Ministrul Muncii: "Măcar un punct procentual din PIB-ul României să fie dat de activităţile desfăşurate de întreprinderile sociale"

R.S.
Politică / 19 aprilie

Ministrul Muncii: "Măcar un punct procentual din PIB-ul României să fie dat de activităţile desfăşurate de întreprinderile sociale"

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a elaborat un proiect finanţat din fonduri europene, în valoare de 4 milioane de euro, care presupune dezvoltarea unei platforme de vânzări pentru promovarea produselor de economie socială, dar şi un centru de resurse care va facilita activitatea întreprinderilor sociale, potrivit Agerpres.

"România are o tradiţie îndelungată în economia socială, de la dezvoltarea produselor de artizanat în asociaţii cooperatiste şi până la întreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a elaborat un proiect finanţat din fonduri europene în cadrul programului 'Educaţie şi formare' în valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale. Proiectul presupune dezvoltarea unei platforme de vânzări care va facilita promovarea produselor de economie socială, dar şi un centru de resurse care va facilita activitatea întreprinderilor sociale", notează reprezentanţii MMSS, relatează Agerpres.

Potrivit sursei, economia socială este un sector în plină dezvoltare în România. La mijlocul lunii februarie, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a semnat, la Liege, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială. Documentul stabileşte rolul pe care îl au statele membre de a dezvolta întreprinderi nu doar profitabile, ci şi incluzive şi sustenabile.

"Îmi doresc ca economia socială să se dezvolte şi creăm la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale programe prin care să încurajăm acest sector. Vreau ca măcar un punct procentual din PIB-ul României să fie dat de activităţile desfăşurate de întreprinderile sociale", a spus ministrul, transmite Agerpres.

Simona Bucura Oprescu a participat recent la Conferinţa Europeană de Economie Socială "Entreprising for Tomorow!" care a avut loc în municipiul Iaşi. Ministrul a văzut şi produsele realizate de întreprinderile de economie socială care au fost expuse la Iaşi şi a discutat cu antreprenorii al căror scop principal nu este realizarea profitului, ci dezvoltarea unor activităţi care aduc beneficii sociale, mai scrie sursa precizată.

"Am văzut, la Iaşi, un model remarcabil de bune practici pentru economia socială. De la agenţi de turism care fac o treabă extraordinară, deşi sunt în fotoliul rulant, până la oameni proveniţi din medii vulnerabile care lucrează în prăjitorii de cafea. Şi pentru că economia socială înseamnă responsabilitate faţă de om şi faţă de mediu, sacii de cafea sunt folosiţi pentru crearea unor articole vestimentare superbe", a afirmat ea, conform Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb