Ministrul Transporturilor i-a demis pe toţi cei 24 de directori din subordine

F. A.
Politică / 23 decembrie 2008

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, i-a demis azi pe toţi cei 24 de directori de companii şi regii autonome din subordine din cauza salariilor prea mari pe care aceştia le primeau lunar.

"Am decis să-i eliberez din funcţie pe toţi cei 24 de directori de companii şi regii din subordinea Ministerului Transporturilor care câştigau lunar salarii de 105.000 euro şi pe membrii Consiliilor de Administraţie din cadrul acestor companii, unele având şi 15 membrii precum Metrorex şi Compania Naţională a Drumurilor, câştigau lunar 240.000 euro, astfel încât suma totală pentru salarii şi indeminizaţii la Ministerul Transporturilor ajungea la 350.000 euro pe lună", a declarat ministrul Transporturilor.

Berceanu a oferit şi câteva exemple ale salariilor câştigate lunar de şefii de companii din cadrul ministerului. În topul celor mai mari salarii conduce directorul general de la Administraţia Serviciilor de Trafic Aerian, Aleodor Frâncu, cu un salariu lunar de 370 milioane lei vechi, urmat de directorul TAROM, Gheorghe Bîrlă, 210 milioane lei vechi pe lună, directorul Aeroportului Otopeni, Gabriel Ţară - 210 milioane lei pe lună şi directorul Registrului Auto Român, Ovidiu Crăpătureanu, cu 200 milioane lei pe lună. Directorul general al companiei CFR SA primea un salariu lunar de 187 milioane lei vechi, directorul de la Metrorex - 150 milioane lei vechi, directorul Aeroportului Otopeni - 210 milioane lei vechi, iar directorul Registrului Auto Român câştiga 200 milioane lei vechi pe lună.

"Decizia mea este justificată deoarece nesimţirea a ajuns mult prea departe, având în vedere că aceşti directori câştigă salarii de sute de milioane pe lună, iar ministrul are un salariu de peste 40 milioane lei pe lună. Pe mulţi dintre aceşti domni îi voi trimite în mediu privat, care poate susţine acest nivel de salarizare, însă sunt convins că aceşti domni vor avea nişte Sărbători fericite", a precizat ministrul Transporturilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. este ceva fenomenal sa vad ca in Romania sunt demisi directori de companii care efectiv frecau menta tine-o tot asa d-nule ministru

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb