Ministrul german al apărării: "Germania va furniza Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar"

T.B.
Internaţional / 13 aprilie

Ministrul german al apărării: "Germania va furniza Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar"

Germania va furniza Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar pentru a se apăra împotriva "intensificării atacurilor aeriene ruse împotriva Ucrainei", a anunţat sâmbătă Ministerul german al Apărării, relatează dpa.

"Din cauza creşterii atacurilor aeriene ruse împotriva Ucrainei, guvernul german a decis să întărească şi mai mult apărarea aeriană ucraineană" prin livrarea unui "sistem Patriot suplimentar", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Sistemul provine din stocurile armatei germane şi urmează să fie furnizat imediat, a mai spus ministerul, conform sursei.

"Teroarea rusă împotriva oraşelor ucrainene şi a infrastructurii ţării provoacă suferinţe incomensurabile", a declarat ministrul german al apărării Boris Pistorius, la anunţarea deciziei. "Ea pune în pericol aprovizionarea cu energie a populaţiei şi distruge pregătirea operaţională a forţelor armate ucrainene", a mai spus el, adaugă sursa citată.

Acesta este cel de-al treilea sistem Patriot pe care Berlin îl furnizează Kievului. Ministerul german al Apărării a precizat că acest nou sistem este livrat "la cererea guvernului ucrainean" şi în coordonare cu aliaţii lor, informează sursa.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit sâmbătă Germaniei pentru sprijinul acordat Ucrainei într-un "moment critic", făcând apel la aliaţii săi să-i urmeze exemplul, menţionează dpa.

"Sunt recunoscător cancelarului (german Olaf Scholz) pentru decizia de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare antiaeriană Patriot şi rachete" pentru sistemele existente, a scris Zelenski pe Telegram.

"Aceasta este o adevărată demonstraţie de sprijin pentru Ucraina într-un moment critic pentru noi", a mai spus el, conform agenţiei de presă menţionate.

Kievul le-a cerut în nenumărate rânduri aliaţilor săi occidentali mai multă muniţie şi sisteme de apărare aeriană pentru a se apăra împotriva atacurilor ruse, însă ajutorul se epuizează din cauza blocajelor politice de la Washington, forţând soldaţii ucraineni să-şi economisească muniţia, mai transmite sursa.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nu ii mai amagiti pe ukrainieni. Spuneti-le ca s-a terminat, sa accepte situatia actuala si, peste 4-5 ani, dupa ce o muri Putin, sa incerce sa ia teritoriile inapoi. Poate in Rusia va veni la putere vreun nevolnic gen Gorbaciov sau Eltin si o sa aiba o sansa de a recupera pamanturile pierdute.

    1. Rușnacii tăi ucid civili cu rachete trase la întâmplare.

      Singura încheiere a conflictului implică punerea lui Putler cu botul pe labe. 

      Conform ultimelor sondaje de opinie din Germania,

      arata ca 82 % din nemti nu cred in victoria Ucrainei, 

      o fi toti agenti platiti de Putin,sau politicienii de la putere

      au luat-o razna 

      Dupa atacarea ISRAELULUI de catre IRAN in aceasta noapte,lumea,se apropie cu pasi repezi de al treilea razboi mondial. In urma atacului de catre IRAN asupra ISRAELULUI,deabia acum o sa fie un DEZASTRU pentru tot GLOBU. ISRAELUL,nu o sa lase nepedepsit atacul si la randul sau,sprijinit de cel mai mare aliat,SUA,v-a raspunde cu atacuri nimicitoare asupra IRANULUI. Razboiul din UCRAINA,o sa fie trecut pe planul doi intrucat ciocnirea ISRAELULUI cu IRANUL,o sa imparta lumea in doua. Pe de o parte,CHINA,RUSIA,IRAN,COREEA de NORD,iar de cealalta parte,NATO si ISRAEL. In toata aceasta ECUATIE,se asteapta reactia TURCIEI si a lui ERDOGAN,care URASTE ISRAELUL. Intreb.? Ce se v-a intampla daca LUMEA MUSULMANA se v-a alia cu IRANUL.? Omenirea este in pragul unui DEZASTRU. Daca in scurt timp,IRANUL nu v-a fi pus la RESPECT,lumea poate sa se astepte la ce este mai rau,tinand cont ca IRANUL,este totusi o PUTERE NUCLEARA,are sprijinul RUSIEI si CHINEI,iar la conducerea IRANULUI,sunt niste FANATICI RELIGIOSI,care sprijina TERORISMUL. Asa ca ZELENSKI,trebuie sa cheme ELICOPTERU si sa plece .Pacat de tara si poporul UCRAINIAN,care este condus tot de un FANATIC. Romani,vi se pregateste ceva prin chemarea la arme a rezervistilor. !

      Deci Iranul e “putere nucleara”:-)?…De ce, pentru ca “au auzit de fisiune nucleara” si au vazut filmul Oppenheimer”:-)?

      Din ce grota ai ieșit. Israelul,a anunțat în repetate rânduri ca o sa atace instalațiile și uzinele care lucrează în domeniul nuclear ale Iranului. Tu ce crezi,ce produc acele uzine,cumva pistoale cu soc.? Iată ca rusii folosesc Drobeta și rachete în războiul din ukraina.. Știe cineva.ce tehnologie nucleara le_au dat rusii iranenilor.? Te bagi ca musca ,unde știi tu,hanalistule. Cred ca tu,o sa fii fericit când o sa înceapă un război mondial,nu.!

    ... trgetingu ii al vostru ... pana unde mergeti?? ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb