Ministrul Migraţiei din Grecia avertizează că Uniunea Europeană nu e pregătită pentru o criză a migranţilor din Afganistan

J.P.
Internaţional / 12 august 2021

Ministrul Migraţiei din Grecia avertizează că Uniunea Europeană nu e pregătită pentru o criză a migranţilor din Afganistan

Uniunea Europeană nu mai poate gestiona încă o criză cum a fost cea provocată de valul migrator din 2015 şi trebuie să acţioneze pentru a opri cât mai mulţi afgani să-şi părăsească ţara aflată în conflict, a declarat miercuri ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarachi, potrivit Reuters, citat de G4media.

Grecia şi alte cinci state membre ale UE (Austria, Belgia, Danemarca, Germania şi Olanda) au semnat marţi o scrisoare comună în care cer Comisiei Europene continuarea expulzării migranţilor afgani ale căror cereri de azil în blocul comunitar au fost respinse. Totuşi, Germania şi Olanda au anunţat miercuri suspendarea expulzărilor către Afganistan, în contextul intensificării conflictului armat din această ţară.

Ministrul Mitarachi, care a semnat scrisoarea din partea Greciei, a avertizat că suspendarea acestor expulzări "va trimite un mesaj greşit" şi va încuraja tot mai mulţi afgani să încerce să ajungă în Europa.

El consideră că UE ar trebui să sporească sprijinul acordat Turciei pentru a ajuta această ţară să atenueze presiunea generată de creşterea numărului migranţilor afgani şi a insistat că UE nu mai poate absorbi o nouă criză de genul celei din 2015.

"Categoric nu, UE nu este pregătită şi nu are capacitatea de a gestiona o altă criză majoră a migraţiei", a subliniat ministrul Notis Mitarachi într-o declaraţie acordată agenţiei Reuters.

În anul 2015 peste un milion de migranţi, majoritatea sirieni, afgani şi irakieni au sosit în Europa, multe state membre ale UE temându-se acum de o repetare a acelei crize în urma conflictului din Afganistan.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Categoric nu!Afganii au doua posibilitati:fie accepta regimul extremist islamist(de fapt asta e islamul,asa scrie in Coran)al talibanilor,fie se lupta cu ei pentru a fi liberi.Pe noi,europenii "necredonciosi"sa ne lase in pace.Unul spunea pe aici despre maretul popor afgan.Pai,daca este atat de maret,sa-si rezolve problemele fiindca pe teroristi au stiut sa-i creasca la san!Si pakistanezii...

    atat de perfizi! 

    Ar putea fi pregatitata UE sa-i trimita inapoi. Razboiul acesta hibrid prin care se cotropeste Europa, de hoardele musulmane, care culmea urasc crestinii, trebuie sa inceteze.

    1. Pai asta este si scopul hoardelor de musulmani.Cine sa-i trimita inapoi?Mintile,,iluminate,,de la Bruxelles?Lor le sta gandul numai la drepturile homosexualilor,la vaccinul anti-Covid-19(ineficient),la rasism(daca il faci pe un negru,negru ,e o crima,de parca ar fi violet)si in general la toate cele rele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb