitetul Director al Agenţiei Europene de Apărare

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, va participa, vineri, în sistem videoconferinţă, la Reuniunea Consiliului pentru Afaceri Externe (CAE) în formatul miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, respectiv la lucrările Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), în acelaşi format, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat MApN, la nivelul Comitetului Director EDA, miniştrii apărării vor aproba bugetul Agenţiei pentru anul 2021 şi Cadrul tri-anual de planificare pentru perioada 2021-2023 şi vor dezbate rezultatele primului ciclu complet al Procesului de revizuire anuală coordonată a apărării (CARD), încheiat în acest an.

În ceea ce priveşte reuniunea CAE, substanţa dezbaterilor va viza două teme majore şi de actualitate pe agenda UE în domeniul apărării, lansarea propriu-zisă a Busolei Strategice, document de orientare strategică în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună, respectiv concluziile procesului de revizuire a Cooperării Structurate Permanente (PESCO).

În marja reuniunii, se va desfăşura şi o videoconferinţă a miniştrilor apărării UE din Partidul Popular European (PPE), în cadrul căreia va avea loc un schimb de opinii privind relaţia Uniunii Europene cu partenerii strategici şi transatlantici şi vor continua dezbaterile pe marginea proiectului strategiei PPE privind evoluţia cooperării în cadrul UE în domeniul Apărării.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In 30 de ani Justitia din Romania nu a fost in stare sa judece dosarul Revolutiei. Au trecut peste 5 ani de la dosarul Colectiv si Justitia din Romania nu a fost in stare sa gaseasca vinovatii. Cazul Caracal in care politia si procurorii au stat in fata portii pentru ca Dinca sa isi stearga urmele. Justita nu a dat niciun verdict in acest caz. Dosarul 10 august, batuti de PSD, clasat de PNL. Justitia din nou apara sistemul Mafiot. In schimb Justitia primeste pensii speciale si ies la pensie la 50 de ani pentru servirea sistemului si pentru a cheltui pensia speciala. Acelasi lucru primesc si celelalte organe Politia si Jandarmeria.De 30 de ani votam un sistem corupt si plin de Mafioti si Hoti. In continuare iti place sa ii votezi. Cazul Hexi Pharma unde sistemul medical te omora cu zile, ca de altfel si acum cazul de la Piatra Neamt unde sistemul pe fata a omorat oamenii, se va cerceta, verdictul nimeni vinovat. Normal Justitia va taragana cazul ani de zile. Voteaza in continuare sistemul mafiot instituit de PSD si PNL de 30 de ani Romaniei. Aceste clanuri isi numesc oameni fara nicio valoare in toate institutiile statului. PSD=PNL= 1%, tu poti sa faci asta, acum.

    Acest om a incalcat si incalca constant Constitutia Romaniei, pe care a jurat sa o respecte si apere, atat in calitate de militar cat si ca membrul a guvernului.

    Acest om care a condus destinele pensionarilor militari in ultimii ani a tolerat si tolereaza discriminarea in randul pensionarilor militari. Egalitatea in fata legii pensiilor pentru fostii militari a fost desfiintata cu acordul acestui om, cuantumurile pensiilor nefiind stabilite in functie de vechime, grad functie, ci conform de anul iesirii la pensie, adica fiecare "cum a apucat si ce a putut sa apuce" 

    Si discriminarea se"executa" si cu acordul acelui care zice ca este Presedintele Romaniei.  

    Dar vorba cuiva de pe aici. Ce sa ne asteptam de la un "nazist" Ca de la caporal am vazut ce ne asteapta.  

    Doi discriminatori si o gasca de hoti = "pensii militare" 

     

    Domnule Ministrul al Apararii al Romaniei

    Cititi domnule Decizia Nr. 545 /2020 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a disp. art. VII pct. 2 si 3 din OUG nr. 59/2017 si d-voastra si cei de la Casa Sectoriala de pensii a Ministerului Aopararii Nationale. Si cei de pe Jiu si cei Rosii si ..  

    In conformitate cu aceasta decizie, procesul de recalculare a fost dispus in temeiul art. 109 alin. (1) din Legea 223/2015, asa cum a fost adoptat de Parlamentul Romaniei, promulgat de Presedinte si asa cum a fost publicat in M. Of. nr. 556/27 iul. 2015, articol reprodus de instanta in Decizia amintita in cuprinsul pct. 16 si - NU prin art. 109(1) din legea 223/2015 privind pensiile militare de stat cu modificarile si completarile ulterioare, asa cum a fost numit textul schimbat la 11 dec 2015 al Legii 223/2015, publicata in M. Of. si in baza caruia in realitate pensiile militare au fost stabilite sau recalculate dupa 1 ian 2016 de catre CSP  

    Decizia 545/2020 a Curtii Constitutionale a Romaniei este in vigoare de la 18 noiembrie 2020 si este " Definitiva si general obligatorie".  

    Va faceti ca nu stiti de ea.

    Se strange latul in jurul celor care au conceput OUG 57/2015, art. 40 si au instigat la nerespectarea Legii 223/2015 in vigoare de la 1 ian 2016. Si, si la Consiliul legislativ. Ca Iordache este speranta. La brutarie, la brutarie ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb