Mobexpert Outlet: concept lansat în premieră în România

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 10 decembrie 2008

Mobexpert marchează o premieră pe piaţa din România prin lansarea primului său magazin de tip outlet în cadrul Fashion House din Bucureşti.

Mobexpert Outlet oferă, pentru început, colecţiile de decoraţiuni din sezonul precedent, la preţuri reduse cu 30% până la 70%. Oferta magazinului include covoare, ţesături, lenjerie, lămpi, tacâmuri, produse din ceramică şi sticlărie, tablouri şi rame.

Bogdan Staicu, Director de Retail Mobexpert, a declarat: "Într-o primă fază, Mobexpert Outlet propune colecţia de decoraţiuni din sezonul anterior. Într-o fază următoare, avem în vedere şi includerea de produse din zona de mobilier pentru casă şi birou. Opţiunea pentru adoptarea în premieră a conceptului de outlet vine în sprijinul strategiei Mobexpert de accelerare a ritmului de înnoire a colecţiilor din magazine. Având formula outlet, vom permite clienţilor accesul la produsele din colecţiile schimbate la fiecare 6 luni, cu preţuri foarte atractive, chiar şi după ce acestea vor fi înlocuite de noutăţi în magazinele din reţea. Pe de altă parte, noi vom putea gestiona mai bine stocarea produselor şi vom fluidiza fluxul de schimbare a colecţiilor".

Mobexpert Outlet are o suprafaţă totală de 275 de metri pătraţi. Dimensiunea magazinului outlet e mult mai redusă faţă de cele din reţea, deschiderea acestuia presupunând o investiţie de 300 de mii de euro, din care 100 de mii de euro pentru amenajare şi aproximativ 200 de mii de euro pentru produse. Magazinul este deschis 7 zile din 7, este deservit de o echipă operaţională de 6 persoane şi funcţionează după principiul cash and carry.

Conceptul de outlet store este relativ nou în România şi presupune existenţa magazinelor dedicate ale unor mărci recunoscute în care se vând soldurile rămase înainte de lansarea noilor colecţii, la preţuri mult mai mici. Magazinul Mobexpert Outlet este primul din România şi este integrat în Fashion House din cadrul complexului de retail West Park Bucureşti.

Mobexpert este liderul pieţei de mobilier din România, prin cele două mărci ale sale: Mobexpert - hipermagazine şi magazine de mobilier pentru casă şi decoraţiuni, şi Mobexpert Office - mobilier pentru birou şi colectivităţi. Reţeaua regională a Mobexpert numără, în prezent, 36 hipermagazine şi magazine. În România, reţeaua cuprinde 8 hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti şi Sibiu şi 27 de magazine în ţară. În afara României, primul hipermagazin de mobilier de casă a fost inaugurat la Sofia, în septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent cu magazine proprii în Sofia (Bulgaria) şi în Belgrad (Serbia).

Înfiinţat în 1993, Grupul Mobexpert are astăzi 3.000 de angajaţi, dintre care peste 2.000 în fabrici. Grupul Mobexpert cuprinde 10 firme pe zona de retail, 8 fabrici de mobilă pe zona de producţie, 6 firme de import şi 3 firme de servicii (informatică, logistică şi proiectare-dezvoltare). Cifra de afaceri adiţionată a Grupului Mobexpert, la finele anului 2007, s-a ridicat la 168 de milioane de euro. Nu au fost adiţionate rezultatele generate de activitatea a 23 de magazine mici (sub 1.500 m2) din reţea care funcţionează în regim de franciză şi de activitatea de real estate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb