Ministrul Comunicaţiilor trimite Corpul de control la "Poşta Română" şi cere demisia întregii conduceri

ANDREI STAN
Companii / 11 septembrie 2017

Ministrul Comunicaţiilor trimite Corpul de control la "Poşta Română" şi cere demisia întregii conduceri

Actualizare 13:54 Poşta Română asigură derularea tuturor contractelor şi obligaţiilor către terţi în condiţii normale

Compania Naţională Poşta Română transmite clienţilor şi partenerilor săi că derularea tuturor contractelor şi obligaţiilor către terţi se desfăşoară în condiţii normale, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, Poşta Română a informat opinia publică asupra faptului că plata pensiilor şi a altor prestaţii sociale se va desfăşura în aceleaşi condiţii de normalitate, cu respectarea tuturor graficelor asumate.

Reprezentanţii companiei precizeză că compania a înregistrat, în primele şase luni din 2017, un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

Potrivit sursei citate, rezultatele menţionate anterior survin acţiunilor de consolidare economico-financiară în deplină convergenţă cu politicile şi strategiile de dezvoltare ale acţionarilor, compania rămânând consecventă obiectivului său de creştere şi diversificare a serviciilor.

Andrei Stănescu, director general interimar al C.N.P.R. a declarat: "Poşta Română rămâne o companie stabilă, şi având în vedere necesitatea continuităţii activităţii acesteia, voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie 2017. Totodată, doresc să menţionez faptul că, în acest moment, se află în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi îmi rezerv dreptul de a îmi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcţii".

(A.C.)

-----

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a convocat, în această dimineaţă, o şedinţă de urgenţă la Compania Naţională "Poşta Română" şi a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an, informează un comunicat de presă al ministerului, trimis Redacţiei.

Totodată, Lucian Şova a decis să trimită Corpul de control al ministrului la "Poşta Română". Acesta va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat, precizează ministerul.

În comunicat se mai arată: "Ministerul Comunicaţiilor şi Societaţii Informaţionale (MCSI) întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat în ultimele două luni. MCSI consideră că situaţia în care se află compania nu este numai urmare a «grelei moşteniri», ci şi a perpetuării aceleaşi stări de fapt, fără ca managementul executiv sau neexecutiv să ia vreo măsură legală de relansare a activităţii".

De asemenea, Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea "Poştei Române" are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. "A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie", susţine MCSI.

Instituţia precizează că suma destinată capitalizării "Poştei Române" este prevăzută în continuare în bugetul ministerului şi nu este afectată de rectificarea bugetară.

"Poşta Română" este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, nefiind o instituţie publică.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de "Fondul Proprietatea" (simbol bursier FP), în proporţie de 25%.

"Poşta Română" deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în ţara noastră. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile "Poştei Române" şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb