Ministrul german al apărării: "Europa trebuie să se reînarmeze pe măsură ce apar noi ameninţări"

T.B.
Internaţional / 16 decembrie 2023

Boris Pistorius, Ministrul German al Apărării

Boris Pistorius, Ministrul German al Apărării

Europa trebuie să alerge pentru a se asigura că se poate apăra mai bine, deoarece noi ameninţări militare ar putea apărea până la sfârşitul deceniului, chiar dacă centrul de atenţie al aliatului de securitate al Statelor Unite se îndreaptă spre Indo-Pacific, Germania, a spus ministrul german al apărării, potrivit reuters.

Rusia îşi creşte considerabil producţia de arme pentru a-şi susţine invazia Ucrainei, în timp ce ameninţa şi statele baltice, Georgia şi Moldova, a declarat Boris Pistorius într-un interviu pentru Welt am Sonntag, transmite sursa citată.

Între timp, Statele Unite îşi vor reduce probabil angajamentul militar în Europa, pe măsură ce se îndreaptă mai mult spre Indo-Pacific, potrivit sursei indicate.

"Noi europenii trebuie să ne angajăm mai mult pentru a asigura securitatea pe propriul nostru continent", a spus Pistorius, menţionând totuşi că ar fi nevoie de timp pentru ca regiunea să îşi crească propria producţie de arme, relatează reuters.

"Avem aproximativ 5-8 ani pentru a ajunge din urmă, în ceea ce priveşte forţele armate, industrie şi societate," a spus el, conform sursei.

Europa este clar că ar putea fi nevoie să compenseze şi ajutorul acordat de SUA pentru Ucraina dacă Washingtonul nu reuşeşte să convină cu noi finanţări, a adăugat el, informează sursa precizată.

Alegerea unui guvern mai prietenos cu Europa în Polonia ar trebui să permită acum Triunghiului Weimar din Berlin, Paris şi Varşovia să îşi dezvolte mai mult cooperarea militară, a adăugat el, potrivit sursei.

"Trebuie să ne dăm seama cum să ne instalăm cel mai bine pe flancul estic, pe baza planurilor de apărare ale NATO". a spus el, menţionând că doreşte să călătorească cât mai curând posibil în Polonia anul viitor, transmite sursa citată.

Pistorius a spus că nu prevede deocamdată ca armata germană să repete misiuni la fel de mari precum cele pe care le-a efectuat în Afganistan şi Mali, menţionează sursa.

În Afganistan, armata germană a dus primele bătălii terestre de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit sursei relatate.

"Dar misiunile mici, în special în domeniul consultanţei militare sau al cooperării şi cu ţări care nu ne împărtăşesc neapărat valorile, vor fi esenţiale", a spus el, conform reuters.

"Alternativa ar fi să nu mai avem contacte cu aceste ţări şi să le predaţi pur şi simplu ruşilor şi chinezilor, iar asta ar fi foarte periculos.", adaugă ministrul german al apărării, informează reuters

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. "Europa trebuie să se reînarmeze pe măsură ce apar noi ameninţări"

    serios ??? 

    NATO mai puternic economic de 10 ori, decat Rusia+China 

    NATO mai puternic militar de 8 ori, decat Rusia+China

    oare despre ce amenintari este vorba ???  

    1. amenințări putleriste, care au adus Finlanda și Suedia în NATO.

      2022 cheltuielile de înarmare ale țărilor europene au crescut cu 13%, ajungând la 345 miliarde dolari. Mai mult de jumătate din sumă

      se scurge, an de an, în conturile firmelor americane de profil.

      Alternativa fiind raptul mongol.

      Propaganda deschisa pentru inarmare, facuta de persoane publice de cel mai inalt rang, ar trebui definita ca activitate terorista si scoasa in afara legii de catre guvernele popoarelor libere care lupta pentru pace.

      fugi deacilea vrei sa ne ocupe rusii .

      Saracul de tine,

      ai intoxicatie acuta,cu propaganda occidentala 

      Putler este singurul care luptă pentru pace. De asta dezarmează sovietul și-l scapă de militari.

    Germania se inarmeaza Japonia se poate si ea inarma .Europa se inarmeaza .Cine ar fi crezut .Sa ii multumim lui Putin .Fara el nimic din toate astea nu era posibil .Imperiul devine si mai puternic . Sa ne bucuram .

    1. Germania de 2 ori s-a inarmat si a iesit 2 razboaie mondiale,

      chiar va e dor ,ca romanii sa moara in razboaie ?! 

      A ieșit la Tiraspol, în română e altfel.

      Ne e dor să vedem 27 milioane de sovietici ca atunci. 

      Și Romania ar vrea sa se înarmeze bine și de preferat ar fi să aibă arme asemănătoare cu cele ale germanilor care supraveghează ambiental toate firmele germane din Romania in număr de vreo 7500 și care aduc profit imens statului German care își permite să se înarmeze cu armament creat de Agenția Spațială Germana -DLR și cea americană NASA . Noile arme spațiale folosesc programele optice de la Copernicus și Gaia , care nu sunt altceva decât firme secrete de supraveghere socială și militara pentru a aduce profituri foarte mari economice și militare americanilor și germanilor .

    .Suntem in momentul in care UE este nevoita (probabil asta este intelegerea cu SUA) sa preia toate angajamentele militare si promisiunile facute Ucrainei .Suma oferita achiziilor de armament din tarile UE va creste extrem mult .La un moment dat NATO ul European va fi nevoit sa isi mute trupele pe noul aliniament deja cunoscut . Singura solutie este punerea in miscare a capacitatilor nucleare NATO ce pot fi pozitionate la noile granite dintre Rusia si Ucraina .Germania este nevoita sa preia inarmarea Europei .

    1. Înarmarea până-n dinți a statelor europene cu marfă livrată,

      de amicii Pentagonului reprezintă afacerea secolului.

      Unde iese profit gras,si propaganda primeste fonduri masive 

      Nu ne interesează propaganda sovietică. Rămâi la Tiraspol și pe site-urile de limbă sovietică.

      Te intereseaza exclusiv,propaganda platita de Nuland,

      nu e nici o rusine,e OK  

      Nu ne interesează propaganda sovietică. Rămâi la Tiraspol și pe site-urile de limbă sovietică. :

      Foarte slabut text,fara nici un argument,

      in mare stil "Gica contra", rusofobule

      slab pregatit 

      Propagandistul sovietic mediocru omite faptul că rusofobia este o laudă în România.

    Ca sa ai acești 5-8 ani necesari recuperarii decalajului trebuie sa ajuti Ucraina acum.Pt ca daca putin obține in urmatoarele luni o capitulare a Ucrainei nu se va opri , si Moldova si Romania vor fii in meniu .Unii vor spune ca noi suntembin NATO si avem protectie.Teoretic da,dar practic si NATO e doar un acord ,niște semnături pe o hartie la fel ca acordul de garantare a granitelor Ucrainei semnat la Budapesta in 1994.Prin acel acord SUA ,Marea Britanie si Rusia se angajau sa garanteze integritatea granitelor Ucrainei...Ce a urmat se stie.Mai intai anexarea Crimeei in 2014 aproape fara nicio reactie din partea SUA si Marii Britani...Iar apoi invazia din 2022 cand "garantarea" granitelor s-a tradus prin neimplicare directă in razboi a SUA sau a Marii Britanii ci doar donare si vanzare de echipamente militare .Iar acum SUA da semne ca s-a cam saturat si de aceasta formă minimala de respectare a promisiunilor si vrea sa renunte la ajutorul pt Ucraina ...Deci cam asta înseamnă acord cu SUA, cam asa e si NATO...Si putin stie si el asta...

    1. Asta e narativul standard gandit de "Cooperativa" ca Romania si alte tari sa pompeze cat mai multi bani in industria de armament americana. Vezi Doamne "vine Putin peste noi"

      Cine pune botul la astfel de narative ale propagedei vestului sa scoata bani din propriul buzunar pentru aceste arme, asa e corect.  

      Narativ este un termen specific limbii Tiraspol.

    voi politicienii sinteti cele mai mari amenintari

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb